Kutsu medialle: Jälkeemme vedenpaisumus -elokuvan ennakkonäytös ja Oulun yliopiston tutkijoiden paneelikeskustelu 12.11.2024
Fiktio kohtaa tieteen polttavilla kysymyksillä ilmastokriisin ja toivon suhteesta elokuvateatteri Starissa Oulussa.
Aika: 12.11. klo 14.30–17.30
Paikka: Elokuvateatteri Star, salissa Star 1 (Kalliotie 6, Oulu)
Hinta: Media tervetullut ilmaiseksi
Mitä sisältää: Elokuvan ennakkonäytös (eng. tekstitykset) ja paneelikeskustelu (eng.)
Kesto: Elokuva 1h 40min + 45min paneeli (noin 3 tuntia)
Oulun yliopisto ja Art Films Production yhteistyössä järjestävät ennakkonäytöksen kansainvälisiä palkintoehdokkuuskia keränneestä “Jälkeemme vedenpaisumus” elokuvasta Oulun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle Elokuvateatteri Starissa tiistaina 12.11.2024 klo 14.30-17.30. Elokuvan jälkeen tapahtuma jatkuu mielenkiintoisella paneelikeskustelulla, jossa syvennytään elokuvan tärkeisiin ja ajankohtaisiin ympäristökriisin ja sen ratkaisujen teemoihin.
Millaisessa roolissa ovat toivo ja uudet mahdollisuudet, kun fiktio kohtaa tieteen? Paneelissa keskustelemassa ovat Oulun yliopiston evoluutiobiologian, genetiikan ja ekologian professori Heikki Helanterä Biodiverse Anthropocenes -tutkimusohjelmasta, vetytutkija Filipp Temerov H2FUTURE -tutkimusohjelmasta, sosio-ekologisen resilienssin professori Maria Ojala FRONT-tutkimusohjelmasta ja elokuvan ohjaaja Arto Halonen.
Jälkeemme vedenpaisumus on ympäristöteemoja käsittelevä scifi-väritteinen draamaelokuva. Elokuva nostaa esiin tärkeän ja ajankohtaisen teeman ympäristön tilasta ja sen suojelemisen tärkeydestä. Tarinan keskiössä ovat nuoret fuusioreaktorin kehittäneet opiskelijahahmot, jotka eivät ainoastaan tarjoa samastumispintaa, mutta myös muistuttavat, että nuoret ovat olennainen osa yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisua.
Elokuvan on ohjannut kansainvälisesti menestynyt ja merkittäviä yhteiskunnallisia aiheita käsitellyt ohjaaja-tuottaja Arto Halonen. Elokuvaa tähdittää valovoimainen näyttelijäkaarti, joka koostuu laajasti kokeneista ja tunnetuista näyttelijöistä, kuten Linnea Leino, Elias Westerberg, Tuomas Nilsson, Antti Reini sekä monia muita.
Jälkeemme vedenpaisumus saa lokakuussa maailman ensi-illan maineikkaan Varsovan elokuvajuhlien kilpasarjassa. Marraskuun alussa elokuva kilpailee myös parhaan eurooppalaisen science-fiktion elokuvan palkinnosta Triesten Science+Fiction sekä festivaaleilla.
Elokuvasta:
Elokuvan on tuottanut Arto Halonen Art Films Productionille ja osatuottajana on latvialainen Tasse Film. Elokuvaa ovat rahoittaneet Suomen Elokuvasäätiö, Yle,
Nordisk Film & TV Fond, Tampereen kaupunki ja Film Tampere, Latvian Investointi - ja kehitysvirasto sekä Riga Film Fund. Elokuvan levittää Suomesssa StoryHill.
Elokuvan Suomen ensi-ilta elokuvateattereissa on 5.12.2024.
Lisätietoja:
Manna Katajisto
Manna PR
manna.katajisto@mannapr.fi
040 5610074
Anniina Keiskander,
Viestintäasiantuntija,
Oulun yliopisto
anniina.keiskander@oulu.fi
050 4363958
ELOKUVAN TRAILERI
https://youtu.be/BWcF-EpNgus
TRIESTE SCIENCE+FICTION FILM FESTIVAL
https://www.sciencefictionfestival.org/en/
WARSAW INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
https://wff.pl/en/
PRESSIKUVIA JA LISÄÄ TIETOA
https://www.filmikamari.fi/pressit/elokuvat.php?action=show&movie_id=5060
Login: press
Pw: noutaja
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Oulun yliopiston viestintä
viestinta@oulu.fiTietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Tutkijat kehittivät nopean ja edullisen tavan tunnistaa tehokkaimmat syöpälääkkeet – merkittävä askel kohti yksilöllisempää syövän hoitoa31.10.2024 12:03:00 EET | Tiedote
Oulun yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uuden menetelmän, jonka avulla lääkevasteita voidaan analysoida nopeasti ja kustannustehokkaasti suoraan syöpäpotilaiden kasvainnäytteistä. Menetelmä voisi auttaa löytämään parhaan mahdollisen lääkkeen tai lääkeyhdistelmän kullekin potilaalle, ja se on siten merkittävä askel kohti tehokkaampia ja yksilöllisempiä syöpähoitoja.
Metallurgi Atef Hamada Oulun yliopistosta kuuluu kahteen prosenttiin maailman parhaista tieteentekijöistä29.10.2024 11:12:23 EET | Tiedote
Metallurgi ja Oulun yliopiston tutkijatohtori Atef Hamada on nimetty Stanfordin yliopiston ja Elsevierin arvostetussa rankingissa parhaaseen kahteen prosenttiin maailman tutkijoista eri tieteenaloilla. Tunnustuksessa korostetaan Hamadan uraauurtavaa panosta kehittyneiden valmistustekniikoiden alalla, erityisesti lisäävässä valmistuksessa ja lujien terästen laserhitsaustekniikoissa, jotka muokkaavat teollisuudenaloja maailmanlaajuisesti.
Yksinäinen susi -lautapeli lisää tietoa suurpedoista ja tutkii nuorten mielipiteitä29.10.2024 06:41:00 EET | Tiedote
Oulun yliopiston tutkijoiden kehittämän tiedepohjaisen lautapelin avulla tutkitaan nuorten mielipiteitä suurpedoista ja lisätään tietoa luonnonvaraisista eläimistä ja luonnon monimuotoisuuden merkityksestä. Kutsu osallistua pelaamalla tutkimukseen on lähetetty 276 kouluun eri puolilla Suomea.
Kampusravintoloiden kilpailutus johti valitukseen - nykyiset toimijat jatkavat väliaikaissopimuksilla23.10.2024 15:48:33 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston ja Oamkin Linnanmaan ja Kontinkankaan kampusten ravintolapalveluiden tuottajat valittiin kilpailutuksella lokakuun alussa, mutta valinnasta on valitettu.
Presidentti Alexander Stubb tutustui 6G-tutkimukseen ja kehui Oulun yliopiston merkitystä – lippulaivatutkimuksen johtaja Matti Latva-aho: ”Kansainvälisesti merkittävää"23.10.2024 15:24:31 EEST | Tiedote
Oulussa vieraillut Tasavallan presidentti Alexander Stubb kiitteli Oulun yliopistollisen sairaalan avajaisissa pitämässään puheessa myös Oulun yliopistoa. Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelman johtaja, professori Matti Latva-aho pitää vierailua osoituksena uraauurtavan tutkimuksen merkityksestä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme