Jyväskylän yliopiston Hakijan päivä 8.11. tarjoaa näkymiä tulevaisuuden työelämään ja maistiaisia opiskelusta
Jyväskylän yliopiston Hakijan päivässä on esittelyssä yhden päivän aikana kaikkien kuuden tiedekunnan ja Avoimen yliopiston koko koulutustarjonta. Osallistujat pääsevät tutustumaan Jyväskylän yliopiston opintotarjontaan, eri alojen työelämämahdollisuuksiin ja keskustelemaan henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa. Tapahtuma toteutetaan Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa perjantaina 8.11. kello 9–16. Päivää voi seurata myös etäyhteyden kautta.
Jyväskylän yliopiston Hakijan päivän sisältö on suunniteltu antamaan nuorille ja muille omaa tulevaisuuden työelämäänsä pohtiville vastauksia oman polun löytämiseen. Hakijan päivän ohjelmaan kuuluu koulutusalaesittelyt, maistiaiskurssit sekä tutustumista eri aloihin henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa.
Koulutusalaesittelyissä esitellään Jyväskylän yliopiston monipuolista opintotarjontaa, joka tarjoaa inspiraatiota opintopolun valinnassa. Osallistuja pääsevät kuuntelemaan eri alojen esittelyjä oman mielenkiinnon mukaan. Koulutusalaesittelyissä käsitellään eri teemoja ja saadaan tietoa esimerkiksi siitä, millaista alan opiskelu on ja minkälaiset työelämävalmiudet alan opiskelu tarjoaa. Keskusteluissa on mukana Jyväskylän yliopiston henkilökuntaa ja opiskelijoita.
Tapahtumaan osallistuvilla on myös mahdollisuus tavata opiskelijoita ja opintoneuvojia joko paikan päällä messuständeillä tai virtuaalialustan chateissa. Näin osallistujat voivat saada hieman yksilöllisempää ohjausta ja neuvontaa ja ehkä varmistua tulevasta hakukohteestaan.
Viime vuoden tapaan Hakijan päivä on hybriditapahtuma. Perjantaina 8.11. kello 9-16 tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä yliopiston päärakennuksessa (Seminaarinkatu 15, 40600 Jyväskylä) tai virtuaalialustalla.
Virtuaalialustalla osallistuja voi tutustua yliopisto-opiskelun käytännössä. Maistiaiskursseilla saa maistiaisia siitä, millaista eri alojen opiskelu on todellisuudessa. Luennoilla pääset tutustumaan mm. nanotieteiden, psykologian, historian, kauppatieteiden ja liikuntatieteiden opiskeluun.
Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu kaikille Jyväskylän yliopiston opinnoista kiinnostuneille ja korkeakouluun hakeville, yhtä lailla ensimmäistä kertaa korkeakouluun hakeville tai esimerkiksi jo opiskeleville ja uutta koulutusta tai täydennyskoulutusta pohtiville. Virtuaalialustalla osallistuminen ei vaadi kirjautumista, eikä Hakijan päivään tarvitse ilmoittautua. Tapahtumaan odotetaan noin 2000 osallistujaa aikaisempien vuosien tapaan.
Päivän ohjelma ja ohjelmanumeroiden sisällöt löytyvät täältä: Hakijan päivä Jyväskylän yliopistossa | Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)
Hakijan päivän virtuaalialusta löytyy täältä https://event.prospectumlive.com/jyu-hakijan-paiva-2024. Virtuaalialusta avautuu 5.11.
Yhteyshenkilöt
Martta Walkerviestinnän asiantuntija
Puh:+358 40 8054717martta.a.walker@jyu.fiJyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Väitös: Tilastotieteen menetelmillä entistä tarkempaa tietoa vanhoista kauppareiteistä ja tartuntatautien leviämisestä (Pasanen)3.1.2025 07:00:00 EET | Tiedote
Jyväskylän yliopiston tuoreessa väitöskirjatyössä on kehitetty tilastotieteellisiä menetelmiä alueellisten ilmiöiden mallintamiseen. Väitöstyössä on tutkittu Suomen nälänhädän aikaisten viljamarkkinoiden toimintaa ja tarttuvien tautien leviämistä esiteollisessa Suomessa sekä vanhempainvapaiden käyttöä kuluvalla vuosituhannella. Uusien mallinnusten avulla voidaan saada entistä yksityiskohtaisempaa tietoa esimerkiksi vanhoista kauppareiteistä tai tartuntatautien leviämisestä.
Uusi kirja hiilihydraateista ja niiden johdannaisista27.12.2024 07:00:00 EET | Tiedote
Moninaisten biosynteesivaiheiden kautta fotosynteesin reaktiotuotteina syntyviä hiilihydraatteja tavataan runsaasti kasvibiomassassa. Niiden hyötykäyttö yhdistettynä kiertotalouteen muodostaa yhä enenevässä määrin kasvavan globaalin suuntauksen.
Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu muutti viisivuotiaiden lasten kasvuympäristöä varhaiskasvatuksessa20.12.2024 07:00:00 EET | Tiedote
Vuosina 2021–2024 toteutetun kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun seurannassa arvioidaan paitsi lasten oppimisvalmiuksien kehittymistä myös kokeilun yhteyksiä esiopetus- ja varhaiskasvatustoiminnan järjestämiseen. Jyväskylän yliopiston tutkijat ovat tarkastelleet varhaiskasvatuksen laadun rakennetekijöitä kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun kokeilu- ja verrokkiryhmissä.
Jyväskylän yliopiston tutkimushankkeille 2,5 miljoonan euron EU:n Horisontti Eurooppa -rahoitus19.12.2024 09:15:00 EET | Tiedote
Horisontti Eurooppa (Horizon Europe) on EU:n tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma vuosille 2021–2027. Ohjelman tavoitteena on luoda Eurooppaan kasvua ja uusia työpaikkoja vahvistamalla EU-alueen tieteellistä osaamista, tukemalla uusien teknologioiden ja innovaatioiden kehitystä ja käyttöönottoa yrityksissä ja etsimällä ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin Euroopassa. Jyväskylän yliopiston hankkeet saivat ohjelmasta rahoitusta 2,5 miljoonaa euroa. Hankkeet käynnistyvät alkuvuodesta.
Mielen hyvinvointi ja liikkuminen voivat muodostaa positiivisen kehän19.12.2024 07:00:00 EET | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen mukaan taipumus kokea positiivisia tunteita myötävaikutti siihen, että ihmiset olivat koronarajoitusten aikaan fyysisesti aktiivisia tai jopa lisäsivät aktiivisuuttaan. Masennusoireiden yhteys fyysiseen aktiivisuuteen oli päinvastainen. Tulokset viittaavat siihen, että mielen hyvinvointi voi auttaa ylläpitämään liikunnallisesti aktiivista elämäntapaa. Mielen hyvinvointi ja liikkuminen voivatkin muodostaa positiivisen kehän.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme