Itä-Uudenmaan pelastuslaitos järjestää Kilpilahti24 -harjoituksen 14.11.2024
Itä-Uudenmaan pelastuslaitos järjestää torstaina 14.11. Kilpilahti24-valmiusharjoituksen. Kilpilahti24-harjoitus on nimensä mukaisesti Kilpilahden teollisuusalueella tapahtuva suuronnettomuusharjoitus, jonka järjestämisvastuu on pelastustoimella. Harjoitus on pelastuslain ja ulkoisia pelastussuunnitelmia koskevan asetuksen mukainen, ja se tulee järjestää kolmen vuoden välein. Harjoituksella ei ole vaikutuksia alueen asukkaiden elämään.
Harjoitus toteutetaan yhdessä alueen toiminnanharjoittajien, viranomaisten ja muiden toimintaan osallistuvien tahojen yhteistyönä. Harjoituksen tarkoituksena on harjoitella toiminnanharjoittajan omatoimista varautumista, pelastustoiminnan johtamista suuronnettomuustilanteissa sekä laaja-alaista viranomaisten ja muiden toimintaan osallistuvien tahojen toiminnan yhteensovittamista.
– Harjoituksen aikana toteutetaan teollisuusalueella laaja pelastustoimen kenttäharjoitus, johon osallistuu useita teollisuuspalokunnan, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen, Helsingin pelastuslaitoksen, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen, ensihoidon sekä poliisin kenttäyksiköitä, kertoo harjoituksen johtaja palomestari Toni Nurmivaara Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.
Hyvinvointialue harjoittelee sisäisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden valmiutta
Kilpilahti24-harjoituksen yhteydessä järjestetään myös erillinen evakuointiharjoitus, johon osallistuu Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen lisäksi Porvoon kaupunki, Sipoon kunta ja kolmannen sektorin toimijoita.
Osa harjoituksesta tapahtuu konkreettisesti katukuvassa esimerkiksi evakuoinnin harjoittelemisena alueella, ja osa tapahtuu niin sanotusti työpöytäharjoituksena, jolloin harjoitusta toteutetaan sähköisesti toimijoiden omissa järjestelmissä, jotka olisivat käytössä oikeassakin tilanteessa.
– Valmiusharjoitusten tarkoituksena on testata ja parantaa organisaation valmiutta toimia erilaisissa poikkeustilanteissa, kuten erilaisissa onnettomuuksissa, sanoo Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen valmiuspäällikkö Juha Alander. Harjoitukset ovat merkittävin keino nostaa esille kehittämiskohteita operatiivisessa toiminnassa, mutta esimerkiksi myös yhteistyössä tai resurssien hallinnassa, Alander jatkaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Itä-Uudenmaan pelastuslaitos / Räddningsverket i Östra NylandTilannekeskus
Puh:0201111400Toni Nurmivaara PalopäällikköItä-Uudenmaan pelastuslaitos | Räddningsverket i Östra Nyland
Puh:+358 40 675 2911Puh:+358 40 675 2911toni.nurmivaara@pelastustoimi.fiKuvat
Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde
Nämnden för ordnande av tjänster 6.117.11.2024 14:59:41 EET | Pressmeddelande
Nämnden för ordnande av tjänster vid Östra Nylands välfärdsområde samlades till möte onsdagen 6.11.2024.
Palvelujen järjestäminen -lautakunta 6.11.7.11.2024 14:55:29 EET | Tiedote
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen -lautakunta kokoontui keskiviikkona 6.11.2024.
Beslut av nämnden för beredskap och säkerhet 5.11.20246.11.2024 13:48:57 EET | Pressmeddelande
Beslut av nämnden för beredskap och säkerhet sammanträdde tisdagen den 5 november.
Varautuminen ja turvallisuus -lautakunnan päätöksiä 5.11.20246.11.2024 13:48:57 EET | Tiedote
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen varautuminen- ja turvallisuus lautakunta kokoontui tiistaina 5.11.2024.
Räddningsverket i Östra Nyland ordnar övningen Kilpilahti24 14.11.20246.11.2024 08:00:00 EET | Pressmeddelande
Räddningsverket i Östra Nyland ordnar beredskapsövningen Kilpilahti24 torsdagen den 14 november. Övningen Kilpilahti24 är som namnet antyder en övning med tanke på storolyckor i Sköldviks industriområde, vars organiseringsansvar ligger hos räddningsväsendet. Räddningslagen och förordningen om externa räddningsplaner förutsätter att övningar ska ordnas med tre års mellanrum. Övningen har ingen inverkan på invånarnas vardag i området.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme