Foodora

Vietnamilainen keittiö on nyt trendikkäin – Kana-annokset suosituimpia

Jaa

Foodora selvitti, mikä keittiö trendaa kaikkein eniten ja samalla selvisi, mikä raaka-aine on kaikkein suosituin. Tilastot kerättiin viimeisen kuuden kuukauden ajalta. Ylivoimaisesti nousevin trendi on vietnamilainen keittiö. Myös kanan suosio näyttää kasvavan jatkuvasti.

Vietnamilainen keittiö on nyt trendikkäin.
Vietnamilainen keittiö on nyt trendikkäin.

Foodoran kautta tilatuimpien ruokien joukossa ovat tutut klassikot eli pizzat, hampurilaiset ja kebabit,  mutta aasialaiset maut ovat kuitenkin tasaisesti kasvattaneet suosiotaan. Kiinalainen, thaimaalainen ja nepalilainen ruoka ovat olleet suomalaisten mieleen jo pitkään. Niiden rinnalle ovat nousseet kuitenkin sushi ja monet muut aasialaiset keittiöt. Erityisesti sushin suosio on kasvanut tasaisesti ja siitä on tullut yksi Foodoran vakiotilauksista. 

Yllättäjä löytyy kuitenkin jostain aivan muualta, kuin japanilaisesta keittiöstä. Foodora analysoi viimeisen puolen vuoden tilauksiaan ja ylivoimaisesti trendaavimmaksi keittiöksi on noussut vietnamilainen keittiö, joka hurmaa maukkailla mauillaan ja raikkailla ainesosillaan. 

– Vietnamilaisessa keittiössä on omanlaistaan hienostuneisuutta, joka on saanut historiallisia vaikutteita ranskalaisesta keittiöstä, ja annokset tarjoavat siksi täydellisen yhdistelmän makua, terveellisyyttä ja eksotiikkaa. Se sopii moneen makuun ja tilanteeseen, ja onkin helppo ymmärtää, miksi se trendaa, kertoo Foodoran kaupallinen johtaja Einar Toivonen.

Trendaavia ravintoloita löytyy etenkin isoimmista kaupungeista. Marraskuun alussa Helsingissä starttasi Foodora Selection, joka kokoaa yhteen Helsingin tämän hetken kiinnostavimmat ravintolat. Foodora Selection tuo entistä monipuolisempaa ravintolatarjontaa Foodoran käyttäjille. Toistaiseksi Foodora Selection kattaa ravintolat Helsingin alueella, mutta suunnitelmissa on tuoda sama konsepti pikkuhiljaa myös muihin isompiin kaupunkeihin. 

Kanan suosio jatkaa kasvuaan

Kana on Foodoran tilauksien perusteella syksyn halutuin raaka-aine. Kanan voittokulku siis jatkuu. Erilaiset kana-annokset ovat olleet suomalaisten mieleen jo pitkään, mutta nyt niiden suosio kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia. Kana on monipuolinen raaka-aine, ja sitä voi nauttia monissa eri muodoissa, kuten salaateissa, aasialaisissa ruoissa, burgereissa ja bowleissa. 

– Foodoran tilastojen mukaan kanan suosio on kasvanut tasaisesti viimeisten vuosien aikana, eikä tälle trendille näy loppua. Vaikka punaista lihaa syödään edelleen, kanan kulutus on selkeästi kasvussa ja se näkyy Foodoran tilauksissa, kertoo Toivonen.

Vaikka Foodoran sovelluksessa suosituinta ruokaa ovatkin pizzat, hampurilaiset ja kebab, kiinnostus erilaisia pienempiä kansainvälisiä keittiöitä ja erikoistuneempia ravintolaketjuja kohtaan on kasvanut. Suomalaiset syövät eniten helppoa comfort foodia, jonka voi tilata nopeasti minne haluaa. Aasialaisen street foodin suosio on kasvussa.

Yhteyshenkilöt

Sanna Mämmi
PR & Communications Lead
press@foodora.fi
040 1645401

Kuvat

Vietnamilainen keittiö on nyt trendikkäin.
Vietnamilainen keittiö on nyt trendikkäin.
Lataa

Tietoa julkaisijasta

foodora on yksi Pohjoismaiden johtavista ruoan ja päivittäistavarakaupan kuljetuspalveluista, joka toimittaa ravintolaruokia ja päivittäistavaroita suoraan asiakkaiden ovelle. foodora toimii kuudessa maassa Euroopassa - Suomessa, Itävallassa, Tšekissä, Unkarissa, Norjassa ja Ruotsissa. Suomessa yli 100 paikkakunnalla toimiva foodora aloitti toimintansa Helsingissä kesällä 2015. foodora toimittaa ravintolaruoat, päivittäistavarat ja paljon muuta suoraan ovelle alle puolessa tunnissa. foodora haluaa mahdollistaa kaikille enemmän aikaa heille tärkeiden asioiden parissa; asiakkaille, yrityksille ja läheteille. foodora on osa saksalaista Delivery Hero -konsernia, joka on yksi maailman johtavimmista ruoan ja päivittäistavarakaupan toimitusalustoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Foodora

Kysely: Kuitupitoinen, vähemmän prosessoitu ja vähäsuolainen ruoka on suomalaisten mielestä terveellistä – kotiin tilataan silti herkkuruokia16.9.2024 11:32:00 EEST | Tiedote

Foodoran teettämän kyselyn* mukaan suomalaiset tuntevat hyvin terveellisen ruokavalion kulmakivet. Kun ravintolassa halutaan syödä terveellisesti, toivovat suomalaiset ruoalta muun muassa vähemmän prosessointia, terveellisiä rasvoja sekä kuitupitoisuutta. Tällöin ruokalistalla nähtäisiin mieluiten kalaa ja kasviksia. Foodoralla suosituimpien annosten paikkaa pitävät kuitenkin sitkeästi hampurilaiset ja pizza.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye