Juustoportin meijeri siirtyi uusiutuvalla sähköllä tuotettuun prosessilämpöön
Jalasjärvellä sijaitseva Juustoportin meijeri pienentää lämmöntuotannon päästöjä siirtyessään tuottamaan prosessilämmön kokonaan uusiutuvalla energialla. Kiinteistön viereen on valmistunut sähkökattila, joka tuottaa koko meijerin tarvitseman prosessilämmön. Steriloinnissa tarvittava höyry on tuotettu lähialueen biokaasulla jo reilun vuoden ajan.
”Näiden muutosten jälkeen emme enää käytä haketta, pellettiä tai kevyttä polttoöljyä. Raskasta polttoöljyä emme ole koskaan käyttäneetkään” kertoo vastuullisuudesta vastaava johtaja Niklas Keski-Kasari. ”Jätämme vielä prosessilämmön ja höyryntuotannon kevytpolttoöljyllä toimivat varajärjestelmät toimintakuntoiseksi, siten turvaamme huoltovarmuuden ja mahdollistamme maidon vastaanoton mahdollisissa pidempiaikaisissa häiriötilanteissa” jatkaa tekninen päällikkö Teemu Arvola.
Juustoportti on sitoutunut ilmaston lämpenemisen rajoittamiseen 1,5 asteeseen. Tämän mukainen tavoite on vähentää vuoteen 2030 mennessä oman toiminnan (scope 1 ja 2) hiilidioksidipäästöjä Juustoportti-konsernissa 38 %. Sen lisäksi Juustoportti on sitoutunut mittaamaan ja vähentämään ketjussa syntyviä (scope 3) päästöjä. Tavoite on ulkopuolisen toimijan hyväksymä Science Based Target -aloitteen mukainen tavoite. Se tarkoittaa, että ilmastotavoite on tieteeseen, uusimpaan tutkimukseen ja hyväksyttyihin menetelmiin perustuva, sekä Pariisin ilmastosopimuksen mukainen.
”Tämä askel on avuksi 38 % päästövähennystavoitteessa. Muita vähennyksiä haemme esimerkiksi veden käytön vähentämisellä ja biojätteen syntymisen estämisellä, eli ihan tavallisilla asioilla. Niiden tavoitteleminen on järkevää ja tuttua jokaiselle ihan arkipäivässäkin.” toteaa Niklas Keski-Kasari.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Niklas Keski-KasariJohtaja, markkinointi ja viestintä
Puh:+358400509098niklas.keski-kasari@juustoportti.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Juustoportti on perheyritys, joka on onnistunut luomaan ja ylläpitämään kasvua, sekä kehittymistä vaikeinakin vuosina. Tästä esimerkkinä on mm. Vapaan lehmän tuoteperhe, huomionosoitukset hyvänä työnantajana ja perinteisen toimialan uudistajana. Juustoportti on Euroopan ensimmäinen hyvinvointimeijeri, jonka kaikki tilat ovat eläinten hyvinvointia tarkastelevan Welfare Quality-sertifioinnin piirissä. Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan, sekä vegetehtaan lisäksi liikenneasemat Jalasjärvellä, Mäntsälässä, Kärsämäellä, Ylöjärvellä ja Kuopiossa, sekä ruokatehdas Kuopiossa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Juustoportti Oy
Juustoportin ruokatehdas on valmistunut27.6.2024 15:30:00 EEST | Tiedote
Juustoportti-konserniin kuuluvan Kasvisgallerian ruokatehdas on valmistunut Kuopion Pieneen Neulamäkeen. Rakennuksen koneistaminen tuotantokäyttöön jatkuu kesän ajan. Uusi tehdas tuplaa tuotantokapasiteetin. Ensimmäiset uuden tehtaan tuotteet ovat kaupoissa syksyllä ja ensi vuoden aikana.
Juustoportti poistaa myynnistä erän Juustoportti Vispikerma 5 dl laktoositon UHT-tuotteita21.5.2024 16:19:16 EEST | Tiedote
Juustoportti Vispikerma 5 dl laktoositon UHT-tuotteen omavalvonnassa on havaittu laatupoikkeama, jonka varotoimena poistamme myynnistä kyseisen valmistuserän. Pakkauslinjan häiriön vuoksi tuote saattaa pilaantua ennenaikaisesti. Häiriö ei koske muita Juustoportin myynnissä olevia eriä tai tuotteita.
Juustoportille tuplakultaa Itävallasta!30.10.2023 11:21:33 EET | Tiedote
Jalasjärveläinen Juustoportti on voittanut kaksi kultamitalia Tirolissa lokakuussa järjestetyssä kansainvälisessä Käsiade-juustokilpailussa. Voittajajuustot ovat aikaisemminkin kansainvälisesti palkitut Brandy-pähkinäjuusto, sekä Vuohen Grand Reserve. Kilpailussa oli satoja juustoja useista eri Europan maista. Juustoportti oli ainoa suomalainen meijeri palkittujen joukossa.
Juustoportti rakentaa uuden tehtaan Kuopioon21.6.2023 11:01:00 EEST | Tiedote
Juustoportti-konserniin kuuluva Kasvisgalleria rakentaa uuden ruokatehtaan siivittämään voimakasta kasvuaan. Rakennustyöt aloitetaan Kuopion Pienen Neulamäen alueelle ja tehtaan on määrä valmistua vuoden 2024 loppupuoliskolla. Uuteen tehtaaseen siirtyminen kaksinkertaistaa Kasvisgallerian tuotantokapasiteetin ja mahdollistaa lisäinvestoinnit tulevina vuosina.
Tervetuloa kuulemaan Juustoportin investointisuunnitelmasta20.6.2023 12:34:25 EEST | Kutsu
Tervetuloa paikan päälle tai seuraamaan tilaisuutta Teamsin kautta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme