Elintarviketeollisuusliitto ry

Kutsu medialle elintarviketeollisuuden joulupuurolle: viherväittämiä vai vastuullisuustekoja – miten kuluttajien luottamus ansaitaan? 18.12. klo 8.30–10.30

Jaa

Suomalaiset elintarvikealan yritykset ovat työskennelleet pitkäjänteisesti vastuullisten toimintatapojen edistämiseksi ja pärjänneet vuosittain erinomaisesti brändien mainetta mittaavissa tutkimuksissa. Samaan aikaan julkista ruokakeskustelua leimaa vahva vastakkainasettelu. Kuinka kuluttaja erottaa todelliset vastuullisuusteot viherpesusta? Mitä yritys voi tai uskaltaa enää sanoa?

Kaksi kulhoa riisipuuroa vadelmakastikkeella, koristeltu vadelmilla ja mintunlehdillä, taustalla kanelitankoja, tähtianiksia ja joulukoristeita.
Tilaisuudessa on tarjolla aamukahvia ja joulupuuroa klo 8.30 alkaen. Ohjelma alkaa klo 9.00.

Tervetuloa Elintarviketeollisuusliiton järjestämään joulupuurotilaisuuteen vaihtamaan ajatuksia siitä, miltä ruoka-alan vastuullisuustyö näyttää ja miten vastuullisuusviestinnässä voi tänä päivänä onnistua. 

Keskustelun alustaa Viherpesutalous-kirjan toinen kirjoittaja ja viestintäammattilainen Antti Isokangas. Tämän jälkeen vuorossa on paneelikeskustelu, jossa erilaisia näkökulmia aiheeseen tuovat eläinlääketieteen tohtori Jaana Husu-Kallio, Viral Vegans -yhdistyksen toiminnanjohtaja ja tietokirjailija Benjamin Pitkänen sekä maineen mittaamiseen erikoistuneen tutkimusyhtiö T-median kehitysjohtaja Riku Ruokolahti.  

Aika: keskiviikko 18.12. klo 8.30–10.30
Paikka: Lyhtysali, Sofia Helsinki (Sofiankatu 4 C, Helsinki)

Ilmoittauduthan 11.12. mennessä tästä linkistä.

Ohjelma

Klo 8.30   Aamukahvia ja puuroa tarjolla

Klo 9.00  Tervetuloa Satumaija Levón, Elintarviketeollisuusliitto ry

Klo 9.10   Viherväittämiä, vastuullisuustekoja – vai molempia? Antti Isokangas, Ali Consulting Oy 

Klo 9.30   Mitä on elintarvikealan vastuullisuus? Vastakkainasettelusta yhteistoimintaan -paneelikeskustelu. Keskustelemassa Jaana Husu-Kallio, Benjamin Pitkänen ja Riku Ruokolahti

Klo 10.00 Yhteistä keskustelua ja vapaamuotoista verkostoitumista

Klo 10.30 Tilaisuus päättyy

Yhteyshenkilöt

Tietoa julkaisijasta

Elintarvike­teollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.

Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.

Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.

Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 320 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry

Elintarviketeollisuudessa muhii merkittävä investointitarve28.11.2024 09:01:23 EET | Tiedote

Suomalaisen elintarviketeollisuuden kehitys on vakaata, mutta kasvu edelleen hidasta. Tuotannon säilyttämiseksi nykyisellä tasolla ja sen kasvattamiseksi alalla tarvitaan pikaisesti uusia investointeja. Investointeja ovat lykänneet epävarmuus markkinoiden kehityksestä, viime vuosien tuntuva kustannusten nousu ja tempoileva sääntely. Politiikalla on luotava nyt vakautta ja kasvumahdollisuuksia, jotta patoutuneet investoinnit saadaan liikkeelle ja alan kasvu vauhtiin.

Muistutuskutsu medialle: Miten elintarviketeollisuuden investoinnit rullaamaan – elintarvikealan talouskatsaus ja investoinnit25.11.2024 10:52:36 EET | Kutsu

Elintarviketeollisuuden vipuvaikutus työllisyyteen on eri toimialoista suurin, joten alan kasvulla on kokoaan suurempi merkitys kansantaloudelle. Suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotanto laski vuosina 2022–2023 ja elintarvikkeiden tuonti on noussut ennätystasolle. Keväällä odotettiin kotimaisen tuotannon elpymisen alkaneen. Millainen on tilanne nyt? Entä miltä näyttää vuosi 2025?

Muistutuskutsu medialle: Miten elintarviketeollisuuden investoinnit rullaamaan – elintarvikealan talouskatsaus ja investoinnit19.11.2024 11:57:50 EET | Kutsu

Elintarviketeollisuuden vipuvaikutus työllisyyteen on eri toimialoista suurin, joten alan kasvulla on kokoaan suurempi merkitys kansantaloudelle. Suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotanto laski vuosina 2022–2023 ja elintarvikkeiden tuonti on noussut ennätystasolle. Keväällä odotettiin kotimaisen tuotannon elpymisen alkaneen. Millainen on tilanne nyt? Entä miltä näyttää vuosi 2025?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye