TAYS Sydänsairaala

Sydänsairaala tukee eteisvärinätoimenpiteeseen saapuvia etähoitopalvelulla

Jaa

Sydänsairaalaan eteisvärinän ablaatiotoimenpiteeseen kutsuttavat potilaat saavat käyttöönsä Omasydän-etähoitopalvelun, joka ohjeistaa paitsi ennen sairaalaan saapumista, myös kannustaa jälkihoidossa sairaalakäynnin jälkeen. Sydänsairaalassa tehdään vuosittain noin 400 eteisvärinän ablaatiotoimenpidettä.

Kardiologi Jaakko Inkovaara tekee potilaalle sydämen eteisvärinän katetriablaatiotoimenpidettä Tays Sydänsairaalan toimenpidesalissa Tampereella.
Kardiologi Jaakko Inkovaara tekee potilaalle sydämen eteisvärinän katetriablaatiotoimenpidettä Tays Sydänsairaalan toimenpidesalissa Tampereella. Olli-Pekka Latvala

Sydämen eteisvärinää sairastavat potilaat ovat suurin ablaatiotoimenpideryhmä Sydänsairaalassa. Ablaatiotoimenpiteen tarkoituksena on eristää ablaatiolinjoilla eteisvärinää aiheuttavat häiriöpesäkkeet sydämen muusta eteiskudoksesta. Eteisvärinän hoidossa pelkkä toimenpide ei riitä, vaan potilaan pitää sitoutua riskitekijöiden hoitoon myös jatkossa. Potilaat ovat pääosin työikäisiä.

– Ablaatiotoimenpiteeseen valmistautuvat potilaat saavat etähoitopalvelun kautta ohjeet toimenpiteeseen valmistautumiseen, itse toimenpiteeseen ja sen jälkihoitoon. Toimenpidettä seuraavan vuoden ajan potilas saa vastattavakseen eteisvärinän riskitekijöihin liittyviä kyselyjä ja tarvittaessa yksilöllisiä hoito-ohjeita. Sairaudesta paraneminen edellyttää säännölliseen lääkehoitoon sitoutumista ja usein myös elämäntapamuutosta, kertoo elektrofysiologian toimintopäällikkö, kardiologi Jaakko Inkovaara Tays Sydänsairaalasta.

Omasydän-etähoitopalvelu kehitettiin alun perin sepelvaltimotautia sairastavien potilaiden hoidon tueksi. Jatkossa Sydänsairaala saa palvelun kautta tärkeää tietoa myös eteisvärinäpotilaiden elämänlaadusta, mikä on oleellinen osa hoidon vaikuttavuuden arviointia.

– Omasydän on potilaalle maksuton etähoitopalvelu. Sepelvaltimotautipotilaiden hoidossa Omasydän on jo osoittautunut tutkitusti tehokkaaksi tueksi, joka on aina mukana puhelimessa, toteaa lääketieteellinen johtaja Markku Eskola Sydänsairaalasta.

Vaikuttavuusseura ry. palkitsi Omasydän-etähoitopalvelun Vuoden vaikuttavuustekona vuonna 2023. Yksi palvelun eduista on sen skaalattavuus eri potilasryhmiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta TAYS Sydänsairaala

Sydänsairaala avasi näkymän sydämen vajaatoiminnan hoitoon18.12.2024 12:54:50 EET | Tiedote

Sydänsairaala jatkaa hoidon vaikuttavuustietojen julkaisemista verkkosivuillaan. Nyt vuorossa on sydämen vajaatoiminta, jonka hoitotietojen taustalla on Suomen ensimmäinen vajaatoiminnan laaturekisteri. Suomessa ei aiemmin ole ollut saatavilla ajantasaista vaikuttavuustietoa sydämen vajaatoiminnan hoidosta. Sydänsairaalan sivuilla on jo aiemmin julkaistu vastaavia tietoja sepelvaltimotaudin hoidosta. Tavoitteena on lisätä erikoissairaanhoidon läpinäkyvyyttä ja avoimuutta sekä varmistaa hoidon vaikuttavuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye