Aalto-yliopisto

Rakkausteemainen yleisöluento aloittaa Aalto-yliopiston ja Espoon kaupungin kaikille avoimet tiedetapahtumasarjat

Jaa

Niin aikuisille kuin koululaisillekin suunnattujen tapahtumasarjojen tavoitteena on kertoa eri tieteenalojen tutkimuksesta kiinnostavalla tavalla, ja samalla tehdä Otaniemestä ja Espoosta houkutteleva vierailukohde.  

Raitiovaunu ajaa Marsio-rakennuksen ohi Aalto-yliopiston kampuksella. Rakennus on moderni ja sen edustalla on puita ja polkupyöriä.
Tapahtumat järjestetään Aalto-yliopiston kampuksen sydämessä syksyllä avautuneessa Marsio-rakennuksessa. Nico Luode

Aalto-yliopiston kampuksella alkavat kaikille avoimet suomenkieliset tapahtumasarjat, jotka toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Tavoitteena on saada yliopiston toimintaa, tiedettä ja taidetta, innovaatioita ja kestävän kehityksen ratkaisuja entistä laajemman joukon ulottuville. Tapahtumasarjojen lisäksi osana kumppanuutta toteutetaan yhteistyönä myös Aalto-yliopiston ja EMMA – Espoon modernin taiteen museon EMMA TALKS -keskustelusarjaa vuonna 2025.   

Yhteistyön käynnistää helmikuun 11. päivä alkavat Aalto Ahaa -yleisöluennot ystävänpäivään liittyen rakkausteemalla. Maaliskuun 21. päivä alkaa puolestaan Aalto-yliopisto Juniorin Tiedeteatteri, joka on suunnattu 9–12-vuotiaille koululaisille opettajan tai muun aikuisen seurassa.  

“Olemme innoissamme saadessamme näyttää, miten Aalto-yliopiston tutkimus ja työ vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme inspiroivilla tavoilla. Espoon kaupungin mahdollistamien tapahtumien kautta voimme tuoda yliopiston lähemmäksi ihmisiä, ja näin herättää kiinnostusta opiskeluun eri elämänvaiheissa. Otaniemen kampus on viime vuosina muuttunut entistä kaupunkimaisemmaksi, ja liikenneyhteydetkin ovat nyt erinomaiset. Kutsumme mielellämme kaikki kylään Espooseen”, sanoo Aalto-yliopiston viestintäjohtaja Laura Aalto

Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Viime vuoden lopussa allekirjoitettiin uusi viisivuotinen kumppanuussopimus.  

”Otaniemen alue on Euroopan kansainvälisimpiä, vetovoimaisimpia ja monimuotoisimpia innovaatio- ja yrittäjyysekosysteemejä. Lisäksi Otaniemi on arkkitehtuurin, taiteen, tieteen ja tapahtumien kaupunginosa, jonka tarjontaan voi tulla tutustumaan kauempaankin. Espoon kaupungin ja Aalto-yliopiston yhteistyöllä on tuotettu kaikille avoimet tapahtuma- ja luentosarjat, jotka ovat samalla Espoon kaupungin lahja 15 vuotta täyttävälle Aallolle ja sitä kautta kaikille espoolaisille ja suomalaisille”, sanoo elinvoimajohtaja Mervi Heinaro Espoon kaupungilta. 

Tapahtumat järjestetään Aalto-yliopiston kampuksen sydämessä syksyllä avautuneessa Marsio-rakennuksessa. Kaikille avoimen tapahtumatilan tavoitteena on tuoda yliopiston toimintaa ihmisten lähelle. Aalto Ahaa -luennot järjestetään kolme kertaa lukukaudessa tiistaisin, ja Tiedeteatterit kaksi kertaa lukukaudessa perjantaisin. Niitä pystyy seuraamaan myös jälkikäteen tallenteina. 

Tarkemmat tiedot tapahtumasarjoista 

Aalto Ahaa -yleisöluennot  

Kohderyhmänä on tieteestä ja maailmantilasta kiinnostuneet uteliaat kansalaiset Espoossa ja lähialueilla. Lisäksi tallenteiden kautta sisältöihin voi tutustua kauempanakin asuvat. Tavoite on tehdä näkyväksi Aalto-yliopistossa tehtävän tutkimuksen ja työn vaikutusta jokapäiväiseen elämään inspiroivalla ja innostavalla tavalla. Tapahtumat toteutetaan yhteistyössä Espoon kanssa. Tapahtumaa voi seurata paikan päällä Marsio -rakennuksessa, verkkolähetyksenä tai tallenteena.  

Aalto Ahaa -tapahtumia järjestetään kolme keväällä ja kolme syksyllä tiistaisin kello 17–18.30. Syksyn ohjelma julkaistaan myöhemmin. Kevään 2025 tapahtumapäivät ja teemat ovat seuraavat: 

Aalto-yliopisto Junior Tiedeteatteri 

Kohderyhmänä on 9–12-vuotiaat koululaiset, jotka tulevat tapahtumaan koululuokan kanssa (aamupäivän tapahtuma) tai vanhemman, mummin, kummin tai muun aikuisen kanssa (iltapäivä). Tapahtumista tuotetaan tallenteet, jotka sopivat käytettäväksi osana kouluopetusta. Tavoite on innostaa ja inspiroida sekä saada sisältöjen pariin myös ne lapset ja nuoret, joilla ei välttämättä ole kontaktipintaa yliopisto-opiskeluun oman lähipiirin kautta.  

​Tiedeteattereita järjestetään kaksi keväällä ja kaksi syksyllä aina siten, että aamupäivällä tapahtumassa vierailee koululuokkia ja iltapäivällä tilaisuus on avoinna perheille ja kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautuminen avataan noin kuukautta ennen ja osa kapasiteetista arvotaan, jotta voidaan varmistaa yhdenvertainen mahdollisuus osallistua tapahtumaan. Syksyn ohjelma julkaistaan myöhemmin. Kevään 2025 tapahtumapäivät ja teemat ovat seuraavat:  

Ensimmäisten tapahtumien aikaan on mahdollista tutustua yliopiston 15-vuotissyntymäpäivien kunniaksi koottavaan näyttelyyn, joka esittelee yliopiston saavutuksia teemalla ”Lahja”. Näyttely on avoinna 5.2.–21.3.2025. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Aalto
Viestintäjohtaja, Aalto-yliopisto
laura.aalto@aalto.fi
p. 040 507 9660 

Lea Rintala
Tapahtumajohtaja, Espoon kaupunki
lea.rintala@espoo.fi
p. 046 877 1952

Kuvat

Raitiovaunu ajaa Marsio-rakennuksen ohi Aalto-yliopiston kampuksella. Rakennus on moderni ja sen edustalla on puita ja polkupyöriä.
Tapahtumat järjestetään Aalto-yliopiston kampuksen sydämessä syksyllä avautuneessa Marsio-rakennuksessa.
Nico Luode
Lataa
Iso joukko ihmisiä kokoontunut sisätiloissa tapahtumaan, jossa on lava ja suuri näyttö.
Aalto Ahaa- ja Aalto Junior Tiedeteatteri -tapahtumat järjestetään Marsiossa.
Mikko Raskinen
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu noin 13 000 opiskelijaa ja yli 4 500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

aalto.fi

facebook.com/aaltouniversity

twitter.com/aaltouniversity

youtube.com/aaltouniversity

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Tero Ojanperä valittiin Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtajaksi16.1.2025 08:21:32 EET | Tiedote

Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtajaksi valittiin 15.1.2025 pidetyssä yliopiston hallituksen järjestäytymiskokouksessa Rando Labs -yhtiön perustaja, tekniikan tohtori Tero Ojanperä ja varapuheenjohtajaksi Rejlers-yhtiön toimialajohtaja, tekniikan tohtori Marita Niemelä. ”Aalto-yliopisto on 15 vuotensa aikana menestynyt ja kansainvälistynyt. Koulutus, tutkimus ja innovaatiot ovat entistä tärkeämpiä kestävän tulevaisuuden rakentajia, ja niitä tukee myös juuri alkanut yliopiston varainhankintakampanja. On hienoa saada olla mukana tässä työssä”, sanoo Tero Ojanperä. Tero Ojanperä aloitti Aalto-yliopiston hallituksessa vuonna 2025. Hän on Rando Labs -yrityksen perustaja ja toimii hallitusammattilaisena useissa yrityksissä. Ojanperä on hallituksen puheenjohtaja Fintrafficissa, varapuheenjohtaja Betolarissa ja hallituksen jäsen OP Ryhmässä ja Milttonissa. Lisäksi hän toimii useissa startup-yrityksissä sijoittajana, neuvonantajana tai hallitustehtävissä. Tero Ojanperä on yksi Silo AI -yh

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye