Oma Häme

Hoidon jatkuvuusmalli tuo asiakaslähtöisyyttä perusterveydenhuoltoon

Jaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialue kehittää perusterveydenhuollon palveluja ottamalla käyttöön Hoidon jatkuvuusmallin, joka tunnetaan myös nimellä Omalääkärimalli.

Omalääkärimallina tunnetussa mallissa asiakkaalle nimetään oma lääkäri ja oma hoitaja.
Omalääkärimallina tunnetussa mallissa asiakkaalle nimetään oma lääkäri ja oma hoitaja. Miika Kangasniemi

Uudistuksen tavoitteena on parantaa asiakkaiden hoidon jatkuvuutta, lisätä palveluiden vaikuttavuutta ja tuoda merkittäviä terveyshyötyjä asiakkaille.

Tutkimuksiin perustuva hyöty

Hoidon jatkuvuus vähentää päivystyskäyntejä ja sairaalahoitojaksoja, parantaa kroonisten sairauksien hoitotasapainoa ja lisää potilasturvallisuutta. Samalla se tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden pitkäaikaisiin ja luottamuksellisiin hoitosuhteisiin omalääkärin ja omahoitajan kanssa.

Uudistus etenee vaiheittain

Vuoden 2025 aikana omalääkäri ja omahoitaja nimetään ensisijaisesti niille asiakkaille, jotka tarvitsevat palveluita säännöllisesti tai usein ja siten hyötyvät jatkuvasta hoitosuhteesta eniten. Myöhemmin malli laajennetaan koskemaan kaikkia asiakkaita. Tavoitteena on varmistaa, että jokaisella Kanta-Hämeen asukkaalla on oma terveydenhuollon tiimi, joka vastaa heidän hyvinvoinnistaan.

– Hoidon jatkuvuusmalli on keskeinen osa Oma Hämeen strategiaa, kertoo perusterveydenhuollon avopalveluiden tulosaluejohtaja Tiina Merivuori.

– Uudistus varmistaa asiakkaille oikean palvelun oikeaan aikaan ja tukee asiakaslähtöistä hoitoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oma Häme

Hyvinvointialueiden vuoden 2024 tulos 200 miljoonaa euroa viimeisintä ennustetta parempi24.1.2025 14:03:33 EET | Tiedote

Vuoden 2024 tilinpäätösennusteiden perusteella hyvinvointialueiden yhteenlaskettu alijäämä vuonna 2024 olisi 1,2 miljardia euroa. Hyvinvointialueet ovat onnistuneet talouden tasapainottamisessa ennakoitua paremmin. Hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin ja HUS-yhtymän toimittamien tilinpäätösennusteiden mukainen alueiden yhteenlaskettu tulos vuonna 2024 olisi 1,2 miljardia euroa alijäämäinen. Tulos merkitsee, että hyvinvointialueet ovat onnistuneet hidastamaan kustannustason kasvua ennakoitua nopeammin. – Hyvinvointialueiden vuoden 2024 tulosta voi pitää osoituksena siitä, että niiden tekemä talouden tasapainottaminen etenee, sanoo Marina Kinnunen, hyvinvointialuejohtajien H23-verkoston puheenjohtaja ja Pohjanmaan hyvinvointialuejohtaja. Vuoden 2024 talousarvioiden yhteenlaskettu alijäämä oli 900 miljoonaa euroa. Syksyyn 2024 mennessä yhteenlasketun alijäämän arvioitiin osavuosikatsausten perusteella kasvavan jopa 1,4 miljardiin euroon. Tuoreiden vuoden 2024 tilinpäätösennusteiden pe

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye