KUTSU MEDIALLE Elintarviketeollisuusliiton talviseminaariin 11.2.2025 klo 16.30
Suomalaisten hyvinvointi nousuun – valistusta vai holhousta?
Ihmisen hyvinvointi koostuu monesta tekijästä, joista ruoka on yksi keskeinen. Suuri merkitys on kuitenkin myös aktiivisella elämäntavalla ja liikunnalla, riittävällä unella sekä hyvillä ihmissuhteilla.
Elintarviketeollisuus haluaa virittää keskustelua suomalaisten hyvinvoinnista ja keinoista, joilla se saataisiin nousuun.
Median edustajat ovat tervetulleita talviseminaariimme, jossa hyvinvointiteema nostetaan valokiilaan. Seminaari on livetilaisuus, jota ei striimata.
Aika: tiistai 11.2.2025 klo 16.30 alkaen
Paikka: Kulttuurikasarmi Events (2. krs), Narinkka 2, 00100 Helsinki
Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 10.2.2025 klo 15.00:een mennessä
TÄSTÄ LINKISTÄ
OHJELMA
Klo 16.30 Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu
Klo 17.00 Seminaari
Avaussanat
Kai Gyllström, Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtaja, Atria Oyj:n toimitusjohtaja
Aktiivisen elämäntavan merkitys lapsille ja nuorille
Sandra Bergqvist, liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri
Paneelikeskustelu: Suomalaisten hyvinvointi nousuun – valistusta vai holhousta?
Heli Anttila, tuotekehitysjohtaja, Fazer Makeiset
Tuomas Kosonen, tutkimusprofessori, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus
Eevert Partinen, johtaja ja lääkäri, Terveystalo Fokus Uni ja Uniklinikka
Mika Salminen, pääjohtaja, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Päätössanat
Mikko Käkelä, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja
Klo 18.15 Hyvää ruokaa hyvässä seurassa #ruokailoa
Klo 20.00 Tilaisuus päättyy
Yhteyshenkilöt
Jukka IhanusYhteiskuntasuhdejohtajaETL
Puh:050 463 9929jukka.ihanus@etl.fiTietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 320 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Timosen raportissa oikeat eväät ruokaviennin kaksinkertaistamiseen27.1.2025 14:40:27 EET | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto on tyytyväinen maa- ja metsätalousministeriön asettaman selvityshenkilön, OTT, työelämäprofessori Pekka Timosen, elintarvikeviennin kasvurakenteita arvioivan raportin johtopäätöksiin. Tänään julkaistun selvityksen mukaan Suomen hallituksen asettama tavoite elintarvikeviennin kaksinkertaistamisesta vuoteen 2031 edellyttää vientipalveluiden turvaamista.
Neuvottelut elintarvikealan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta käynnistyivät17.1.2025 15:05:28 EET | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Ammattiliitto Pro ovat aloittaneet tänään 17. tammikuuta neuvottelut elintarviketeollisuuden toimihenkilöiden uudesta työehtosopimuksesta.
Elintarviketeollisuus investoi kapasiteetin korvaamiseen, investointeja kasvuun vain vähän17.1.2025 13:48:04 EET | Tiedote
EK:n investointikysely ennustaa elintarviketeollisuuden investointeihin lähes neljänneksen (24 prosentin) kasvua tälle vuodelle. Yritykset aikovat investoida 1,2 miljardia euroa kiinteisiin kohteisiin, kuten koneisiin, laitteisiin ja rakennuksiin. Kasvuun tähtääviä investointeja suunnitellaan huomattavasti vähemmän, vain noin kymmenesosa (9 prosenttia). Maan hallituksen ikävät päätökset verotuksen kiristämisestä rasittavat merkittävästi ruoka- ja juomayritysten tulevaisuuden aikeita.
Hallitukselta ikävä joululahja ruoka-alalle23.12.2024 10:46:32 EET | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto on tyrmistynyt siitä, että pääministeri Orpon hallitus jatkaa makeisten ja suklaan korotetun arvonlisäveron valmistelua sen ongelmallisuudesta huolimatta. Ehdotus on oikeudellisesti syrjivä, koska se ei kohtele eri tuoteryhmiä samankaltaisesti. Ehdotus ei myöskään edistä terveyttä, eikä lisää verotuloja kotimaisen tuotannon ja investointien vähentyessä.
Neuvottelut elintarvikealan työehtosopimuksista käynnistyivät17.12.2024 12:14:32 EET | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat aloittaneet tänään 17. joulukuuta neuvottelut elintarvikealan uusista työehtosopimuksista.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme