MUISTUTUS! Kutsu medialle Elintarviketeollisuusliiton talviseminaariin 11.2.2025 klo 16.30
Suomalaisten hyvinvointi nousuun – valistusta vai holhousta?

Ihmisen hyvinvointi koostuu monesta tekijästä, joista ruoka on yksi keskeinen. Suuri merkitys on kuitenkin myös aktiivisella elämäntavalla ja liikunnalla, riittävällä unella sekä hyvillä ihmissuhteilla.
Elintarviketeollisuus haluaa virittää keskustelua suomalaisten hyvinvoinnista ja keinoista, joilla se saataisiin nousuun.
Median edustajat ovat tervetulleita talviseminaariimme, jossa hyvinvointiteema nostetaan valokiilaan. Seminaari on livetilaisuus, jota ei striimata.
Aika: tiistai 11.2.2025 klo 16.30 alkaen
Paikka: Kulttuurikasarmi Events (2. krs), Narinkka 2, 00100 Helsinki
Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 10.2.2025 klo 15.00:een mennessä
TÄSTÄ LINKISTÄ
OHJELMA
Klo 16.30 Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu
Klo 17.00 Seminaari
Avaussanat
Kai Gyllström, Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtaja, Atria Oyj:n toimitusjohtaja
Aktiivisen elämäntavan merkitys lapsille ja nuorille
Sandra Bergqvist, liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri
Paneelikeskustelu: Suomalaisten hyvinvointi nousuun – valistusta vai holhousta?
Heli Anttila, tuotekehitysjohtaja, Fazer Makeiset
Tuomas Kosonen, tutkimusprofessori, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus
Eevert Partinen, johtaja ja lääkäri, Terveystalo Fokus Uni ja Uniklinikka
Mika Salminen, pääjohtaja, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Päätössanat
Mikko Käkelä, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja
Klo 18.15 Hyvää ruokaa hyvässä seurassa #ruokailoa
Klo 20.00 Tilaisuus päättyy
Yhteyshenkilöt
Jukka IhanusYhteiskuntasuhdejohtajaETL
Puh:050 463 9929jukka.ihanus@etl.fiTietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 320 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Kehysriihestä lähtölaukaus ruoka-alan kasvukaudelle24.4.2025 11:20:12 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on tyytyväinen, että hallitus piti kehysriihessään kiinni kasvutavoitteesta. Ruoka-ala pystyy nyt antamaan oman panoksensa Suomen talouden takatalven selättämiseen, kun olosuhteet ovat kannustavat.
Elintarvikepäivä 2025 | Miten rakennetaan kestävää kasvua suomalaiselle ruualle?22.4.2025 10:38:11 EEST | Tiedote
Ruoka-alan suurin vuosittainen tapahtuma Elintarvikepäivä kokoaa jälleen toukokuussa satoja elintarvikealan asiantuntijoita ajankohtaisten aiheiden pariin, tänä vuonna ruokkimaan kasvun kierrettä.
ETL selvitti: Ruuan vastuullisuus on tärkeää, mutta tietoa kaivataan enemmän15.4.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Vain 40 prosenttia suomalaisista kokee saavansa selkeästi tietoa Suomessa valmistettujen ruokien ja juomien vastuullisuudesta. Asia käy ilmi Elintarviketeollisuusliiton (ETL) tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin suomalaisten näkemyksiä elintarvikealan vastuullisuudesta.
ETL ja SEL hyväksyivät sovintoehdotuksen – lakkoja ei tule14.4.2025 13:15:20 EEST | Tiedote
Sovintoehdotus ratkaisi neuvottelujen isoimmat kiistakysymykset ja tuo elintarvikealalle työrauhan.
SELin työtaistelut pysäyttävät lihatalot ja vaarantavat eläinten hyvinvoinnin5.4.2025 11:39:49 EEST | Tiedote
Sovittelija Janne Metsämäellä ei ollut 5.4.2025 edellytyksiä uuden sovintoehdotuksen antamiseen elintarvikealojen työehtoriitaan. Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SELin ilmoittama kolmipäiväinen lakko liha-alan yrityksissä toteutuu 8.4.2025 alkaen. Elintarviketeollisuusliitto (ETL) pitää vastuuttomana lakkojen kohdistamista eläinten hyvinvointia vaarantavalla tavalla. Olemassa olevaan lainsäädäntöön tarvitaan muutoksia pikaisesti, jotta eläinten hyvinvointi voidaan turvata työtaistelujen aikana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme