
Kouvolan Lakritsi ja Friidu yhdistävät voimansa: onko tässä vuoden kiinnostavin jäätelötuutti?
Maailman parhaaksi lakritsinvalmistajaksi tituleerattu Kouvolan Lakritsi ja jäätelöalan tuore haastaja Friidu tuovat kauppoihin uudenlaisen lakritsituutin maaliskuun alussa. Yhteistyöllä halutaan määritellä nautinnon speksit uudelleen – yhdistäen perinteistä ja uutta.

Sweet Liquorice -lakritsituutti yhdistää rapean vohvelin, Kouvolan Lakritsi -jäätelön, suolaisen lakritsikastikkeen ja lakritsirakeet ainutlaatuiseksi makuelämykseksi. Jäätelön aito lakritsin maku tulee Kouvolan Lakritsin yksinoikeudella valmistamasta lakritsijauheesta, joka maustaa myös legendaariset lakupalat. Jäätelöuutuus on osa Friidun kevään uutuusvalikoimaa, johon kuuluvat myös Crunchy Caramel -tuutti ja Double Raspberry Swirl -puikko.
Nuoret haastavat kuluttajatottumuksia
Kasvipohjaisten jäätelöiden kasvanut määrä pakastealtaissa herättää yhä monenlaisia tunteita. Kuluttajat eivät halua tehdä kompromisseja herkuttelun suhteen, ja siksi kestävyysarvot saattavat unohtua pakastealtaalla: Friidun vielä julkaisemattomassa tutkimuksessa* sekasyöjien kiinnostus jäätelöön vähenee yli 60 %, mikäli se merkitään kasvipohjaiseksi. Vastaava luku jogurtille on vain 34 %.
Friidun strategia poikkeaa muista kasvipohjaisten tuotteiden valmistajista: jäätelöitä lähdettiin kehittämään maku edellä, ja kasvipohjaisuus selviääkin vasta sisällysluettelosta.
“Päätöksemme piilottaa kasvipohjaisuus jakaa mielipiteitä. Usein se johtaa positiiviseen yllätykseen, kun asiakkaat eivät maistamisen jälkeen usko kuulemaansa. Luotamme siihen, että laatu puhuu puolestaan”, kertoo Friidun liiketoimintajohtaja Annika Ikonen.
Perinteet ja uudistuminen käsi kädessä
Lakritsituutin synty sai alkunsa, kun Friidu otti yhteyttä Kouvolan Lakritsiin joulukuussa 2023. Silloisen toimitusjohtajan, Timo Nisulan, vastaus asetti kovan tavoitteen: "Me emme laita nimeämme mihinkään muuhun kuin täydelliseen tuotteeseen." Tämä ajatus elää yhtiön uudessa johdossa, kun toisen sukupolven lakutehtailija Santeri Nisula luotsaa yritystä kohti tulevaisuutta:
"Kouvolan Lakritsin johtaminen on antanut minulle ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää perinteiset arvot ja uudet innovaatiot. Yksi jännittävimmistä projekteistamme on ollut uusi jäätelöyhteistyö Friidun mimmien kanssa", kertoo Nisula. Hän jatkaa: "Yhteistyö on esimerkki siitä, miten vanhaa osaamista voidaan yhdistää uusiin, raikkaisiin ideoihin. Tulevaisuuden liiketoiminta vaatii rohkeutta kokeilla uusia asioita ja kykyä vastata nopeasti markkinoiden muutoksiin."
*Pro Gradu -työ: The effects of front-of-packaging labeling on the appeal of plant-based dairy products (n=532), Annika Ikonen/Lipasu Oy, 2025 (julkaisematon)
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Annika Ikonen, CBO, Friidu
annika@lipasu.fi
friidu.com
Santeri Nisula, Toimitusjohtaja, Kouvolan Lakritsi
santeri@kouvolanlakritsi.fi
kouvolanlakritsi.fi
Kuvat
Liitteet
Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kouvolan Lakritsi
Kouvolan Lakritsi valittiin jälleen parhaaksi lakritsin valmistajaksi10.1.2023 08:20:00 EET | Tiedote
Brittiläinen LUXLife-aikakauslehti valitsi Food & Drinks Awards -kategoriassa Kouvolan Lakritsin parhaaksi lakritsin valmistajaksi jo kolmantena vuonna peräkkäin.
Lakukansan odotus ohi – Kouvolan Lakritsin tehtaanmyymälä avautuu10.11.2022 08:30:00 EET | Tiedote
Kouvolan Lakritsin tehtaanmyymälä avaa ovensa uuden lakritsitehtaan yhteyteen Kouvolan keskustaan ensi tiistaina. Avajaisviikkoa vietetään tiistaista lauantaihin 15.–19.11. Avajaiset huipentuvat perjantaina nauhan leikkaukseen ja kakkukahveihin.
Kouvolan Lakritsin tempaus tuotti yli 120 000 euroa ukrainalaisille perheille7.3.2022 12:05:15 EET | Tiedote
Makeisvalmistaja päätti lahjoittaa 100 prosenttia viiden päivän verkkokauppamyynnistään hädässä oleville ukrainalaisille lapsille ja perheille Unicefin kautta. Nyt pakkaamossa on kiire.
Brittilehti valitsi Kouvolan Lakritsin vuoden parhaaksi lakritsin valmistajaksi12.1.2021 11:02:14 EET | Tiedote
Brittiläinen, laadukkaaseen elämään erikoistunut LUXLife-aikakauslehti valitsi The Food & Drinks -kategoriassa Kouvolan Lakritsin vuoden 2020 parhaaksi lakritsin valmistajaksi.
Uusi alku Kouvolassa -kampanjan voittaja on Markus Häärä13.8.2020 11:25:26 EEST | Tiedote
Kouvolan Lakritsin ja Järvenpään K-Citymarketin starttaama Uusi alku Kouvolassa -kampanjan voittaja on valittu. Työpaikan lakutehtaalta ja oman asunnon Kouvolan Kuusankoskelta sai 26-vuotias Markus Häärä.