Kouvolan Lakritsi

Kouvolan Lakritsi ja Friidu yhdistävät voimansa: onko tässä vuoden kiinnostavin jäätelötuutti?

Jaa

Maailman parhaaksi lakritsinvalmistajaksi tituleerattu Kouvolan Lakritsi ja jäätelöalan tuore haastaja Friidu tuovat kauppoihin uudenlaisen lakritsituutin maaliskuun alussa. Yhteistyöllä halutaan määritellä nautinnon speksit uudelleen – yhdistäen perinteistä ja uutta.

Sweet Liquorice -lakritsituutti yhdistää rapean vohvelin, Kouvolan Lakritsi -jäätelön, suolaisen lakritsikastikkeen ja lakritsirakeet ainutlaatuiseksi makuelämykseksi. Jäätelön aito lakritsin maku tulee Kouvolan Lakritsin yksinoikeudella valmistamasta lakritsijauheesta, joka maustaa myös legendaariset lakupalat. Jäätelöuutuus on osa Friidun kevään uutuusvalikoimaa, johon kuuluvat myös Crunchy Caramel -tuutti ja Double Raspberry Swirl -puikko.

Nuoret haastavat kuluttajatottumuksia

Kasvipohjaisten jäätelöiden kasvanut määrä pakastealtaissa herättää yhä monenlaisia tunteita. Kuluttajat eivät halua tehdä kompromisseja herkuttelun suhteen, ja siksi kestävyysarvot saattavat unohtua pakastealtaalla: Friidun vielä julkaisemattomassa tutkimuksessa* sekasyöjien kiinnostus jäätelöön vähenee yli 60 %, mikäli se merkitään kasvipohjaiseksi. Vastaava luku jogurtille on vain 34 %. 

Friidun strategia poikkeaa muista kasvipohjaisten tuotteiden valmistajista: jäätelöitä lähdettiin kehittämään maku edellä, ja kasvipohjaisuus selviääkin vasta sisällysluettelosta.

“Päätöksemme piilottaa kasvipohjaisuus jakaa mielipiteitä. Usein se johtaa positiiviseen yllätykseen, kun asiakkaat eivät maistamisen jälkeen usko kuulemaansa. Luotamme siihen, että laatu puhuu puolestaan”, kertoo Friidun liiketoimintajohtaja Annika Ikonen.

Perinteet ja uudistuminen käsi kädessä

Lakritsituutin synty sai alkunsa, kun Friidu otti yhteyttä Kouvolan Lakritsiin joulukuussa 2023. Silloisen toimitusjohtajan, Timo Nisulan, vastaus asetti kovan tavoitteen: "Me emme laita nimeämme mihinkään muuhun kuin täydelliseen tuotteeseen." Tämä ajatus elää yhtiön uudessa johdossa, kun toisen sukupolven lakutehtailija Santeri Nisula luotsaa yritystä kohti tulevaisuutta: 

"Kouvolan Lakritsin johtaminen on antanut minulle ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää perinteiset arvot ja uudet innovaatiot. Yksi jännittävimmistä projekteistamme on ollut uusi jäätelöyhteistyö Friidun mimmien kanssa", kertoo Nisula. Hän jatkaa: "Yhteistyö on esimerkki siitä, miten vanhaa osaamista voidaan yhdistää uusiin, raikkaisiin ideoihin. Tulevaisuuden liiketoiminta vaatii rohkeutta kokeilla uusia asioita ja kykyä vastata nopeasti markkinoiden muutoksiin."

*Pro Gradu -työ: The effects of front-of-packaging labeling on the appeal of plant-based dairy products (n=532), Annika Ikonen/Lipasu Oy, 2025 (julkaisematon)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Annika Ikonen, CBO, Friidu
annika@lipasu.fi
friidu.com

Santeri Nisula, Toimitusjohtaja, Kouvolan Lakritsi
santeri@kouvolanlakritsi.fi
kouvolanlakritsi.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kouvolan Lakritsi

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye