Keusoten palvelut vakuuttavat asiakkaat – neuvolapalvelut ja mielenterveyden avohoito saavat huippuarviot
THL:n tuore asiakaspalautekysely osoittaa, että Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusoten) neuvolapalvelut sekä mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat asiakkaiden arvostamia. Kyselyn tulokset kertovat vahvasta luottamuksesta, sujuvasta palvelusta ja asiakkaan kohtaamisen taidosta.

Neuvolapalvelut kansallista huipputasoa
Keusoten äitiys- ja lastenneuvolat keräsivät asiakkailtaan erinomaisia arvioita. Neuvolapalvelujen Net Promoter Score (NPS) oli Keusotessa peräti 83, kun valtakunnallinen keskiarvo oli jo valmiiksi korkea, 82. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat suosittelisivat Keusoten neuvolaa erittäin todennäköisesti myös muille.
Erityisesti neuvoloiden henkilökohtainen ja jatkuva hoitosuhde nousi kiitoksen aiheeksi: jopa 96 % Keusoten asiakkaista asioi tutun terveydenhoitajan kanssa. Lisäksi perheet kokevat tulevansa aidosti kuulluiksi ja osallistuvansa päätöksentekoon lapsensa hyvinvoinnista – juuri kuten laadukkaassa neuvolatyössä kuuluu.
- Meillä neuvoloissa omahoitajuus toteutuu hyvin, mikä lisää asiakaslähtöisyyttä ja mahdollistaa perheiden yksilöllisten tarpeiden huomioimisen. Asiakkuus alkaa oman terveydenhoitajan vastaanotoilla raskauden alkaessa ja jatkuu parhaimmillaan lapsen koko neuvola-ajan. Pitkät hoitosuhteet lisäävät työn vaikuttavuutta, sekä työn mielekkyyttä myös ammattilaisen näkökulmasta. Vastaanotoilla meillä on hyvin aikaa perheiden kiireettömään kohtaamiseen. Koko hyvinvointialueen neuvoloiden yhteinen terveystarkastusohjelma edistää tasalaatuisten palveluiden tarjoamista kaikille perheille. Lisäksi meillä on helposti saatavilla monia matalan kynnyksen palveluita perheiden tueksi, toteaa Nea Kuosmanen Pornaisten neuvolasta.
- Lisäksi terveydenhoitajat ovat työhönsä motivoituneita ja pyrkivät kohtaamaan asiakkaat asiakaslähtöisesti. Omahoitajuus toteutuu hyvin ja ajat ovat sopivan pituisia, jatkaa Tiina Nykänen-Puolakka Järvenpään neuvolasta.
Mielenterveyspalveluissa arvostavaa kohtaamista ja toimivia etäpalveluita
Myös aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelut saivat runsaasti kiitosta. Keusoten omat avohoidon palvelut – kuten matalan kynnyksen vastaanotot – koetaan hyödyllisiksi ja turvallisiksi, ja asiakkaita kohdataan kunnioittavasti ja yksilöllisesti. NPS-luku mielenterveyspalveluissa oli 70, joka sekin kertoo vahvasta asiakastyytyväisyydestä.
Erityisesti etävastaanottojen laatu nousi esiin: ne koettiin yhtä toimiviksi kuin lähivastaanotot. Tämä osoittaa, että Keusoten henkilöstö on onnistunut siirtämään lämpimän kohtaamisen ja asiantuntevan avun myös digikanaviin.
- Mielenterveys ja päihdepalveluissa tarjotut näyttöön perustuvat menetelmähoidot ovat olleet vaikuttavia – asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa hoitoon ja tämä näkyy myös NPS tuloksissa, iloitsee aikuisten mielenterveyspalveluista vastaava päällikkö Nina Tommola.
Kehitystä tiedon kulussa ja digipalveluissa
Vaikka kokonaiskuva on erittäin myönteinen, asiakaspalautteet nostavat esiin myös kehityskohteita, kuten paremman tiedonsaannin varmistamisen hoitoon ja palveluihin liittyen. Myös neuvolapalveluiden sähköisten kanavien kehittäminen ja henkilöstön tavoitettavuus ovat teemoja, joihin Keusotessa aiotaan tarttua.
Keusoten asiakaspalautteet kertovat vahvasta ammatillisesta osaamisesta ja lämpimästä kohtaamisen kulttuurista. Palvelujen kehittäminen jatkuu, mutta suunta on selvä: asiakkaat kokevat saavansa apua, tulevansa kuulluiksi – ja olevansa hyvissä käsissä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Nina TommolaAikuisten päihde-, mielenterveys- ja sosiaalipalvelujen päällikkö
Puh:050 497 0624nina.tommola@keusote.fiNea Kuosmanenterveydenhoitaja
Puh:050 497 0090nea.kuosmanen@keusote.fiTiina Nykänen-Puolakkaterveydenhoitaja
Puh:050 497 0103tiina.nykanen-puolakka@keusote.fiTietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keusote sujuvoittaa puhelinasiointia – omatiimien numeroissa muutoksia28.3.2025 11:54:48 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue jatkaa omatiimimallin ja omatiimien puhelinasioinnin parantamista. Jokaiselle Keusoten alueen asukkaalle on nimetty omatiimi, joka vastaa hänen hoidostaan. Jatkossa omatiimin numerossa voi asioida myös kiireellisissä asioissa Omakeusote-digiasioinnin rinnalla.
Aluehallitus käsitteli viime vuoden tilinpäätöksen: alijäämä 66,5 miljoonaa euroa26.3.2025 14:20:39 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) vuoden 2024 tilinpäätös osoittaa 66,5 miljoonan euron alijäämää. Tämä merkitsee alijäämän kasvua edellisvuodesta, sillä vuoden 2023 ja 2024 yhteenlaskettu alijäämä on nyt 133,1 miljoonaa euroa.
Sote-palvelut taskussasi – OmaKeusote-sovellus on täällä!25.3.2025 09:03:29 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) OmaKeusote-mobiilisovellus on julkaistu. Sovellus tuo sote-palvelut käden ulottuville, jolla voi hoitaa esimerkiksi terveyshuoliin liittyviä asioita tai keskustella sosiaalipalvelujen ammattilaisen kanssa, vaikka suoraan omalta sohvalta käsin. Sovelluksen voi ladata maksutta sovelluskaupoista.
Asukaskysely 2024: Omalla käytöksellä ja esimerkillä voi vaikuttaa nuorten päihteiden käyttöön ennaltaehkäisevästi24.3.2025 13:25:51 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) on selvittänyt alueen asukkailta, millaisia toiveita ja ajatuksia heillä on päihdehaittojen vähentämisen keinoista.
Keusoten tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma viitoittaa tietä kohti talouden tasapainoa21.3.2025 14:38:07 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusoten) tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman valmistelu vuosille 2025–2027 on käynnistynyt. Ohjelma tarvitaan, jotta valtiohallinnon vaatimus talouden tasapainosta ja syntyneiden alijäämien kattamisesta toteutuu vuoden 2027 loppuun mennessä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme