Ruokalähettiläs 2025 Jabu tuo seuraajilleen inspiraatiota ja iloa ruoanlaiton kautta
Ruokalähettiläs 2025 -tunnustus luovutettiin tänään avautuneilla Ruokamessuilla TikTokin @itsjabulani-tililtä tutulle Jabulle. Suureen suosioon nousseella sisällöntuottajalla on TikTokissa yli 168 000 seuraajaa ja 8 miljoonaa tykkäystä.

Somevaikuttaja Jasper "Jabu" Tommila tunnetaan erityisesti helppojen ja nopeiden reseptien jakamisesta, kuten "Jabun 10min reseptit" ja "Airfryer-reseptit". Hän myös esittelee suosikkiravintoloitaan ja jakaa treenivinkkejä.
"Haluan ennen kaikkea tuoda ruoanlaiton ja reseptiikan kautta esille helppoutta ja sen tuomaa hyvää fiilistä", Jabu sanoo.
Sosiaalisen median sisällöntuottaja on noussut suosituksi ruokavaikuttajaksi TikTokissa, mutta hänen taustansa löytyy urheilumaailman puolelta.
"Urheilu ja erityisesti jalkapallo ovat olleet aikaisemmin iso osa elämääni. Ruoka tuli mukaan kuvioihin muun muassa Sikke Sumarin ja Jamie Oliverin kautta, jotka inspiroivat minua tekemään omia pelipäivän ruokia. Ne eivät olleet aluksia mitään mestariluomuksia, mutta siitä se innostus lähti", Jabu muistelee.
Ruoka on mahdollistanut Jabulle nykyisen työnsä ja tuo hänelle päivittäin paljon iloa, uusia tuttavuuksia ja mielenkiintoisia keskusteluita ruoanlaiton äärellä.
"Tuntuu hienolta, että videoni saattavat inspiroida jotakuta tekemään jotain kivaa omassa elämässään. Haluan kannustaa ihmisiä pois puhelimilta – tekemään ruokaa, olemaan muiden ihmisten kanssa tai puuhaamaan jotain muuta, mikä tekee heidät onnellisiksi", Jabu toteaa.
Sisällöntuottajana ja vaikuttajana hän on päässyt toteuttamaan seuraajilleen hauskoja aktiviteetteja ja uusia kokemuksia.
"Olen päässyt toteuttamaan seuraajilleni ja nuorille mahtavia aktiviteetteja ja uusia kokemuksia, esimerkiksi tennistreenejä ja yhteisiä kokkailuja, jotka järjestettiin Espoon kaupungin nuorisotaloilla viime vuoden lopussa", Jabu kertoo.
Ruokavaikuttaja ei halua kertoa ihmisille, miten tulisi syödä, vaan pyrkii tuomaan esille monipuolisesti erilaisia reseptejä ja vaihtoehtoja hyvän ruoan tekemiseen.
"Ruoanlaitosta ei tarvitse stressata, vaan tehdään siitä mahdollisimman matalan kynnyksen juttu kaikille", hän summaa.
Ruoan riemua ja epäsuomalaista sosiaalisuutta
Ruokalähettiläs-tunnustuksen saajan päätti Ruokamessujen kehitysryhmä. Raadin puheenjohtajana toimi Verkkokauppa.comin Head of Brand and Communications Lauri Kutila.
Jabu tuo seuraajiensa arkeen helppoja ja terveellisiä ruokavaihtoehtoja sekä inspiraatiota aktiiviseen elämäntapaan. Raadin mielestä Jabulla on myös jokseenkin epäsuomalainen lähestymistapa vieraiden kohtaamiseen.
”On mahtava huomata, miten ennakkoluulottomasti Jabu kohtaa vieraita ihmisiä ja miten loputtoman positiivisesti hän suhtautuu heihin ja ruokaan. Hänen energiansa on tarttuvaa, ja tekemisessä näkyy aito intohimo ruokaa kohtaan” sanoo raadin puheenjohtaja Kutila.
Ruokalähettiläs-tunnustus jaetaan vuosittain Ruokamessuilla. Viime vuonna sen saivat Iman ja Leena safkaa -yhteisön Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas.
Ruokamessut jatkuu Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaihin 13.4. saakka.
Lisätietoja:
Ruokalähettiläs-raadin puheenjohtaja Lauri Kutila, p. 043 8242097, lauri.kutila@verkkokauppa.com
Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Ruokamessuilla 11.-13.4.2025 Helsingin Messukeskuksessa on mukana näytteilleasettajia arjen nopeista välipaloista hienostuneempiin makupaloihin ja uutuusjuomiin. Ohjelmassa keskustellaan tämän hetken ruokailmiöistä sekä kuullaan ruoka- ja juomamietteitä tunnetuilta suomalaisilta. www.ruokamessuthelsinki.fi | @ruokamessuthelsinki
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Kahveista Parhain -kilpailun voittajat palkittiin Ruokamessuilla12.4.2025 16:51:48 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Ruokamessuilla käytiin tänään Kahveista Parhain -kilpailun finaali. Kilpailussa kahveja arvioitiin niiden maun, aromin ja laadun perusteella.
Kaija Rahkola palkittu Vuoden Lastenhoitajana – 45 vuotta sydämellä ja lämmöllä tehtyä työtä11.4.2025 14:09:16 EEST | Tiedote
Oululaiselle Kaija Rahkolalle on myönnetty hänen pitkäaikaisesta, merkittävästä ja sydämellisestä työstään lasten ja lapsiperheiden parissa Vuoden Lastenhoitajan tunnustuspalkinto.
Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio 2025 on Smuuti-pakastevälipala11.4.2025 12:00:00 EEST | Tiedote
Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto jaettiin tänään Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa Pakkasmarjan Smuuti-välipalalle. Terveellinen, jäätelön kaltainen herkku palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron palkinnolla.
Pitch Finland Cybersecurity -kilpailu on avattu – Etsimme uraauurtavia kyberturvallisuusratkaisuja10.4.2025 09:09:11 EEST | Tiedote
Ilmoittautuminen Pitch Finland Cybersecurity -kilpailuun on nyt käynnissä ja tarjoaa kyberturvallisuusalan yrityksille, tiimeille ja organisaatioille ainutlaatuisen mahdollisuuden esitellä innovatiivisia ratkaisujaan, joilla on kansainvälistä kasvupotentiaalia. Kilpailun finaali järjestetään osana Cyber Security Nordic -tapahtumaa 4.–5. marraskuuta Helsingin Messukeskuksessa.
Pitch Finland Cybersecurity now open – Unveiling the groundbreaking cybersecurity solutions10.4.2025 09:00:34 EEST | Press release
The Pitch Finland Cybersecurity is now open for participation, offering a unique opportunity for cybersecurity companies, teams, and organisations to showcase innovative solutions with international growth potential. The final pitch competition takes place in Cyber Security Nordic 4–5 November at Helsinki Expo and Convention Centre.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme