Snickari Summer Chefs -viikot tuovat jälleen nimekkäitä kokkivieraita Naantaliin
Naantalin ja lähiseudun kulinaristeja sekä matkailijoita hemmotellaan myös tänä kesänä huippuluokan illalliselämyksillä, kun suositut Snickari Summer Chefs -viikot tekevät odotetun paluun. Kaikki kesän kokkivierailijat edustavat Suomen parhaimmistoa.

Naantalin Vanhankaupungin rannassa sijaitseva ravintola Snickari houkuttelee ruokamatkailijoita Naantaliin tuomalla tulevalla kesäkaudella vierailulle kolme ansioitunutta suomalaiskokkia.
Ensimmäisenä Snickarin keittiön ottaa haltuunsa porvoolaisen Michelin-ravintola Vår:in perustanut keittiömestari Niko Lehto. Hänen menunsa on saatavilla 28.–31. toukokuuta.
Juhannuksen jälkeen 24.–28. kesäkuuta vierailulle saapuu puolestaan Pohjois-Savon parhaaksi ravintolaksi valitun Havu Kitchen & Bar:in keittiömestarina työskentelevä huippukokki Kim Mustonen.
Snickari Summer Chefs -vierailut huipentuvat 5.–9. elokuuta, jolloin Snickarissa vierailee parhaillaan Suomen seuraaviin Bocuse d'Or -edustajakarsintoihin valmistautuva Johan Kurkela.
Kattaukset herättäneet suurta kiinnostusta
Snickari Summer Chefs -viikon aikana saatavilla on kunkin vierailijakokin suunnittelema, usean ruokalajin signature menu alkusnackin tai amuse bouchén kera. Illalliselämyksen täydentää tarkkaan mietitty viiniparitus.
Kokkivierailut järjestettiin Snickarissa ensimmäistä kertaa viime kesänä, jolloin vierailijoiden illalliskattaukset täyttyivät ennätysnopeasti.
– Summer Chefs -viikot tuovat Naantalin kesään mahdollisuuksia todella ainutlaatuisiin illalliselämyksiin. Vierailulle saapuvat kokit ovat Suomen ehdotonta huippua, ja viime vuoden perusteella tiedämme, että kiinnostus ruokamatkailuun Naantalissa on kovassa nosteessa. Suosittelenkin varamaan pöydän Summer Chefs -kattauksiin hyvissä ajoin, huomauttaa Snickaria operoivan Sunborn Saga Oy:n ravintolatoimenpäällikkö Jarno Seppä.
Snickarin kesä alkaa vappuna
Snickarissa valmistaudutaan parhaillaan tulevaan kesäkauteen. Ravintola avaa ovensa talvitauon jälkeen jälleen vappuaattona, jolloin tarjolla on pöytiin tarjoiltu usean ruokalajin vappumenu.
– Kesän menulla Snickari luottaa tänäkin vuonna pohjoismaiseen makumaailmaan, lähiruokaan ja sesongin raaka-aineisiin. Sijaintimme Naantalin Vanhankaupungin rannassa on lyömätön, ja kesällä laajat aukioloajat sekä iso, aurinkoinen terassimme tarjoavat mahdollisuuden poiketa vaikkapa pizzalle, nauttia lasillisen kesäpäivän lomassa tai päättää kesäilta kolmen ruokalajin illalliseen teatterikäynnin jälkeen, Seppä kuvailee.
Snickari Summer Chefs -kokkivierailijat
Niko Lehto on yksi Porvoon tunnetuimmista keittiömestareista. Kevääseen 2025 saakka hän toimi ravintoloitsijana ja keittiömestarina porvoolaisessa ravintola Vår:issa, joka saavutti Michelin-tähden vain puolitoista vuotta avaamisensa jälkeen – Nikon johdolla. Nikon ruokafilosofia nojaa vahvasti pohjoismaiseen keittiöön. Sesongin raaka-aineet, villiyrtit ja paikalliset maut ovat hänen ruoanlaittonsa ytimessä, ja visuaalisuus sekä eettiset valinnat kulkevat luontevasti mukana. Ravintola Vår ylsi hiljattain 11. sijalle Suomen 50 parasta ravintolaa -listauksessa.
Kim Mustonen on Vuoden Keittiömestari 2023 ja nykyisin Tahkovuoren huipulla Kuopiossa sijaitsevan Havu Kitchen & Bar:in keittiömestari. Kim on noussut ravintola-alan huipulle pitkän ja monipuolisen uransa ansiosta. Vuosien työskentely eri puolilla maailmaa on ollut keskeinen osa hänen kehittymistään kansainvälisesti arvostetuksi ammattilaiseksi. Kim on kartuttanut kokemustaan Michelin-ravintoloissa muun muassa Lontoossa ja New Yorkissa sekä Ruotsissa, Tanskassa, Australiassa, Etelä-Koreassa ja Ranskassa.
Johan Kurkela on Vuoden Kokki 2023 ja lisäksi hän edusti Suomea maailman arvostetuimmassa ja vaativimmassa Bocuse d'Or -kokkikilpailussa kaudella 2022–2023 saavuttaen huikean 6. sijan. Tällä hetkellä Johan joukkueineen valmistautuu toukokuun lopulla käytäviin Suomen seuraaviin Bocuse d'Or -edustajakarsintoihin. Snickari-vierailun menu tarjoaa katsauksen Johanin ruokafilosofiaan kilpailukeittiön ulkopuolella: raaka-aineista ja kauden antimista ammentavaa, konstailematonta ruokaa, jossa maku on aina etusijalla.
Ravintola Snickari
Mannerheiminkatu 2
21100 Naantali
Snickari avaa ovensa vappuaattona keskiviikkona 30. huhtikuuta, jolloin tarjolla on pöytiin tarjoiltu usean ruokalajin vappumenu.
Snickari Summer Chefs -teemaviikot käynnistyvät 28. toukokuuta.
Kevään aukioloajat
ke 30.4. klo 17–22 (vappumenu)
su 11.5. klo 12–16 (äitienpäivämenu)
pe-la 23.–25.5. klo 12–23
su 25.5. klo 12–18
ke-la 28.–31.5. klo 16–23 (Snickari Summer Chefs: Niko Lehto)
Menut ja varaukset
Sunborn asiakaspalvelu
sales@sunborn.fi
p. 0300 44550 (0,65 €/min + pvm/mpm)
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jarno SeppäravintolatoimenpäällikköSunborn Saga Oy
Puh:0445566252jarno.seppa@sunborn.fiKuvat



Ravintola Snickari
Ravintola Snickari on Sunborn Saga Oy:n operoima ravintola Naantalin Vanhankaupungin rannassa ja osa perheomisteista Sunborn Groupia, joka tunnetaan Suomessa kylpylätoiminnan pioneerina ja laadukkaiden ravintolapalveluiden tuottajana. Konsernissa on jo 50 vuoden kokemus hotelli- ja ravintola-alalta aina tasokkaista ravintoloista palkittuihin kokous- ja konferenssipalveluihin. Yritykseen kuuluvat muun muassa Naantalin Kylpylä ja Ruissalon Kylpylä ravintoloineen, Kuntoutuskeskus Ruissalo sekä ravintola Naantalin Kaivohuone.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ravintola Snickari
Snickari Summer Chefs -viikot tuovat Naantaliin tulevana kesänä kolme huippukokkia19.4.2024 11:00:00 EEST | Tiedote
Naantali nostaa entisestään profiiliaan kiinnostavana ruokakohteena, kun Vanhankaupungin rannassa paraatipaikalla sijaitsevaan ravintola Snickariin saadaan ensi kesänä vierailulle peräti kolme huippukokkia.
Syysaukiolo ja uusi menu - Snickari piristää Naantalin ravintolatarjontaa20.9.2018 14:50:00 EEST | Uutinen
Kesällä 2017 avattu ravintola Snickari saavutti nopeasti niin Naantalin asukkaiden kuin kesävieraidenkin suosion. Tänä vuonna herkuttelua jatketaan, vaikka kesä päättyikin - Snickari pitää ovensa auki ensimmäistä kertaa koko syksyn, tuoden kaivatun lisän Naantalin ravintolatarjontaan myös kesäsesongin ulkopuolella. Keittiömestari Riccardo Soldatin suunnittelemalta Terra & Mare -menulta löytyy Snickarin tyylille uskollisesti puhtaita, aitoja makuja, tällä kertaa välimerellisellä teemalla.
Uusi ravintola Snickari avataan Naantalin rantaan 29.4.27.4.2017 13:54:36 EEST | Uutinen
Naantalin vanhankaupungin rantaan saadaan vapuksi uusi ravintola. Kevään aikana täysin remontoituun puutaloon avattavassa ravintola Snickarissa panostetaan puhtaisiin makuihin ja lähiruokaan. Ruokalistalta löytyy myös pizzoja ja burgereita, mutta kotimaisella twistillä - mm. naantalilaisten takavuosien suosikki rysäburger tekee paluun. Toukokuun aikana ravintolan yhteyteen, talon toiseen päätyyn avataan myös kahvila.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme