Gastron Parhaat 2020 valittu, mukana viisi ravintola-alan uutuutta
Gastron parhaat ovat tuotteita tai palveluita messuilla mukana olevien yritysten valikoimista. Mukaan ilmoitetuista ehdotuksista raati valitsi viisi uutuustuotetta tai -palvelua, jotka tuovat ravintoloiden, baarien, kahviloiden ja ammattikeittiöiden ammattilaisille lisäarvoa esimerkiksi käytön helppouden, tiedon keräämisen ja esittämisen tai vastuullisuustekojen edistämisen kautta.
Gastron parhaat tuotteet ja palvelut ovat esillä näytteilleasettajien osastoilla koko tapahtuman ajan.
Gastron Parhaat valitsi raati, jossa olivat mukana päätoimittaja Heli Koivuniemi (Aromi, Shaker ja Evento-lehti), Senior Manager Anne Lundqvist (Fazer Retail Finland), ravintolapalveluiden aluejohtaja Hanne-Riikka Piironen (Delicatessen Ravintolapalvelut), Top Chef -voittaja Akseli Herlevi (Naughty BRGR-hampurilaisketjun omistaja), Chairman of the Finnish Sommelier Association ja ravintoloitsija Samuil Angelov (Muru, Pastis, Sue-Ellen ja Ultima) ja keittiömestari Jarmo Vähä-Savo (BarLaurea). Raadin puheenjohtajana ilman äänivaltaa toimi Gastro Helsingin ohjelmatuottaja Mari Katajamäki Messukeskuksesta.
GASTRON PARHAAT 2020:
Vector VMC-H Multi-Cook uuni (Dieta)
Uunissa on itsenäisesti säädettäviä uunikammioita, ja ne soveltuvat monipuoliseen käyttöön: sekä fine dining -ravintolaan, jossa valmistetaan monipuolisesti erityyppisiä ja eri raaka-aineista koostuvia ruokia, että nopean kierron fast food -ravintolaan. Itsenäisesti säädettävissä uunikammioissa on mahdollista valmistaa yhtä aikaa täysin erityyppisiä, eri valmistuslämpötilaa ja paistoaikaa vaativia ruokia. Raadin mukaan uuni edistää monipuolisuutensa ansiosta energiatehokkuutta ja mahdollistaa monipuolisen toiminnan esimerkiksi pienessäkin keittiössä.
Induktiotasolle sopivat buffet-astiat (Dieta)
Induktiolle soveltuvat valualumiiniset tarjoiluastiat, joissa on keraaminen non-stick pinnoite, soveltuvat erityisesti buffet-linjastoihin. Valualumiinin ansiosta tarjoiluastiat ovat kevyempiä ja kestävämpiä kuin esimerkiksi vastaavat posliinista valmistetut astiat. Valualumiinin lämmönjohtavuus on erinomainen, ja ruoka pysyy astioissa lämpimänä tasaisesti. Raati arvosti valualumiinisten astioiden keveyden ja kestävyyden lisäksi myös niiden energiatehokkuutta.
Molemmat edellä mainitut tuotteet ovat nähtävissä Gastro Helsingissä Dietan osastolla 6c50.
Ravintolan astioiden kierrätyspalvelu (E.Ahlström)
E.Ahlströmin ravintoloiden astioiden kierrätyspalvelu auttaa ravintoloita tekemään vastuullisia ratkaisuja elinkaarensa päässä oleville posliiniastioille, jotka ovat aiemmin päätyneet sekajätteeseen kaatopaikalle. Kierrätyspalvelu on tarkoitettu kaikille ja kaiken kokoisille ravintoloille, jotka haluavat toimia vastuullisesti ja kiertotalouden hengessä. Astioiden kunnon mukaan ne kierrätetään joko tiilien raaka-aineeksi suomalaiselle tiilitehtaalle tai vähävaraisten yhteisöllistä syömistä tukevalle Yhteinen pöytä -verkostolle. Raadin mukaan uusi palvelu mahdollistaa vastuullisen toiminnan laajasti eri ravintoloille, minkä lisäksi palvelu edistää vähävaraisten yhteisölounaita kierrättämällä astioita mm. seurankuntien, työttömien ja MLL:n kerhojen käyttöön.
Palveluun voi tutustua Gastro Helsingissä E.Ahlströmin osastolla 6e50.
JAMIX CO₂-laskuri (Jamix)
Laskuri on Jamixin ruokatuotannon ohjausjärjestelmään liittyvä sovellus ruuan hiilijalanjäljen laskemiseen. Se laskee automaattisesti CO₂-arvot ruokaohjeille ja aterioille, ja sovelluksen avulla eri ruoka-aineiden CO₂-arvoja on helppo vertailla. Ravitsemusalan toimija voi halutessaan julkaista CO₂-arvot myös loppuasiakkaille yhdessä ruokalistan kanssa. Raadin mukaan eri tuotteiden hiilijalanjäljen vertailu helpottaa ilmastonäkökulman huomioimista ammattikeittiöissä. Aterioiden hiilijalanjäljen ilmoittaminen loppuasiakkaille tuo puolestaan ravintolan asiakkaille tietoa omien valintojen vaikutuksista ja edesauttaa ilmastoystävällisten valintojen tekemistä.
Sovellus on esittelyssä Gastro Helsingissä Jamixin osastolla 6g28.
Metos IoLiving HävikkiValvoja (Metos)
Metos IoLiving HävikkiValvoja on kokonaisvaltainen digitaalinen ratkaisu ruokahävikin seuraamiseksi ja pienentämiseksi. Ruokailijoiden kannalta ratkaisu auttaa tiedostamaan, millaisia ympäristövaikutuksia syömättä jääneellä ruualla on, sillä jäteastian vieressä olevasta monitorista näkee päivän aikana syntyneen jätteen kokonaismäärän. Keittiöhenkilökunnan kannalta Metos IoLiving HävikkiValvoja auttaa ymmärtämään ylituotannon hiilijalanjälkeä ja kohdistamaan toimenpiteitä sen pienentämiseksi. Ruokapalveluiden johdolle ratkaisu helpottaa ruokahävikin määrän vertailua eri toimipisteissä ja parhaiden käytäntöjen levittämistä koko ketjuun.
Palvelu on esittelyssä Gastro Helsingissä Metoksen osastolla 6a50.
Lisätietoja Gastro Helsinki 2020 -messuista ja haastattelupyynnöt:
Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@outlook.com
Gastro Helsinki 11.–13.3.2020 | Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä.
www.gastrohelsinki.fi, #gastrohelsinki| Kuvia viime tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.
Avainsanat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Studiassa 2024 kuullaan opiskelu- ja uratarinoita – omansa jakaa muun muassa Blind Channel -yhtyeen laulaja Niko Vilhelm22.11.2024 08:00:00 EET | Tiedote
Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia tuo yhteen tulevaisuuttaan suunnittelevat nuoret ja koulutusta tarjoavat noin 120 näytteilleasettajaa. Tapahtuman ohjelmassa kuullaan ajankohtaisia opiskelu- ja uratarinoita ja keskusteluja. Oulun yliopistossa musiikkikasvatusta opiskellut Blind Channel -yhtyeen laulaja Niko Vilhelm kertoo siitä, miten ammattiin opiskelu luo selustaa musiikkiuran jälkeiselle elämälle. Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.–27.11.2024 yhteistyössä Suomen Lukiolaisten liiton kanssa.
The Educa 2025 international programme highlights globally discussed topics in the education and training sector21.11.2024 08:30:00 EET | Tiedote
Educa 2025 offers an international programme with a focus on enhancing the appeal of the teaching profession, integrating technology and AI into education, exploring the future of education, and the importance of literacy in the digital age. It will feature keynote speeches by Professor of Educational Sciences at University of Helsinki Minna Huotilainen, and Finnish Professor of Practice and Doctor of Philosophy Pekka Sauri. The largest event for the education and training sector in the Nordic countries will be held at the Helsinki Expo and Convention Centre on 24–25 January.
Educan 2025 kansainvälinen ohjelma kääntää huomion opetus- ja koulutusalan maailmalla puhututtaviin aiheisiin21.11.2024 08:30:00 EET | Tiedote
Pohjoismaiden johtavan opetus- ja kasvatusalan tapahtuman Educan 2025 kansainvälisen ohjelman teemoina ovat opettajan ammatin houkuttelevuuden lisääminen, teknologian ja tekoälyn hyödyntäminen opetuksessa sekä koulutuksen tulevaisuus ja lukutaidon merkitys digitaalisella aikakaudella. Keynote-puhujat ovat aivotutkija, professori Minna Huotilainen ja työelämäprofessori, filosofian tohtori Pekka Sauri. Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 24.–25.1.2025.
SecD-Day Conference and Exhibition Programme Announced: A Comprehensive Platform for Security and Defence20.11.2024 09:00:00 EET | Tiedote
The programme for the SecD-Day Conference and Exhibition 2025 has been released. The event, taking place in January 2025 in Helsinki, will feature a diverse lineup of speakers, including Minister of Defence of Finland Antti Häkkänen, Stacy A. Cummings, General Manager of NATO’s Support and Procurement Agency, and Timo Pesonen, Director-General for Defence Industry and Space at the EC.
MEDIAKUTSU Sijoittaja 28.11.202420.11.2024 08:15:00 EET | Kutsu
Yksityissijoittajille, sijoitusalan ammattilaisille, yritysten talous- ja rahoitusjohdolle sekä sijoittamisesta kiinnostuneille suunnattu sijoitustapahtuma avaa ovensa Helsingin Messukeskuksen Siivessä 28.11.2024.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme