MessukeskusMessukeskus

Kolmannes reissaa ruoan takia - Matkamessut esittelee ruokamatkailua

Jaa
Joka kolmas suomalainen valitsee ulkomaan matkakohteen ruokatarjonnan perusteella. Matkakohteen ruokatarjonnan perusteella valitsevat erityisesti nuoret, opiskelijat, liikematkustajat, johtavassa asemassa olevat ja pääkaupunkiseudulla asuvat. Kotimaan kohteen ruokatarjonnan perusteella valitsee 27 % suomalaisista. Matka 2017 -messuilla ruokamatkailua esitellään muun muassa Tasty Travel -alueella 20.–22.1.2017.

Ruokamatkailu kiinnostaa noin kolmannesta suomalaisia. Ulkomailla ruoan perässä matkustetaan hiukan enemmän kuin kotimaassa. Tiedot ilmenevät Matkamessujen Kantar TNS:lta tilaamasta tutkimuksesta, jonka tulokset edustavat Suomen väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Suomalaiset suosittelevat ulkomaisia ruokamatkailukohteita useammin kuin kotimaisia kohteita. Reilu kolmannes suomalaisista (35 %) on suositellut usein tai silloin tällöin ulkomaan matkakohdetta ruokatarjonnan perusteella. Hyvinä ruokamatkailukohteina mainitaan muun muassa Barcelona, Berliini, Praha, Budapest, Lontoo, Tallinna sekä Peking.

Kotimaan ruokamatkakohteista nousevat esiin Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Naantali, Rovaniemi ja Porvoo. Kotimaan matkakohteita ruokatarjonnan perusteella suosittelee 29 % suomalaisista.

Vastanneista lähes kaikki ovat matkustaneet vuoden 2016 aikana. 87 % oli matkustanut kotimaassa ja 68 % ulkomailla. Vaikka kolmannes suomalaisista on tehnyt päätöksen kohteesta ruoan perustella, kuitenkin toiselle kolmannekselle suomalaisia (34 %) ruoka ei ole tärkeä asia matkakohteen valinnassa ja kolmas kolmannes (32 %) ei koskaan suosittele kohteita ruokatarjonnan perusteella.

Kotimaan herkkuja ja ruokamatkakohteita

Matkamessujen Tasty travel -ruokamatkailualueella esitellään kotimaista ja ulkomaista ruokatarjontaa.

Ruokaretki Suomeen esittelee kiinnostavimmat ruokamatkailukohteet eri puolilta Suomea: Saimaan rannalla sijaitseva, lähiruoan puolestapuhuja Anttolanhovi, Rukalla sijaitsevan boutique-hotellin Chalet Ruka Peakin ravintola Peak, Suomi 100 -vuotta -juhlamenua tarjoava Tuusulan Krapi-hotellin Krapihovi ja Pohjois-Karjalassa sijaitseva poroihin erikoistunut Majatalosta majataloon -tila Laitalan lomat. Food & Fun Turun pisteellä voi tutustua kansainväliseen hyvän ruoan festivaaliin, joka järjestetään syksyisin Turussa.

Tutkimustulokset:
Kantar TNS: Matkamessujen ennakkotutkimus ja lomamatkaennuste, web-kysely Gallup Forumissa loppuvuodesta 2016. Vastaajia 1 081 henkilöä.

Lisätiedot:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut 19.–22.1.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessujen partnerimaa vuonna 2017 on Turkki. Messuilla esittäytyy noin 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä 80 maasta. Avoinna matkailualan ammattilaisille ja medialle 19.1. ja kuluttajille 20.–22.1.|www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut |@matkatravelfair | #matka2017 |

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.

Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2023 pääkaupunkiseudulle 187 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 2535 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.

Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 187 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 2,535 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MEDIAKUTSU: Ruokamessut 11.–13.4.2.4.2025 10:34:31 EEST | Kutsu

Hyvä toimittaja, Ruokamessut 2025 avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4. Tervetuloa inspiroitumaan, tutustumaan ajankohtaisiin ruoka- ja juomatrendeihin sekä seuraamaan huippuosaajien mittelöitä. KILPAILUJA JA PALKITSEMISIA: Pe 11.4. klo 10.00–14.00: Ruokavisa – Basilika-lava Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa kisataan ruokaketjun vastuullisuuteen liittyvissä tiedoissa ja käytännön ruoanlaittotaidoissa. Pe 11.4. klo 12.00–12.30: Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio –palkinto – Salvia-lava Palkinto nostaa esille tuoreita ideoita ja kannustaa alan toimijoita kehittämään kuluttajien arkea ja juhlaa helpottavia ratkaisuja. 10 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Pe 11.4. klo 12.30–13.00: Vuoden ravintola 2025 –julkistus – Salvia-lava Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustusta jo vuodesta 1985 lähtien. Tunnustuksen ovat saaneet viime vuosina muun muassa porvoolainen Vår (2024), lohjalai

Habitare Pron Nordic Quarters -julkaisun ensimmäinen numero on ilmestynyt – sisällöistä vastaa Jessica-Christin Hametner31.3.2025 12:00:00 EEST | Tiedote

Habitare Pro -ammattilaisalustan uuden englanninkielisen digijulkaisun ensimmäinen numero on ilmestynyt. Kiinnostavimpia muotoilu- ja arkkitehtuuritarinoita Suomesta, Pohjoismaista ja Baltian maista kertovan Nordic Quarters jatkaa luontevasti Habitaren kansainvälistymistä. Julkaisun sisältötyötä ohjaa Jessica-Christin Hametner. Ammattilaisyleisölle ja muotoilun ystäville kuratoitu Habitare Pro järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye