Kutsu medialle: Helsinki Institute of Life Sciencen (HiLIFE) avajaisviikko 30.10.–3.11.
Elämäntieteet, life science, on yhteinen käsite bio- ja lääketieteellisille tutkimusaloille. Se on syntynyt korostamaan sitä, miten ruoan, ympäristön ja terveyden tutkimusalat ovat yhteydessä toisiinsa.
Life science on yksi Helsingin yliopiston kolmesta tutkimuksen painoalasta. Vuoden alussa tutkimusta tukemaan ja koordinoimaan syntyi Helsinki Institute of Life Science HiLIFE. Toivotamme median edustajat tervetulleiksi HiLIFEn avajaisviikon tapahtumiin.
Tilaisuudet ovat englanninkielisiä lukuun ottamatta Tiedekulmassa 30.10. järjestettävää yleisöluentoa.
Avajaisviikko huipentuu perjantaina 3.11. klo 15 Helsingin yliopiston juhlasalissa ja Tiedekulmassa. Tilaisuudessa ovat mukana Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sekä tiedemaailman kansainvälisiä huippuja.
Lue lisää HiLIFE –avajaisviikon päätapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan 29.10. mennessä.
Viikon muut tapahtumat:
Ma 30.10. Tiedekulma, Yliopistokatu 4, klo 16:30–18
Hyvinvointia huippututkimuksesta
Maitohappobakteeriyhteisö, lituruohon stressi ja mitokondriot ovat Helsingin yliopistossa huippututkimuksen kohteena, mutta miksi? Miten tällainen huippututkimus auttaa edistämään ihmisten hyvinvointia? Mitä annettavaa Helsingin yliopiston uudella tutkimuskeskuksella HiLIFElla on tavalliselle suomalaiselle?
Ma 30.10. Biomedicum, Haartmaninkatu 8, klo 11:30–16:30
ERC Supporting Excellent Life Science Research
Euroopan tutkimusrahaston 10-vuotisjuhlan kunniaksi Helsingin yliopiston ERC-rahoitetut life science -tutkijat kertovat, miten merkittävä rahoitus on edistänyt heidän tutkimustaan.
Ti 31.10. Terkko Health Hub, Haartmaninkatu 4, klo 10–12
HiLIFE Goes Business
HiLIFE tukee myös tutkimusinnovaatioiden kaupallistamista yhdessä Helsinki Innovation Servicesin kanssa. Tapahtumassa on mukana life science -alan startup-yrityksiä.
Ke 1.11. Physicum, Gustaf Hällströmin katu 2, klo 13–16
Science in Life – Building Tools for Life Sciences
Iltapäivän aikana matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tutkijat kertovat miten mm. big data, tietojenkäsittelytiede ja nanokuvantaminen edistävät life science -alojen tutkimusta.
Tutustu koko viikon ohjelmaan HiLIFEn verkkosivuilla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Elisa LautalaViestinnän asiantuntija
Puh:+358 50 318 5682elisa.lautala@helsinki.fiTietoja julkaisijasta
![Helsingin yliopisto](/data/images/00435/ffcc79be-41c7-4a5a-98db-27a85f765a65-w_300_h_250.jpg)
PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Nettiterapia on toimiva ja kustannustehokas hoitomuoto masennukseen13.2.2025 07:40:29 EET | Tiedote
Nettiterapia vähentää masennusoireita yhtä vaikuttavasti kuin kasvokkainen psykoterapia ja tarjoaa edullisemman ja helposti saatavilla olevan hoitovaihtoehdon.
Korkeakouluopiskelijoiden kokemukset rasismiin puuttumisesta: Tunneperäiset ja sosiaaliset tekijät keskiössä12.2.2025 08:30:00 EET | Tiedote
Itsessä heräävät tunteet ja koettu kyky toimia tilanteessa korostuvat rasismiin puuttumisessa. Myös tilanteeseen sidotut tekijät ja sosiaalisiin suhteisiin liittyvät syyt nousivat esiin, kun korkeakouluopiskelijoilta kysyttiin rasismista.
Lapsen myöhäinen kronotyyppi saattaa ennustaa pitkän aikavälin terveyshaittoja7.2.2025 16:00:04 EET | Tiedote
Suomalaislasten unen, ruokavalion ja painonkehityksen välisiä yhteyksiä selvittänyt uusi tutkimus osoittaa, että vuorokausirytmi saattaa vaikuttaa terveyteen merkittävästi pitkällä aikavälillä.
Kun ruokaturva horjuu, terveyserot kasvavat7.2.2025 07:00:00 EET | Tiedote
Tutkimuksen mukaan vakavaa ruokaturvattomuutta kokeneiden ruokavalio on muita epäterveellisempi, mikä voi lisätä kroonisten sairauksien riskiä ja terveyden eriarvoisuutta.
Näkymätön sähköjohdin: sähkön ohjaamista äänellä6.2.2025 08:35:31 EET | Tiedote
Suomalaisten, espanjalaisten ja kanadalaisten tutkijoiden ryhmä on ensimmäistä kertaa osoittanut, että sähkökipinöitä voidaan ohjata ultraääniaaltojen avulla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme