Ravintola Finnjävel tekee comebackin kansainvälisesti palkitun kokin johdolla
”Jo aiemmasta Finnjävelistä jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria, ja intensiivinen kisakokemus ruokki sitä entisestään. Uusi Finnjävel kiteyttää ajatukseni korkealaatuisesta suomalaisesta keittiöstä, silti helposti lähestyttävänä”, kertoo Sipeläinen.
”Finnjävel on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Tuomme lautasille perinteitä ja reseptiikkaa jopa satojen vuosien takaa, joten jokainen annos tarjoaa matkan myös historiaan. Palvelu eli hersyvä vieraanvaraisuus on myös nostettu ennennäkemättömälle tasolle”, kuvaa ravintolatoimen johtajana aloittava Philipp Westerling. Hän on aiemmin työskennellyt Moët Hennessyllä ja johtanut muun muassa muassa Långvikin ravintolaa.
Uusi ravintolakokonaisuus rakentuu ravintola Farangin entisiin tiloihin. Pienemmässä tilassa toimii fine dining -elämyksiä tarjoava Finnjävel Salonki. Isommassa tilassa toimii Finnjävel Sali, joka on konseptin rennompi ja konstailematon puoli. Ravintolat avaavat ovensa 11. lokakuuta, mutta pöytävarauksia otetaan jo nyt vastaan.
”Yksi suurimpia syitä Finnjävelin uudelleensyntymään on mahdollisuus tuoda yhteen taide ja ruoka, 1920-luvun ainutlaatuisessa klassismin helmessä. Inspiraatio näyttelyistä näkyy myös menussa. Uudessa konseptissa saamme toteuttaa täyteen potentiaaliin alkuperäisen ajatuksemme Finnjävelistä. Se näkyy niin palvelussa, tunnelmassa kuin ruoassa”, kertoo ravintoloitsija Tommi Tuominen.
Design-elämystä vahvistaa ateljee Sotamaan suunnittelema ravintolasisustus.
”Odotamme innolla alkavaa yhteistyötä. Kulttuurielämysten kokemuksellisuus ulottuu myös ruokakulttuuriin ja odotamme mielenkiintoista synergiaa uuden ravintolan kanssa, kun ruoka ja nykytaide kohtaavat”, Helsingin Taidehallin johtaja Jan Förster sanoo.
KUTSU LEHDISTÖLOUNAALLE 25.9.2019 kello 11.30
Finnjävel avaa ovet ennakkoon lehdistölle pitopöytälounaan merkeissä 25.9. kello 11.30-13.00. Tilaisuudessa esitellään ravintolakokonaisuuden konsepti, menu, henkilökunta ja sisustus. Ilmoittautumiset tilaisuuteen pressi@framillafinland.fi, Saija Holm. Paikkoja on rajoitetusti.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Ravintolatoimen johtaja Philipp Westerling,
philipp@finnjavel.fi, puh. 050 3452215
Keittiömestari Ismo Sipeläinen,
ismo@finnjavel.fi, puh. 040 5485239
Ravintoloitsija Tommi Tuominen, Finnish Food Boys,
tommi@restaurantdemo.fi, puh. 050 5753799
Haastattelupyynnöt ja kuvamateriaali:
Viestintätoimisto Framilla Finland
Saija Holm, pressi@framillafinland.fi
puh. 050 3558274 ja
Unna Lehtipuu, unna.lehtipuu@framillafinland.fi,
puh. 050 5710199
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Ravintolaa pyörittää Finnish Devil Oy:n omistama Finnish Food Boys, joka solmi vuokrasopimuksen Taidehallin säätiön kanssa syyskuun alusta alkaen. Finnish Devil on myös ravintola Ultiman ja Sue Ellenin taustayritys. www.finnjavel.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Finnjävel / Finnish Food Boys
Finnjäveliltä ainutlaatuinen palvelu poikkeusaikaan: Ruoan ja hengen liitto – tilausten mukana saa käyttöoikeuden Academy of Brainin verkkovalmennuksiin31.3.2020 10:08:19 EEST | Tiedote
Ravintolasalien sulkeuduttua Finnjävelin ja sisarravintola Ultiman henkilökunta valmistaa ja toimittaa perinneruokia, illallisaineksia ja hengen ravintoa pääkaupunkiseudulla niillekin alueille, joilla ruokalähettipalvelut eivät vielä toimi. Noutoruokaa voi hakea Finnjävelistä Ainonkatu 3:sta Töölöstä.
Ravintola Ultimalle Pro 2020 Innovaatio -palkinto31.1.2020 12:14:12 EET | Tiedote
Lehdistötiedote 31.1.2020. Ravintola Ultimalle myönnettiin tämän vuoden Pro Gaalassa Innovaatio -palkinto. Ultiman tavoite on olla edelläkävijä suomalaisessa ruokakulttuurissa, koko ruokakentällä tuottajista teknologiaan. Tarkoitus on selvittää, mihin kaikkeen urbaanissa miljöössä sijaitseva ravintola pystyy kestävän ruoantuotannon ja kiertotalouden ehdoilla.