Suomalainen ruokakulttuuri valloittaa New Yorkissa
Suomesta mukana NORTH 2014 -ruokafestivaaleilla ovat villiruokaan erikoistunut Sami Tallberg sekä Michelin-tähdellä taannoin palkittu Sasu Laukkonen. Molemmat valmistavat niin suomalaisia perinneherkkuja kuin erikoisannoksia villisti maustettuna. Osana tapahtumaa järjestetään myös Nordic Hot Dog Championship -kisa, jossa pohjoismaiset kokit kilpailevat keskenään. Suomen hodariguru kisassa on katuruuasta tunnettu Richard McCormick, joka luotsaa nimellään kulkevaa ruokarekkaa ja ravintola Sandroa Helsingissä.
NORTH 2014 -ruokatapahtumaan osallistuu yhteensä yli 25 pohjoismaista keittiömestaria, muun muassa Leif Sorensen Färsaarilta (yksi New Nordic Foodin perustajajäsenistä), Frida Ronge Göteborgista (vRÅ) sekä New Yorkista Fredrik Berselius (ASKA) ja Mads Refslund (ACME). Lisäksi tapahtumassa nähdään viikon aikana muita pohjoismaisia merkkituotteita elintarvikkeista huonekaluihin ja muotoiluun. Suomea edustaa Iittala.
Suomalaista villiruokaa ja isoäidin reseptejä
Suomea New Yorkissa edustavan Sami Tallbergin kokkikurssilla valmistetaan villiruokaa. Ainekset ovat puhtaasta luonnosta kerättyjä villiyrttejä ja vihanneksia kuten kallioimarteella maustettuja villisieniä sekä väinönputkivanukasta, punajuurta ja mustikoita.
- "Suomen maantieteellinen sijainti ja loputon villiluonnon aarreaitta kiinnostaa suurkaupunkilaisia salettiin, heille meidän touhu on eksoottista ja monelle varmasti jopa uskomatonta', Sami pohtii innokkaana ennen lähtöä.
Toista kertaa mukana oleva Sasu Laukkonen puolestaan tekee Suomiruokaa isoäidin perinteisillä resepteillä. Sasu on lähdössä New Yorkiin niin ikään iloisin mielin.
- "Viime vuonna karjalanpiirakoiden teko oli paikallisten mielestä todella hauskaa. Tällä kertaa aion hurmata yleisön karjalanpiirakoiden lisäksi graavilohella ja lihapiirakoilla!
Katuruokaa suomalaisittain
Maaliskuussa 2014 Helsinkiin kokoontui 25 000 katuruuan harrastajaa ja ammattilaista Streat Helsinki katuruokafestivaaliin. Moni heistä on paikalla uusin reseptein myös New Yorkissa, katuruuan kotikaupungissa. Richard McCormick edustaa NORTH 2014 -tapahtumassa Helsingin lisäksi myös New Nordic Food katuruokaverkostoa. Richard aikoo kokkailla osittain kotimaisista raaka-aineista kansainväliselle yleisölle sopivaa katuruokaa.
Yhdysvalloista Pohjoismaihin suuntautuva ruokamatkailu nousussa
NORTH 2014 ruokafestivaali järjestetään nyt toisen kerran. Tapahtuman taustavaikuttajana on paikallinen ruokamedia Honest Cooking, jonka perusti New Yorkiin kotiutunut ruotsalainen Kalle Bergman. Vähitellen kypsyi ajatus ruokatapahtumasta, jossa kootaan tekijät yhteen ja tarjotaan pohjoismaiselle ruokakulttuurille näkyvyyttä tekemisen, oppimisen ja kokemisen kautta, jolloin ruuasta ja rennosta lifestylesta kiinnostuneet voivat maistella aitoja makuja ja osallistua ruuanlaittoon kokkien kanssa. Yhdysvalloista Pohjoismaihin suuntautuva ruokamatkailu lisääntyy ja tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat myös pohjoismaiset matkailuorganisaatiot. Viime aikoina myös Helsinki on näkynyt paikallisissa lehtiotsikoissa ruoka edellä.
- "Suomalainen ruisleipä ja Marimekko tunnetaan. NORTH 2014 ruokatapahtuma antaa mahdollisuuden esitellä laajemmin suomalaista monipuolista ruokakulttuuria, kokkeja ja ihanan kummallisia ruokia ja raaka-aineita. Monelle suurkaupunkilaiselle on elämys matkustaa Suomeen maistamaan sieniä ja marjoja tai poimimaan niitä itse metsässä. Suomi ja Helsinki kiinnostaa tapahtumien, muotoilun ja arkkitehtuurin lisäksi entistä voimakkaammin myös luonto- ja ruokakohteena', kertoo Visit Finlandin Helena Niskanen New Yorkista. - "New Nordic Cuisine on todella kova sana New Yorkin kulinaaripiireissä."
Suomesta mukana tapahtumassa ovat Visit Helsinki ja Visit Finland sekä New Yorkin Pääkonsulaatti ja Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö eli ELO-säätiö, jotka ovat panostaneet myos rahallisesti NORTH 2014 tapahtumaan uskoen, etta kulinaarimatkailua tukemalla saadaan Suomeen lisaa matkailijoita.
NORTH 2014 ruokafestivaali järjestetään 12.-20. syyskuuta New Yorkissa.
http://northfoodfestival.com
#NORTH2014
Lisätietoja:
Visit Finland New York, Helena Niskanen
helena.niskanen@visitfinland.com
Visit Helsinki, Jenny Taipale
jenny.taipale@hel.fi, +358 9 310 25611
ELO-säätiö, Milla Visuri
milla.visuri@elo-saatio.fi, +358 40 124 5161
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.