Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala-logo

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu neljästä palvelukokonaisuudesta, kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso sekä hallinnosta. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Paljon sateenkaarevia tapahtumia Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa Pride-viikolla19.6.2024 10:55:09 EEST | Tiedote

Tasa-arvo ja ihmisoikeudet kuuluvat Helsingin keskeisiin arvoihin, jotka näkyvät kaupungin palveluissa ympäri vuoden. Vuoden 2024 Pride-teema on rauha ja toivo. Rauha ja toivo syntyvät tekojen kautta, ylpeydellä ja yhdessä. Pride-kuukautta juhlistetaan Helsingin kaupungin kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa, kaupunginmuseossa, liikuntapalveluissa ja nuorisopalveluissa järjestämällä yhdenvertaisuutta edistäviä tapahtumia. Rauhaa on saada kasvaa juuri sellaiseksi kuin on. Rauhan rikkomiselle tai kyseenalaistamiselle ei tule antaa sijaa.

Ennakkotiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 11.6.20247.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 11.6.2024 esityslista on julkaistu. Lautakunta päättää muun muassa vihreiden aloitteesta keskustan elävöittämiseksi lapsille, nuorille ja perheille, ja Meri-Rastilan monitoimitaloon sijoittuvan nuorisotilan tarveselvityksen. Helsingin kaupunki järjestää yleisen kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun Vuosaaren Meri-Rastilassa sijaitsevan monitoimitalon suunnittelusta. Hanke on nuorisotalon, koulun, päiväkodin, leikkipuiston sekä kotihoidon aputilojen yhteishanke, ja se tulee olemaan kaupunkiuudistusalueen keskeinen palvelurakennus, joka lisää alueen houkuttelevuutta ja viihtyisyyttä.

Liikkeen lisäämisen ja liikunnanharrastamisen edistämisen tärkeimmät toimenpiteet tehdään paikallistasolla3.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Kuntien lakisääteisenä tehtävänä on luoda yleisiä edellytyksiä kunnan asukkaiden liikunnalle järjestämällä liikuntapalveluja eri kohderyhmät huomioon ottaen, tukemalla liikunnan ja urheilun kansalaistoimintaa sekä rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja. Kunnilla on harkintavalta päättää, missä laajuudessa ja millä tavoin palveluja järjestetään.

Nuorten Taide Nyt 2024 Liekeissä -näyttelyn avajaiset 30.5.29.5.2024 10:16:43 EEST | Kutsu

Helsingin Kanneltalon galleriassa on kesäkuun ajan esillä 15–25-vuotiaiden nuorten taideteoksia. Tänä vuonna yhteisnäyttelyn aiheena on Liekeissä. Nuoret ovat tulkinneet aihetta raikkaasti monin eri tavoin. Näyttelyn kokonaisuuteen sisältyy esimerkiksi digitaalisia piirroksia, virkattua taidetta, vuorovaikutteinen runoteos, videoteos, piirustuksia ja maalauksia. Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Kanneltalolle torstaina 30.5. klo 17-19.

The city of Helsinki invests in Malmi's summer program offering – the free city festival offers a record number of events27.5.2024 13:44:53 EEST | Press release

In June and August, the city festival Malmi Summer of Events will bring Ala-Malmi Park to life with free-of-charge open air concerts, workshops and other summertime activities. The stage will be taken by artists such as Stig, Arppa, Freeman and Mimmit. Malmi Summer of Events is organised by Helsinki Cultural Centre Malmitalo. The event has been planned with residents’ wishes in mind, and a large proportion of the programme is based on ideas submitted by local residents.

Helsingfors stad satsar på Malms sommarprogram – gratisstadsfestivalen erbjuder rekordmånga evenemang27.5.2024 12:57:16 EEST | Press release

Stadsfestivalen Malms evenemangssommar väcker Nedre Malms park till liv i juni och augusti med avgiftsfria utomhuskonserter, verkstäder och annan somrig verksamhet. På scenen ser vi bland annat Stig, Arppa, Freeman och Mimmit. Malms evenemangssommar ordnas av Malms kulturhus i Helsingfors. I planeringen av evenemanget har man lyssnat på stadsborna och en stor del av programmet har förverkligats utifrån invånarnas idéer.

Helsingin kaupunki panostaa Malmin kesäiseen ohjelmatarjontaan – maksuton kaupunkifestivaali tarjoaa ennätysmäärän tapahtumia27.5.2024 12:47:38 EEST | Tiedote

Kaupunkifestivaali Malmin tapahtumakesä herättää Ala-Malmin puiston henkiin kesä- ja elokuussa maksuttomilla ulkoilmakonserteilla, työpajoilla ja muulla kesäisellä toiminnalla. Lavalla nähdään muun muassa Stig, Arppa, Freeman ja Mimmit. Malmin tapahtumakesän järjestää Helsingin kulttuurikeskus Malmitalo. Tapahtuman suunnittelussa on kuultu kaupunkilaisia ja iso osa tapahtuman ohjelmasta on toteutettu alueen asukkaiden ideoiden pohjalta.

Maailmankuulu brittitrio Tiger Lillies kehutun Edgar Allan Poe -esityksensä kanssa Suomeen23.5.2024 13:42:57 EEST | Tiedote

Suomessakin jo useampaan otteeseen hurmannut lontoolaisyhtye The Tiger Lillies tuo maailmalla kehuja keränneen Edgar Allan Poe's Haunted Palace -esityksensä Savoy-teatteriin marraskuun lopussa. Mustan huumorin sävyttämä massiivinen musiikkiteatteriesitys uppoaa syvälle Edgar Allan Poen maailmaan. Tämä kansainvälisen työryhmän kanssa yhteistyössä syntynyt erittäin visuaalinen ja ylenpalttinen esitys nähdään Savoy-teatterissa perjantaina 29. ja lauantaina 30. marraskuuta. Suomen kolmen näytöksen liput tulevat myyntiin perjantaina 24. toukokuuta.

Afrikkalaisen musiikin supertähti Oumou Sangaré Suomeen 15 vuoden tauon jälkeen16.5.2024 15:04:13 EEST | Tiedote

Grammy-voittaja Oumou Sangaré konsertoi torstaina 19. syyskuuta Helsingin Savoy-teatterissa osana Savoy WORLD -konserttisarjaa. Malilainen laulajalegenda ja sukupuolten välisen tasa-arvon puolestapuhuja on aiemmin konsertoinut maailman arvostetuimmilla konserttilavoilla Sydneyn oopperatalosta Lontoon Queen Elisabet Halliin. Hänen syvä ja vivahteikas lauluäänensä sekä karismaattinen lavaesiintymisensä on valloittanut ihmiset ympäri maailmaa. Suomen konsertin lipunmyynti alkaa perjantaina 17. toukokuuta klo 12.00.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu neljästä palvelukokonaisuudesta, kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso sekä hallinnosta. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye