Basam Books-logo

Basam Books

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

"Leonhard Eulerin elämäkerta suomeksi: Matemaattisen neron perintö jatkuu"25.6.2024 08:40:00 EEST | Tiedote

Eksaktin luonnontieteen edelläkävijä 1700-luvulla oli sokea matemaatikko. Sveitsiläisen Leonhard Eulerin vaikutus luonnontieteissä tuntuu yhä. Yli 800 julkaisullaan Euler loi perustan tämän päivän matematiikalle ja fysiikalle. Hän vaikutti aikansa mammuttiakatemioissa Pietarissa ja Berliinissä itsevaltaisten monarkkien palveluksessa. Hän oli maltillisen valistuksen näkyvin ja kunnioitetuin hahmo, jonka saavutuksia ja löytöjä tutkitaan yhä. Emil A. Fellmannin pienoiselämäkerrassa kerrotaan Eulerin tarina monipuolisesti ilman ainoata matemaattista kaavaa.

"Ekonomi Lassi Mäkisen uusi teos tarjoaa vallankumouksellisen lähestymistavan kassavirtalaskentaan"24.6.2024 08:12:00 EEST | Tiedote

Ekonomi Lassi Mäkinen esittelee uudessa kirjassaan "Tärkeintä ei ole voitto, vaan reilu kassavirta" (Basam Books 2024) kassavirtamenetelmän, jollaisen käyttö maailmassa on vielä harvinaista, mutta sen voidaan arvioida yleistyvän tulevaisuudessa. Tämä on hänen kolmas kirjansa kassavirtalaskennasta. Mäkisellä on yli 50 vuoden kokemus kirjanpitojen laadinnasta ja taloussuunnittelusta. Yli 40 vuotta hän on toiminut yrittäjänä. Viimeiset 20 vuotta hän on systemaattisesti kehittänyt kassavirtalaskentaa ja käyttänyt menetelmää omissa yrityksissään.

"Uusi tietokirja auttaa kohtaamaan digitaalista vihaa ja väkivaltaa ”28.5.2024 10:47:57 EEST | Tiedote

Vihainen puhe on levinnyt verkkoalustoilla ja erilaiset häiriköinnin muodot ovat arkipäiväistyneet ajassamme. Uusi teos ohjaa sanallisen ja psykologisen väkivallan kohtaamiseen verkossa ja antaa välineitä inhimillisemmän vuorovaikutuksen puolustamiseen. "Verbaalinen väkivalta verkossa" on tutkija Severi Hämärin ensimmäinen kokonainen tietokirja aiheesta. Aiemmin hän on kirjoittanut samasta lähtökohdasta mm. palkitussa teoksessa "Tieteen vapaus & tutkijan sananvapaus" (Vastapaino 2020).

"Sivutieromaani" on lyhytproosallaan J. H. Erkon ja Martti Joenpolven kirjoituskilpailut voittaneen Jukka Aalhon esikoisromaani24.5.2024 09:20:00 EEST | Tiedote

Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni tieromaani – koivunlehtien, maantien ja jaloviinan tuoksuinen matka läpi kesäisen Suomen. Se on maantientuoksuinen kesäkirja kaikille, jotka ovat joskus huoltoasemalle miettineet, mihin tuokin porukka on menossa. Suomalaisilla sivuteillä nauretaan, itketään, rakastetaan ja törmäillään niin, ettei elämä ole sen jälkeen entisellään.

'Siskoni Buddha -teos tarjoaa teräviä huomioita nuoruudesta ja itsensä löytämisestä"24.5.2024 09:15:00 EEST | Tiedote

Anna Hollingsworthin uusi romaani "Siskoni Buddha" käsittelee sisaruuden vaikutusta omaan identiteettiin. Teos esittelee oivaltavasti nuoruuden haasteita, kasvukipuja ja iloja. Toisessa romaanissaan Hollingsworth syventyy itsensä etsimisen teemoihin. "Siskoni Buddha" tarjoaa syvällisen katsauksen identiteetin rakentumiseen ja itsensä kanssa elämisen oppimiseen, sekä siihen, miten toiset ihmiset vaikuttavat minäkuvaamme.

”Itkin enemmän mun kissan kuolemaa, kuin mulle tehtyjä abortteja!" Onnellisia aborttitarinoita -teos paljastaa salatut tunteet21.5.2024 12:35:00 EEST | Tiedote

Millaista on moderni aborttipuhe? Nykyisin raskaudenkeskeytys yhteiskunnallisessa keskustelussa nähdään jo yhtenä terveydenhuollon toimenpiteenä ja yksilön oikeudesta, tehdä elämässään juuri niitä päätöksiä, jotka hänen tulevaisuuttaan määrittää. Onnellisia aborttitarinoita -kirja antaa äänen sadalle onnelliselle aborttitarinalle, joissa on ajan kerrostumia, vaihtelevia elämäntilanteita, jopa huumoria mutta ennen kaikkea tarinoiden myötä kuvaillaan ihmisoikeutta, jonka eteen on tehty vuosikymmeniä töitä. Kirja muistuttaa, ettei raskaana oleva ole automaattisesti äiti, nainen tai hetero. Kirjassa jokainen tarinankertoja on antanut kokemukselleen sen arvon, minkä on halunnut, eikä kertomuksissa ole säästelty tunteita, tuntemuksia vaan jaettu moninaisia elämäntilanteita ja ihmissuhteiden kirjoa.

"Krishnamurtin ajatuksia ja havaintoja arvostetaan nykyisin enemmän kuin koskaan - uudistettu suomennos sisältää aiemmin julkaisematonta aineistoa"20.5.2024 15:35:17 EEST | Tiedote

Krishnamurti on tällä hetkellä arvostetumpi kuin elinaikanaan, 40 vuotta sitten. Hänen radikaaleja opetuksiaan tutkitaan nykyisin akateemisestikin ja nykytiede on yhtä mieltä monista hänen keskeisistä teeseistään ihmisen paikasta maailmassa. Hän sanoi, että me olemme maailma, emme erillisiä yksilöitä, vaan erottamattomasti yhteydessä toisiimme riippumatta siitä mitä ajattelemme itsestämme ja toisista. Jokaisen kohtalo kietoutuu maailman kohtaloon. Krishnamurtille erillinen ego on ajatuksen oma luomus, totta vain tajunnassa, ei todellisuudessa.

Sanojen hoitava voima: Uutuusteos valaisee kirjallisuusterapian käyttömahdollisuuksia kouluissa ja päiväkodeissa20.5.2024 10:43:02 EEST | Tiedote

Maailma on mullistusten kourissa, ja terapeuttisten alojen osaajia tarvitaan yhä enemmän tukemaan ihmisiä heidän haasteissaan sekä ennaltaehkäisemään mielenterveyden ongelmia. Myös lasten ja nuorten tunne-elämään liittyvät haasteet näkyvät kouluarjessa koko ajan voimakkaammin. Silja Mäen ja Annamari Typön toimittama uutuusteos Tarinat lapsen tienviittoina. Kirjallisuusterapian menetelmät koulumaailmassa esittelee kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä, jotka toimivat tehokkaasti opetuksen tukena ja auttavat lapsia ja nuoria työstämään oppimista estäviä tunteita ja jännitteitä.

"Anssi Ylirönnin syvällinen monitieteellinen teos 'Ajasta iäisyyteen' tarjoaa uudenlaisen katsauksen kuolemaan"11.4.2024 09:18:00 EEST | Tiedote

Anssi Ylirönnin monitieteellinen teos 'Ajasta iäisyyteen' tarjoaa syvällisen katsauksen kuolemaan uusien näkökulmien kautta. Ylirönni yhdistää filosofiaa ja biologiaa etsiessään vastauksia kysymyksiin kuolemasta, elämästä ja tietoisuudesta. Teos tarkastelee kuolemaa osana luonnon kiertokulkua ja ihmisten ohella myös muiden lajien näkökulmasta.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye