Keski-Suomen ELY-keskus-logo

Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Keski-Suomessa kotikuntaa hakenut 1 670 tilapäistä suojelua saavaa ukrainalaista26.6.2024 08:42:16 EEST | Tiedote

Keski-Suomen maakunnassa kuntalaiseksi on muuttanut huhtikuun loppuun mennessä yhteensä 1 670 tilapäistä suojelua saavaa ukrainalaista. Yli vuoden Suomessa asunut tilapäistä suojelua saava voi hakea kotikuntaa ja siirtyä vastaanottokeskuksen palveluista kuntalaiseksi. Kuntalaiseksi muuttaneiden lisäksi ukrainalaisia on Keski-Suomessa vastaanottojärjestelmän puolella yhteensä 1 393. Tiedot kerätään Maahanmuuttoviraston vastaanottojärjestelmään. Samaan aikaan, kun kotoutumiskoulutusten kysyntä on ukrainalaisten myötä kasvanut merkittävästi, määrärahoja leikataan.

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen20.6.2024 08:18:55 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristövastuualue on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 10 hankkeelle. Hankkeilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 396 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 3 800 ja 250 000 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Sinilevätilannetta seurataan aktiivisesti Keski-Suomessa – Juhannusviikon levätilanne vaikuttaa pääosin rauhalliselta19.6.2024 13:35:18 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen leväseuranta on taas käynnissä. Keski-Suomen alueella seurannassa on mukana 13 järveä. Toistaiseksi Keski-Suomen sinilevätilanne on ollut asiantuntijoiden ylläpitämissä havaintopisteissä maltillinen. Kansalaisten ilmoittamien havaintojen mukaan myös runsaita esiintymiä on kuitenkin tavattu mm. Tuomiojärvellä, Palokkajärvellä ja paikoitellen myös Päijänteellä. Pintavedet ovat tänä vuonna olleet ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämpimiä, mutta viime viikkojen epävakaisempi sää on kuitenkin viilentänyt vesiä lähemmäksi ajankohdalle tyypillistä tasoa.

Päällystystyöt aiheuttavat haittaa liikenteelle Jyskässä Kuokkalantiellä ja Vaajakoskentiellä5.6.2024 12:31:51 EEST | Tiedote

Jyskässä tehdään päällystystöitä Vaajakoskentiellä ja Kuokkalantiellä. Kohteiden jyrsintätyöt tehdään viikon 23 aikana ja varsinaiset päällystystyöt tehdään 12.6–18.6. välisenä aikana. Työt toteutetaan pääsääntöisesti yötyönä klo 18:00–6:00 välisenä aikana. Kohteella tehdään myös mm. reunakivien ja hulevesikaivojen uusimisia päivätöinä, joiden aiheuttamat haitat liikenteelle ovat vähäisempiä.

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamisen suunnittelu Muuramesta Keljonkankaalle toteutetaan aitona vuorovaikutuksena31.5.2024 09:28:20 EEST | Tiedote

Muuramen keskustan ja Jyväskylän Keljonkankaan välille on suunnitteilla uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä, joka toteutuessaan edesauttaisi muun muassa turvallista ja kestävää liikkumista näiden kahden taajaman välillä. Suunnittelussa panostetaan erityisesti vuorovaikutteisuuteen, jolloin alueen asukkailla ja muilla asianosaisilla on aito mahdollisuus vaikuttaa suunnittelun lopputulokseen. Palautetta voi antaa sähköisenä torstaihin 6.6.2024 saakka.

Päijänteen vedenkorkeus on nousemassa lähelle tulvarajaa – kesäkuun alkupuolella saavutetaan tulvahuippu16.5.2024 15:37:16 EEST | Tiedote

Päijänteen vedenkorkeus jatkaa nousuaan kesäkuulle asti ja saavuttaa tulvahuippunsa kesäkuun alkupuolella. Päijänteen osalta vesitilanteen kehittymistä kannattaa seurata ja käydä tarkistamassa tilanne omalla rantakiinteistöllä. Rannalta kannattaa kerätä irtotavarat suojaan sekä tarkistaa laitureiden ja veneiden kiinnitykset. Valtaosa Keski-Suomen järvien vedenkorkeuksista on kuitenkin jo saavuttanut tulvahuipun.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye