Varsinais-Suomen ELY-keskus-logo

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Kesällä toteutetaan useita pieniä tienparannustöitä28.6.2024 09:19:58 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus parantaa maanteiden liikennöitävyyttä ja liikenneturvallisuutta pienten korjaustöiden urakkapaketilla. Urakkapaketti koostuu yhden nelihaaraliittymän suuntauksen parantamisesta Aurassa, kaidetöistä Harjavallassa, suojatiesaarekkeen rakentamisesta Kaarinan Littoisissa, kivetyksellä korotettujen liittymäalueiden vaurioiden korjaamisesta Mynämäellä ja tulva-alttiin tieosan tasauksen korottamisesta Turun Kakskerrassa.

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa parannetaan tievalaistuksen laatua ja energiatehokkuutta uusimalla valaisimia26.6.2024 12:34:23 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus tulee parantamaan tievalaistuksen laatua, energiatehokkuutta sekä liikenneturvallisuutta uusimalla elinkaarensa päässä olevia suurpainenatriumvalaisimia ledivalaisimiin vuoden 2024 aikana. Valaisinvaihtoja tehdään Varsinais-Suomessa noin 1900 kappaletta ja Satakunnassa noin 1200 kappaletta. Lisäksi rakennetaan uutta tievalaistusta valtatielle 12 tieosuuksille Rauma–Lappi sekä Huittinen–Sastamala. Uutta valaistusta rakennetaan yhteensä noin 20 kilometriä.

Hailuodon päälautta Merisilta palaa liikenteeseen juhannuksen jälkeisen viikon (vk 26) kuluessa19.6.2024 15:06:31 EEST | Tiedote

Hailuodossa on liikennöity varalautta Meriluodon ja lisälautta Replotin voimin päälautta Merisillan rikkoontumisen johdosta. Päälautta Merisillan korjaus on edennyt suunnitellusti ja alus palaa liikenteeseen juhannuksen jälkeisen viikon (vk 26) kuluessa. Merisillan palattua liikenteeseen huolletaan varalautta Meriluotoa noin viikon ajan liikenteen varmuuden parantamiseksi.

Kuusiston kartanon rakennuksista ja ympäristöstä sekä Kuusiston linnanraunioiden vahtituvasta tehty uusi rakennussuojelupäätös19.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) määrännyt 12.6.2024 tekemällään päätöksellä Kuusiston kartanon rakennukset (päärakennus, liiteri ja vilja-aitta) ja ympäristön sekä Kuusiston linnanraunioiden vahtituvan suojeltaviksi rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain (498/2010) nojalla.

Tammiaisten sillan pintarakenteet uusitaan Loimaalla maantiellä 12727, liikenne ohjataan kiertotielle18.6.2024 10:06:24 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Loimaalla maantiellä 12727 (Tammiaistentie) sijaitsevan Tammiaisten sillan pintarakenteiden uusimistyöt heinäkuun alussa. Liikenne sillalla joudutaan katkaisemaan pintarakennetöiden ajaksi ja liikenne ohjataan 19 kilometrin pituiselle kiertotielle 1.7.–11.8.2024 välisenä aikana. Jalankululle ei pystytä järjestämään väliaikaista kulkuyhteyttä siltapaikan läpi.

Saaristoon suuntaavien kannattaa varata riittävästi matka-aikaa juhannusliikenteeseen17.6.2024 08:53:31 EEST | Tiedote

Saaristotien alkupäässä liikennemäärät ovat suuret ympäri vuoden. Kesäaikaan liikennemäärä lisääntyy entisestään, kun mökkiläiset ja turistit suuntaavat saaristoon. Saaristotien liikennejärjestelyt kannattaa huomioida matkojen aikataulutuksessa. ELY-keskuksella ei ole suunnitteilla Kirjalansalmen sillan liikennejärjestelyjen osalta mitään erityisjärjestelyjä juhannusliikenteen osalta, sillä liikenne on sujunut hyvin. Raskaiden ajoneuvojen odotusalueiden kohdalla nopeusrajoitusta on nostettu 50 km:iin/h.

Tunnetko olosi turvalliseksi Porin seudun liikenteessä? Osallistu asukaskyselyyn ja vaikuta alueesi turvallisuuteen!17.6.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori ja Ulvila sekä Varsinais-Suomen ELY-keskus ovat aloittaneet yhteistyön Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelman laatimiseksi. Suunnitelmassa määritellään toimenpiteet, joilla parannetaan sekä seudun asukkaiden että alueen läpi kulkevan liikenteen turvallisuutta. Keskeisenä lähtökohtana ovat asukkaiden mielipiteet ja kokemukset liikenneturvallisuudesta ja liikkumisolosuhteista.

Kirjalansalmen sillan liikkeet ovat lisääntyneet, koska raskaan liikenteen rajoituksia ei ole aina noudatettu10.6.2024 09:04:28 EEST | Tiedote

ELY-keskus vetoaa raskaan liikenteen kuljettajiin noudattamaan Kirjalansalmen sillalle asetettuja liikennerajoituksia. Sillan liikkeet ovat jälleen lisääntyneet ja niiden syyksi on selvinnyt, ettei liikennerajoituksia ole aina noudatettu. Sillalla on havaittu raskaiden ajoneuvojen kohtaamisia sekä peräkkäin ajamista ilman riittävää etäisyyttä. Tilanne on huolestuttava, sillä jokainen tapaus lisää riskiä sillan vaurioitumisen pahanemiselle. Mikäli sillan kunto heikkenee, ELY-keskus joutuu asettamaan lisää liikenteen rajoituksia. Niistä aiheutuisi väistämättä merkittäviä haittoja ja lisäkustannuksia raskaille kuljetuksille ja elinkeinoelämälle.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye