Skarta Energy Oy-logo

Skarta Energy Oy

Skarta Energy on suomalainen uusiutuvan energian kehittäjä ja tuottaja. Olemme erikoistuneet päästöttömiin teollisen mittakaavan aurinkovoimahankkeisiin, joita täydennämme energian varastoinnilla, tuulivoimalla ja vetyratkaisuilla luotettavan ja toimitusvarman tulevaisuuden energian takaamiseksi.

Aurinkopaneelien asennustyöt käynnistyivät Pälkäneen aurinkopuistossa10.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Pälkäneveden teollisuusalueelle rakenteilla olevan aurinkopuiston paneelien asennustyöt alkoivat. Puistoon tulee yhteensä noin 8800 kaksipuoleista aurinkopaneelia. Paneelien asennusta jatketaan aina kesän loppuun asti. Valmistuttuaan puisto tuottaa 4,5 GWh uusiutuvaa aurinkosähköä, joka vastaa noin 330 pientalon vuotuista sähkönkulutusta. Koko puiston on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppupuolella.

Skarta Energy on tehnyt yli 70 miljoonan euron investointipäätöksen Utajärven aurinkopuiston toteuttamiseksi17.12.2023 09:06:00 EET | Tiedote

Skarta Energy on tehnyt yli 70 miljoonaan euron investointipäätöksen koskien Utajärven kuntaan Pohjois-Pohjanmaalle rakennettavaa aurinkopuistoa. Käytöstä poistetuille turvesuoalueille rakennettavan aurinkopuiston kapasiteetti on 102,5 MWp ja odotettu vuotuinen energiantuotanto 97 GWh. Suunnittelun, hankintojen ja rakentamisen sopimuskumppanina toimii NYAB. Projektin ensimmäinen vaihe, joka sisältää hankintoja ja valmistavia töitä, aloitetaan viipymättä. Puisto on tarkoitus ottaa käyttöön vaiheittain, siten että kokonaisuus on valmis vuoden 2026 ensimmäisen puoliskon aikana.

Skarta Energy suunnittelee aurinkovoimapuistoa Lieksaan8.11.2023 09:13:00 EET | Tiedote

Skarta Energy suunnittelee aurinkovoimapuiston toteuttamista Lieksaan. Teollisen mittakaavan aurinkovoimalaitoksen sijoituspaikaksi on suunniteltu Lieksan kaupungin omistuksessa olevaa, entistä Lieksa-Nurmeksen lentokenttää lähialueineen. Toteutuessaan aurinkovoimapuiston arvioitu paneeliteho olisi noin 80 MW, kokonaispinta-ala olisi noin 160 hehtaaria ja investoinnin suuruus 60 Milj. €. Ensimmäinen selvitysvaihe on tarkoitus toteuttaa vuoden 2024 aikana. Tämänhetkisen arvion mukaan energiantuotanto Lieksassa käynnistyisi vuoden 2026 aikana.

Skarta Energy Oy:n aurinkovoimapuistohanke Savonlinnaan28.6.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Skarta Energy Oy ja Savonlinnan kaupunki ovat tänään allekirjoittaneet aiesopimuksen, jolla kaupunki antaa Skarta Energy Oy:lle mahdollisuuden varata noin 17 hehtaarin suuruisen maa-alueen Itäväylän yrityspuiston vierestä. Osapuolten yhteisenä tavoitteena on aloittaa välittömästi valmistelut, jotka mahdollistavat kokonaisteholtaan noin 10 MW:n aurinkovoimapuistohankkeen toteutumisen alueen teollisuuden tarpeisiin.

Skarta Energyn Utajärvelle rakennettavalle aurinkopuistohankkeelle yli 13 miljoonaa euroa investointitukea20.2.2023 08:51:00 EET | Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Skarta Energyn hankeyhtiölle, Utajärven Solarpark Oy:lle, 13,3 miljoonaa euroa investointitukea aurinkosähkövoimalaitoksen investointiin Utajärvelle. Aurinkopuisto rakennetaan käytöstä poistetulle turvesuoalueelle. Investointiin sisältyy myös sähkövarasto, jonka tarkoituksena on tasapainottaa puiston tuotannon vaihteluita. Ensimmäiseen vaiheen kokonaisinvestointi on noin 73,7 miljoonaa euroa.

Skarta Energy on suomalainen uusiutuvan energian kehittäjä ja tuottaja. Olemme erikoistuneet päästöttömiin teollisen mittakaavan aurinkovoimahankkeisiin, joita täydennämme energian varastoinnilla, tuulivoimalla ja vetyratkaisuilla luotettavan ja toimitusvarman tulevaisuuden energian takaamiseksi.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye