Kansallinen kokoomus-logo

Kansallinen kokoomus

Kansallinen kokoomus

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Orpo ja Von der Leyen kampanjoivat Helsingissä Euroopan kehittämisen puolesta4.6.2024 16:28:28 EEST | Tiedote

Euroopan kansanpuolueen EPP:n Ursula von der Leyen ja kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Petteri Orpo haluavat, että EU:n kehittäminen jatkuu ja Eurooppa vahvistuu. ”Me saimme pandemian ja energiakriisin hallintaan. Kiitos, Petteri, kaikesta saamastani tuesta. Me saimme Venäjän kiristyksen hallintaan”, von der Leyen sanoi puhuessaan kokoomuksen kampanjatapahtumassa Helsingin Narinkkatorilla. ”Me olemme Ukrainan puolella, ja tiedämme, että Putinin sota on meille eksistentiaalinen uhka." Von der Leyen on EPP:n niin sanottu "kärkiehdokas", millä tarkoitetaan eurooppalaisen puolueen ehdokasta seuraavan Euroopan komission puheenjohtajaksi. "Seuraavat viisi vuotta ovat hyvin haasteellisia. Meidän täytyy pysyä sitoututuneina Ukrainan tukemiseen ja jatkaa yhteisen Euroopan unionin kehittämistä. Tahdomme tehdä EU:sta entistä kilpailukykyisemmän. Haluamme kehittää yhteismarkkinoita ja haluamme työskennellä EU:n yhteisen maahanmuuttopolitiikan eteen. Haluamme vahvistaa EU:n valmiutta ja ko

Puolustusministeri Häkkänen esitteli EPP:n von der Leyenille Suomen kokonaisturvallisuusmallia4.6.2024 13:28:06 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, puolustusministeri Antti Häkkänen esitteli tiistaina Euroopan kansanpuolueen kärkiehdokkaalle Ursula von der Leyenille Suomen kokonaisturvallisuusmallia Merihaan väestösuojavierailun yhteydessä. Von der Leyenin vierailu Helsingissä on osa EPP:n eurovaalikampanjaa. ”Suomalaisen kokonaisturvallisuusmallin vieminen EU-tasolle on yksi kokoomuksen kärkitavoitteista eurovaaleissa. Tavoitteenamme on, että kokonaisturvallisuuden vahvistamiseksi määriteltäisiin konkreettisia EU-tason tavoitteita sekä unionille että jäsenmaille. Siksi on tärkeää, että sain esitellä von der Leyenille suomalaista kokonaisturvallisuusajattelua”, Häkkänen sanoo. Häkkäsen mukaan turvallisuusnäkökulmasta Suomeen liittyy paljon erityispiirteitä. ”Suomen tulee varautua kaikkiin mahdollisiin uhkiin niin kansallisella kuin EU-tasolla. Suomen malli voi toimia esimerkkinä EU-tasolla tuoden lisäarvoa niin Suomelle kuin laajemminkin koko Unionille”, Häkkänen jatkaa. Esillä myös EU:n puolustuspol

Kokoomuksen puoluekokoukseen 212 aloitetta - naisten oikeudet vahvasti esillä31.5.2024 08:12:00 EEST | Tiedote

Kokoomuksen paikallisyhdistykset, piirijärjestöt ja jäsenliitot ovat tehneet Tampereella 14.-16.6.2024 pidettävään puoluekokoukseen yhteensä 212 aloitetta. Puoluehallitus on antanut kaikkiin aloitteisiin vastauksensa ja tehnyt päätösesityksen. Lopullisesti kunkin aloitteen kohtalon ratkaisee puoluekokous. Puoluekokous voi päättää joko puoluehallituksen esityksen mukaisesti tai siitä poiketen.

Kokoomus teki kolme nimitystä puoluetoimistolle29.5.2024 13:52:09 EEST | Tiedote

Kokoomus on tehnyt kolme uutta rekrytointia puoluetoimistolle Helsinkiin. Kokoomus on nimittänyt ohjelmapäälliköksi Jeremias Nurmelan. Nurmela siirtyy puoluetoimistolle Helsingin apulaispormestarin poliittisen erityisavustajan tehtävistä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Helsingin Kokoomuksen poliittisena suunnittelijana sekä kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunnan puheenjohtajana. Nurmela on oikeustieteen maisteriopiskelija. ”Olen hurjan innoissani uudesta tehtävästä, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden edistää kokoomuksen arvoja ja tavoitteita. Kokoomuksen ohjelmatyö on koko puolueyhteisön kanssa yhdessä tehtävää visiointia siitä, miltä tulevaisuuden Suomi näyttää", Nurmela sanoo. Puolueen uudeksi visualistiksi on nimitetty Henri Korpi. Korpi on koulutukseltaan kulttuurituottaja. Hän on toiminut monipuolisissa viestintätehtävissä muun muassa Suomen 4H-liitossa ja ollut aktiivinen Suomen Nuorkauppakamarin toiminnassa. Korpi on myös toiminut yrittäjänä, opettanut valokuvaust

Euroopan parlamentin suurimman puolueen pääsihteeri Suomessa14.5.2024 18:15:00 EEST | Tiedote

Euroopan kansanpuolueen EPP:n pääsihteeri Thanasis Bakolas vierailee Helsingissä keskiviikkona 15.5. Bakolas vierailee Helsingissä EPP:n jäsenpuolueen kokoomuksen vieraana. Bakolas tapaa vierailullaan muun muassa kokoomuksen eurovaaliehdokkaita ja puolueen puheenjohtajan, pääministeri Petteri Orpon. Orpo on toiminut myös EPP:n varapuheenjohtajana vuodesta 2019. "Bakolasin vierailu on osoitus EPP:n ja kokoomuksen tiiviistä yhteistyötä Euroopan tulevaisuuden hyväksi. On tärkeää, että EPP:n johtajat tutustuvat Suomen erityistarpeisiin ja tavoitteisiin Euroopassa", kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko sanoo. Bakolas osallistuu myös kokoomuksen eurovaalikampanjaan ehdokkaiden kanssa Helsingissä Kolmen sepän patsaalla alkaen noin kello 14.20.

Orpo: EU:n vahvistettava varautumistaan kriiseihin7.3.2024 13:19:31 EET | Tiedote

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo piti torstaina Euroopan tulevaisuutta käsittelevän puheen Romanian pääkaupungissa Bukarestissa käynnissä olevassa Euroopan kansanpuolueen (EPP) kongressissa. Puheessaan Orpo painotti kokoomuksen EU-tavoitteita ja peräänkuulutti paluuta perusasioihin. “Meidän on huolehdittava taloudesta ja turvallisuudesta, sillä ilman niitä emme voi saavuttaa muita tavoitteita. Edistämme EU:n strategista kilpailukykyä ja syvennämme EU:n puolustusyhteistyötä, Orpo sanoo. Orpo keskittyi puheessaan muuttuneeseen turvallisuustilanteeseen ja ehdotti EU:lle uutta Suomen kokonaisturvallisuusmalliin perustuvaa varautumisunionia. “Tavoitteena on, että kokonaisturvallisuuden vahvistamiseksi määriteltäisiin konkreettisia EU-tason tavoitteita sekä unionille että jäsenmaille. Tulevan komission tavoitteena on oltava EU:n kokonaisturvallisuuteen perustuva varautumisunioni eli ‘preparedness union’, Orpo toteaa.

Kokoomus osallistuu EPP:n kongressiin 6.–7.3. Bukarestissa5.3.2024 09:12:00 EET | Tiedote

Euroopan kansanpuolueen (EPP) kongressi järjestetään 6.-7.3.2024 Romanian pääkaupungissa Bukarestissa. Kokoomusta edustavat puolueen puheenjohtaja ja EPP:n varapuheenjohtaja Petteri Orpo, puolueen varapuheenjohtaja Elina Valtonen, kansanedustajat ja suuren valiokunnan jäsenet Aura Salla ja Susanne Päivärinta sekä puoluesihteeri Kristiina Kokko. Kongressiin osallistuvat myös kokoomuksen europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen, Henna Virkkunen ja Petri Sarvamaa. EPP:n kongressin on määrä hyväksyä EPP:n vaaliohjelma kesäkuun europarlamenttivaaleihin sekä Ursula von der Leyenin ehdokkuus Euroopan komission puheenjohtajaksi. “EPP:n kongressi on kokoomukselle tärkeä askel kohti eurovaaleja. Kokoomus toimii osana eurooppalaista perhettä ja tavoitteenamme on EPP:n ohjelman mukaisesti turvallinen ja hyvä Eurooppa”, Orpo sanoo. "EPP on Euroopan merkittävin poliittinen ryhmä ja erinomainen paikka vaikuttaa myös Suomelle tärkeisiin tavoitteisiin tulevalle kaudelle", Orpo jatkaa. Orpo pitää kongress

KUTSU MEDIALLE: Alexander Stubbin vaalivalvojaiset 11.2.202431.1.2024 12:50:24 EET | Kutsu

KUTSU MEDIALLE: Tervetuloa presidenttiehdokas Alexander Stubbin vaalivalvojaisiin, jotka järjestetään Helsingissä Pikku-Finlandiassa sunnuntaina 11.2.2024 klo 18.00-01.00. Median oma sisäänkäynti on Töölönlahden puoleisessa päädyssä, kahvilan tiloissa. ILMOITTAUDU: Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittautuminen sulkeutuu perjantaina 9.2.2024 klo 16.00. Ilmoittautua voit tästä linkistä: ILMOITTAUTUMINEN Tervetuloa!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye