Tulli-logo

Tulli

Turvallisen yhteiskunnan ja sujuvan ulkomaankaupan puolesta.

64 vuotta sitten: Ostosmatkailu huolettaa tulliviranomaisia1.7.2024 10:33:24 EEST | Tiedote

1960-luvun alussa Suomen ja ulkomaiden välille avautui yhä uusia autolauttareittejä. Lauttamatkailun suosiota lisäsi erityisesti mahdollisuus verovapaisiin ostoksiin. Tax free -ostosten ansiosta laivayhtiöt pystyivät pitämään lauttalippujen hinnat edullisina. Verottomasta ostosmatkailusta tuli nopeasti kaikkien Pohjoismaiden tulliviranomaisten yhteinen huolenaihe. Autolauttojen historiaan voi tutustua koko kesän ajan Suomenlinnassa sijaitsevan Tullimuseon näyttelyssä.

Tullin haaviin on jäänyt alkuvuonna ennätysmäärät pregabaliinia ja klonatsepaamia – huumelääkkeiden salakuljetusmäärät selvässä nousussa27.6.2024 07:24:03 EEST | Tiedote

Huumelääkkeiden takavarikkomäärät ovat nousseet merkittävästi kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla selviää tullirikostilastoista. Erityisesti Tullin haaviin on jäänyt huumelääke pregabaliinia ja klonatsepaamia, joiden ensimmäisen vuosipuoliskon takavarikkomäärät rikkoivat jo koko viime vuoden luvut selvästi. Myös muiden huumaavassa tarkoituksessa väärinkäytettyjen lääkkeiden salakuljetukseen on kiinnitettävä huomiota, sillä se voi kertoa yleisemmällä tasolla huumerikollisuuden muutoksesta.

Viranomaiset valvovat veneilyä yhteistyössä – huolehdi tarvittavat varusteet veneeseen ja liiku turvallisesti vesillä18.6.2024 10:35:00 EEST | Tiedote

Poliisi, Tulli ja Rajavartiolaitos toimivat yhteistoiminnassa myös vesialueilla ja valvovat veneilijöiden turvallisuutta. Kaikki viranomaiset tarkastavat vesillä muun muassa veneen yleisen kunnon, pakolliset varusteet ja asiakirjat. Huomiota kiinnitetään myös kuljettajan ajotapaan ja -kuntoon. Kaikilta PTR-toimijoilta saa tarvittaessa apua ongelmatilanteissa.

Lomalla ulkomaille? Katso tästä Tullin vinkit sujuvaan kotiinpaluuseen5.6.2024 07:59:00 EEST | Tiedote

Tuliaisiksi kukkia ja kinkkua, itselle hieman tupakkaa ja timantteja, sekä mukana lemmikki ja lääkkeitä. Saako tuoda, pitääkö tullata? Kannattaa selvittää, ja mielellään etukäteen, koska ulkomailta ei voi tuoda Suomeen mitä tahansa ja kuinka paljon tahansa. Useiden eri tavaroiden maahantuonti Suomeen on rajoitettua, luvanvaraista tai jopa kiellettyä. Merkitystä on myös sillä, mistä Suomeen tulee.

Suomen Tulli on osa EU-tullia ja se vaikuttaa meihin kaikkiin16.5.2024 11:33:47 EEST | Tiedote

EU on tulliliitto ja Suomen EU-kaupan osuus on 63,5 prosenttia ulkomaankaupasta. Kaikkien EU-maiden tulliviranomaiset toimivat samojen tavarakauppaa sääntelevien käytäntöjen mukaan ja EU-maiden välisessä kaupassa ei ole tullimaksuja. Tullit valvovat EU:n ja sen ulkopuolisten maiden välisten kauppasopimusten toteutumista käytännössä. Tulevaisuudessa tulliliiton on tarkoitus tiivistyä entisestään EU:n tulliuudistuksen myötä.

Ensimmäinen tulliasema perustettiin autolauttoja varten 65 vuotta sitten – Tullimuseo aukeaa kesäkauteen tänään15.5.2024 12:50:50 EEST | Tiedote

Suomen autolauttaliikenne alkoi 65 vuotta sitten. Yksi ensimmäisistä autolautoista oli Korppoon Galtbystä kesällä 1959 liikenteen aloittanut höyrylautta. Autolautat ovat myös tänään kesäkauteen avautuvan Tullimuseon Lautalla lännestä -näyttelyn aihe. Suomenlinnassa sijaitseva Tullimuseo on auki tiistaista sunnuntaihin läpi koko kesän ja sinne on vapaa pääsy.

Ulkomaille koiran kanssa? Huolehdi lemmikin passi ja rokotus kuntoon, niin paluu Suomeen onnistuu ongelmitta23.4.2024 07:58:00 EEST | Tiedote

Huomenna vietetään Koiranpäivää. Vuosittainen valtakunnallinen teemapäivä kannustaa koiranomistajia viettämään mukava päivä koiransa kanssa. Monesti rakas lemmikki on myös matkakumppani. Koiranomistajan vastuulla on selvittää Suomeen paluuseen liittyvät vaatimukset jo ennen ulkomaille lähtöä. Kun vaadittavat rokotukset, lääkitykset ja asiakirjat ovat kunnossa, kotiinpaluu sujuu ongelmitta.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Turvallisen yhteiskunnan ja sujuvan ulkomaankaupan puolesta.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye