Kutsu: Suomalainen ruokakulttuuri ja tuotannon kestävä tehostaminen esillä Maataloustieteen päivillä 8.-9.1.2014
Avauspäivän pääaiheena on Suomalaisesta ruokakulttuurista iloa ja lisäarvoa ruokaketjuun, josta alustaa ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä. Paneelissa aiheesta keskustelevat Mäkelän kanssa huippukokki ja ruoka-alan moniottelija Hans Välimäki, S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu, maanviljelijä Aarne Schildt ja Saarioinen Oy:n tuotekehitys- ja laatujohtaja Mirja Lonka.
Kahden päivän aikana kuullaan 140 yhteensä 35 eri teemaan kuuluvaa esitystä erilaisista maataloustieteen ajankohtaisista aiheista, kuten kasvintuotannon tehostamisesta, tuotantoeläinten hyvinvoinnista, ravitsemusgenomiikasta sekä ruokamarkkinoiden toimivuudesta ja läpinäkyvyydestä. Ympäristöaiheet ovat vahvasti mukana, samoin maatalouden mittaustekniikkaan ja automaatioon liittyvät kysymykset.
- Yksi tärkeistä teemoista on EU:ssakin nyt pinnalla oleva maataloustuotannon kestävä tehostaminen: Miten voimme tuottaa vastuullisesti enemmän vähemmistä raaka-aineista, kierrätystä tehostamalla, Suomen Maataloustieteellisen Seuran puheenjohtaja, professori Laura Alakukku kertoo.
Esitysten lisäksi yleisöllä on mahdollisuus tutustua laajaan posterinäyttelyyn. Päiville odotetaan noin 600 osallistujaa.
Päivien järjestäjinä ovat Suomen Maataloustieteellinen Seura ja Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta.
Tutustu Maataloustieteen päivien ohjelmaan >> www.smts.fi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Suomen Maataloustieteellisen Seuran puheenjohtaja, professori Laura Alakukku laura.alakukku@helsinki.fi, puhelin 040 517 9042
tiedotussihteeri Nina Schulman nina.schulman@mtt.fi, puhelin 040 195 8576
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Kylmään sopeutuneet lajit väistyvät lämpimään sopeutuneiden tieltä24.4.2025 08:12:47 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoittaa, että ilmaston muuttuessa lämpimään ilmastoon sopeutuneet lajit, kuten tietyt linnut ja perhoset, ovat yleistyneet Suomessa. Samaan aikaan viileään ilmastoon sopeutuneet lajit ovat vähentyneet ja siirtyneet pohjoisemmaksi.
Suomalaisten turvallisuuskäsitykset ovat sopeutuneet maailmanpolitiikan myllerrykseen24.4.2025 07:01:00 EEST | Tiedote
Suomalaisten suhtautuminen puolustuspolitiikkaan on muuttunut huomattavasti Suomen Nato-jäsenyyttä seuranneen kahden vuoden aikana. Nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa suomalaiset mieltävät Nato-jäsenyyden edelleen laajasti (80 %) Suomen turvallisuutta vahvistavaksi tekijäksi.
Suomalaiset yliopistot käynnistävät Saudi-Arabiassa laajan opettajien täydennyskoulutusprojektin23.4.2025 10:12:31 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+, Itä-Suomen yliopisto ja Turun yliopisto käynnistävät huhtikuussa 2025 uuden kolmivuotisen opettajien täydennyskoulutusprojektin Saudi-Arabiassa.
Kutsu medialle: Tule seuraamaan Viikin tutkimustilan lehmien keväistä laitumellelaskua 3.5.!22.4.2025 11:44:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopisto, Valio ja maatalousylioppilaiden yhdistys Sampsa kutsuvat median edustajat osallistumaan Suomen akateemisimpien lehmien laitumellelaskuun Suomen urbaaneimmalle maatilalle.
Arkeologiset kohteet tarkentuvat kartalle uuden teknologian avulla22.4.2025 09:26:04 EEST | Tiedote
Muinaisjäännösrekisteri ja arkeologinen paikkatieto tukevat tutkimusta ja kulttuuriperinnön suojelua.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme