
Tamperelainen suklaatehdas solmi vientisopimukset Japaniin, Kiinaan, Saudi- Arabiaan ja Arabi Emiraatteihin

Ensimmäinen suklaakuorma Dubaihin on lähtenyt Dammenbergin tehtaalta Tampereen kupeesta, Lempäälästä. Aiemmin solmittu sopimus on vienyt Kiinaan jo toisen suklaatoimituksen.
- Uudet vientisopimukset merkitsevät todella suuria mahdollisuuksia yrityksellemme jatkuvasti kasvavilla markkinoilla, toimitusjohtaja Marko Iso-Kungas iloitsee.
Suklaa on herkkä tuote. Kaukoitään ja Arabian niemimaalle Dammenbergin suklaat matkaavat viileänä kuljetuksena.
- Kuljetuksen aikainen lämpötilahallinta on erittäin tarkkaa. Alimmillaan se on kuusi, ylimmillään 18 lämpöastetta. Meriteitse kuljetus kestää kuudesta kahdeksaan viikkoa, lentoteitse viisi tai kuusi päivää, ovelta ovelle.
Dammenbergin tuotteita viedään myös Keski-Eurooppaan, muun muassa Ranskaan, Saksaan, Sveitsiin ja Englantiin. Kansainvälinen verkkokauppa mahdollistaa yrityksen tuotteiden myynnin Euroopan lisäksi myös Yhdysvaltoihin.
Suklaan kansainvälinen erikoisosaaja
Dammenberg on valmistanut suklaata tasan 20 vuotta. Vuodesta 2003 yrityksen ovat omistaneet elintarvikeinsinööri Marko Iso-Kungas ja hänen vaimonsa Kirsi Iso-Kungas, joka on työskennellyt aiemmin allergiaan erikoistuneena sairaanhoitajana.
Kummankin osaamisen ja yhteisen tuotekehityksen tuloksena syntyvät uniikit Dammenberg-suklaat puhtaista, luonnollisista raaka-aineista, ilman lisäaineita. Dammenbergistä tuli 2003 Euroopan ensimmäinen suklaanvalmistaja, jonka koko tehdas ja kaikki tuotteet ovat täysin pähkinättömiä, gluteenittomia, kananmunattomia, GMO-vapaita ja Kosher-sertifioituja. Osa tuotteista on lisäksi maidottomia, soijattomia tai sokerittomia ja sopivat myös Halal-ruokavalioon.
- Ruoka-aineyliherkkyydet ovat globaalisti kasvava ongelma. Jokainen haluaa kuitenkin joskus herkutella, turvallisesti. Vaikka suklaa on nautintoaine, voi sen tuottaa myös terveellisistä ja ekologisista lähtökohdista. Allergia- ja erikoisruokavaliotuotteemme ovat vahva myyntivaltti esimerkiksi Ranskan ja Saksan isoilla markkinoilla, Iso-Kungas sanoo.
Dammenbergin suklaat sopivat kansainväliseen makuun, mutta ne ovat myös hyvin kotimaisia. Laajan valikoiman kaikissa tuotteissa on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus sekä Design Finland -merkki.
- Käytämme tuotteissamme vain kotimaista kermaa ja marjoja. Ainoastaan suklaan raaka-aineet tulevat ulkomailta, Iso-Kungas vakuuttaa.
Kaakaopavut Dammenbergille tuotetaan Venezuelasta, Ecuadorista ja Dominikaanisesta Tasavallasta.
Lisätietoja Dammenbergista ja sen tuotteista sekä haastattelupyynnöt:
Toimitusjohtaja, MD Marko Iso-Kungas 040 540 8056, marko.iso-kungas@dammenberg.fi
Gredon Invest Oy / Suklaatehdas Dammenberg™
Varastotie 1, 33880 Lempäälä
www.dammenberg.fi
Tiedote: Tuija Heikkilä, Viestintätoimisto Tekspertti, Tampere, 050 430 5792, tekspertti@tekspertti.fi
Avainsanat
Kuvat



Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Suklaatehdas Dammenberg
Suomalainen suklaatehdas hurmaa Keski-Eurooppaa pähkinättömällä pähkinävoilevitteellä – Dammenbergin allergiavapaa ja patentoitu Kaura-kaakaolevite perustuu puhtaaseen kotimaiseen kauraan25.1.2021 02:01:00 EET | Tiedote
Toimitusjohtaja, suklaatehtailija Marko Iso-Kungas kertoo uuden Worry free® Oat Cocoa Spreadin vastaavan asiakkaiden tarpeeseen löytää terveellisempiä ja puhtaampia tuotteita – myös herkuttelupuolelle. ”Olemme olleet edelläkävijänä allergiavapaiden suklaatuotteiden valmistajana jo yli 25 vuotta”, Iso-Kungas korostaa.
HERKUTELLA VOI MYÖS TERVEELLISESTI JA EETTISESTI17.12.2014 16:48:35 EET | Tiedote
Joulu on suklaanmyynnin sesonkiaikaa. Kauden suklaapaketit ovat ylellisiä herkkuja, mutta suklaa voi olla samanaikaisesti myös eettinen ja terveellinen lahja. Tamperelaisen Dammenbergin suklaatehtaan tuotteet ovat juuri sellaisia.
SUKLAA, JOLLA ON SIELU17.10.2014 10:29:42 EEST | Tiedote
Suklaatehdas Dammenberg on valmistanut suklaata Tampereella jo 20 vuotta. Yrityksen omintakeisissa tuotteissa yhdistyvät luonnonmukaisuus ja puhtaat korkealaatuiset raaka-aineet ja maut sekä tekijöidensä juuret, osaaminen ja innovatiivisuus. Dammenbergin parasta suklaata ei vielä ole kuitenkaan annettu myyntiin.
Suklaa auttaa jopa Pikku Myyn kiukkuun18.6.2014 11:01:20 EEST | Tiedote
Suklaatehdas Dammenberg kutsui Muumi-suklaidensa rasioiden suunnittelijoiksi kansainvälisesti tunnustetun Jukka Veistolan ja nuoren taiteilijan Maria Mattilan. He jatkavat töillään Tove Janssonin perintöä.