
Suomen Gastronomien Seura juhlii 70-vuotista taivaltaan

Kunniapuheenjohtaja Raili Koroman toimittama Gastronomiaa ja ruokakulttuuria on yksityiskohtainen vuonna 1945 perustetun seuran toiminnan kuvaus täynnä herkullisia anekdootteja ja kuvallisia kurkistuksia menneisiin vuosikymmeniin. Historiikki syntyi yhteistyössä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja Hotelli- ja Ravintolamuseon kanssa.
Suomen Gastronomien Seura perustettiin sodan jälkeen elvyttämään ja nostamaan Suomen ruokahuoltoa, elintarvikkeiden laatua ja ruokakulttuuria. Vielä 70-vuotiaanakin seura vaalii samoja arvoja. Yhdistys seuraa aktiivisesti kansainvälistä ruokamaailmaa ja alan kehitystä. Ylpeinä voimme todeta suomalaisen osaamisen olevan tänä päivänä kansainvälistä huipputasoa.
Suomen Gastronomien Seura on Suomen vanhin ruokaseura, jossa on nykyisin yli 300 jäsentä. Seura järjestää jäsenilleen ajan hermolla olevaa ohjelmaa. Suosittujen uusissa ravintoloissa ja ravintolaklassikoissa nautittujen kuukausilounaiden ja illallisten lisäksi toteutamme ruokasesonkien mukaisia workshoppeja alan huippuammattilaisten ohjaamina. Workshopeissa paitsi laitetaan ruokaa yhdessä, myös nautitaan ruoasta yhteisöllisesti. Alan yrityksiin ja oppilaitoksiin pidetään tiivistä yhteyttä vierailukäynnein. Seura on valinnut vuodesta 1985 lähtien Vuoden Ravintolan ja palkinnut alan opiskelijoita stipendein.
Lisätietoja seurasta ja 70-vuotisjuhlasta antaa puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä. Seuran historiikista kiinnostuneet toimittajat voivat olla yhteydessä seuran sihteeriin Arja Porvaliin.
Tiina Lähteenoja-Niemelä
puheenjohtaja
050 330 8385
tiina.lahteenoja-niemela@gastronomit.fi
Arja Porvali
sihteeri
040 868 4039
arja.porvali@gastronomit.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga Instituutti -säätiö/Haaga-Perho
Suomeen ensimmäinen nuorten ammattitaidon EM-kultamitali kokkilajissa14.12.2016 11:26:31 EET | Tiedote
TIEDOTE 14.12.2016. 19-vuotias Ravintolakoulu Perhon kasvatti Johan Kurkela teki historiaa nuorten ammattitaidon EM-kilpailuissa voittamalla Suomeen kautta aikojen ensimmäisen kultamitalin kokkilajista. EuroSkills 2016 kilpailut pidettiin Göteborgissa 30.11.- 4.12.2016.
Mediakutsu: KOREALAISEN KEITTOKIRJAN ”BAP” JULKISTUS RAVINTOLA PERHOSSA 29.9. KLO 149.9.2016 13:34:24 EEST | Kutsu
Korealaisten ruokien keittokirja ”Bap” julkaistaan suomenkielisenä painoksena 29.9.2016. Keittokirjan on toimittanut Mr. Ryu Sangwon. Suomenkielisen käännöksen on tehnyt Mrs. Han Heeyoung, kuvituksesta on vastannut Mr. Park Jaeseong ja graafisesta suunnittelusta AÄÅ.
ROBOTTI KAATAA KUOHUVIINIÄ RAVINTOLAKOULUN VALMISTUJAISISSA1.6.2016 11:13:56 EEST | Tiedote
Palvelurobotiikkaa Ravintolakoulu Perhon valmistujaisissa 2.6.
Ruokakulttuurin moniottelija Kim Palhus Suomen Gastronomien Seuran johtoon5.4.2016 10:38:45 EEST | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura ry:n 30.3.2016 pidetyssä vuosikokouksessa valittiin seuran uudeksi puheenjohtajaksi keittiömestari, ravintoloitsija Kim Palhus.
Roux on Vuoden ravintola 201616.2.2016 14:00:00 EET | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle ravintola Rouxille. Vuoden ravintola -valinnasta 31 vuoden ajan vastanneet gastronomit perustelevat valintaansa Rouxin pitkäjänteisellä työllä korkealaatuisen klassisen ranskalaisen keittiötaiteen vaalimiseksi. Jo yhdeksänvuotias ravintola Roux on kunniakkaasti kantanut Lahden parhaan ravintolan titteliä avaamisestaan lähtien ja panostanut erinomaisen ruoan lisäksi myös maamme parhaimpaan palveluun.