Mielenterveysseuralta uusi verkkopohjainen oma-apuohjelma traumaattisiin kriiseihin
Suomen Mielenterveysseurassa on kehitetty uusi oma-apuohjelma SELMA tukemaan traumaattisista kriiseistä selviytymistä. SELMAn - Selviytymismatka kriisistä eteenpäin - pilottijakso on parhaillaan käynnissä ja syksyllä 2011 ohjelma avautuu varsinaiseen käyttöön. SELMA on tarkoitettu järkyttävän tapahtuman kokeneille itsenäisen selviytymisen tueksi. Selviytymismatkan kulkeminen kestää kahdeksan viikkoa ja siihen sisältyy kolme puhelinkeskustelua kriisityöntekijän kanssa. SELMA on uusin SOS-kriisikeskuksessa käyttöön otettava kriisityön muoto.
SELMA sijoittuu e-mielenterveyssivustolle, jossa oma-apuohjelman lisäksi on kattavasti tietoa vaikeista elämäntilanteista, mielenterveyden häiriöistä ja niiden vaikutuksesta elämään. Lisäksi sivustolla kerrotaan avun hakemisesta ja toipumisesta. Sivustoa voi lukea englannin, venäjän, somalin ja kurdin (sorani) kielellä.
E-mielenterveyssivustolta saa tietoa esimerkiksi vanhuusiän masennuksesta, maahanmuuttoprosessista tai psykoterapiasta hoitomuotona. Nuorille ja ikääntyneille on omat osionsa, joissa käsitellään erityisesti heitä koskettavia asioita.
Suru, itsetuhoiset ajatukset ja kriisit ovat aiheita, joista on varsin vähän tietoa internetissä. Mielenterveysseuran SOS-kriisikeskuksessa on kuitenkin tehty työtä näiden asioiden parissa jo yli 40 vuotta. Nyt tämä työ ja sen tulokset auttavat elämän vaikeuksiin ja kriiseihin tukea tarvitsevaa myös internetissä.
E-mielenterveys-sivuston on tuottanut Suomen Mielenterveysseuran E-mielenterveyshanke (2008-2011)
Pinja Nieminen
Projektipäällikkö
gsm 050 66627
pinja.nieminen(at)mielenterveysseura
Tarja Heiskanen
Viestintäjohtaja
gsm 040 522 9744
tarja.heiskanen(at)mielenterveysseura.fi
Tietoisku traumaattisten kriisien oma-apuohjelmasta TERVE-SOS messuilla Espoossa 18.5 klo 11.30
Tietoja julkaisijasta
MIELI Suomen Mielenterveys ry on kansanterveys- ja kansalaisjärjestö. MIELI ry edistää Suomessa asuvien mielenterveyttä, tekee ehkäisevää mielenterveystyötä ja rakentaa vapaaehtoisen kansalaistoiminnan edellytyksiä mielenterveyden alalla. Mieli.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry
Järjestöjen mahdollisuus auttaa ihmisiä on turvattava14.4.2025 09:49:05 EEST | Tiedote
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen valtionavustuksista on päätetty leikata kolmannes. Lisäleikkaukset puoliväliriihessä aiheuttaisivat vakavia heikennyksiä hyvinvointiin ja murentaisivat kansalaisyhteiskuntaa.
MIELI Kriisipuhelimeen vastattiin viime vuonna ennätykselliset 100 000 kertaa27.1.2025 03:00:00 EET | Tiedote
Vuonna 2024 MIELI Kriisipuhelimessa ihmisten hätään pystyttiin vastaamaan aikaisempaa useammin. Tämän mahdollisti vapaaehtoisten vastaamien puhelujen määrän kasvu. Jatkossa vapaaehtoisten määrää pyritään lisäämään entisestään valtakunnallisella verkkokoulutuksella.
Hallituksen alkoholipolitiikka on riski mielenterveydelle20.1.2025 07:00:00 EET | Tiedote
Alkoholin saatavuuden lisääminen todennäköisesti pahentaa mielenterveyden ongelmia. MIELI ry on laatinut politiikkasuositukset, joilla voidaan vähentää alkoholin haittoja mielenterveydelle.
Sekasin-chat hakee tekoälystä ratkaisuja nuorten mielenterveyskriisiin15.1.2025 03:00:00 EET | Tiedote
Sekasin-chatissä on otettu käyttöön mielenterveystyön ammattilaisten kouluttama tekoäly ihmisavun rinnalle. Kyseessä on yksi Euroopan ensimmäisistä puhtaasti mielenterveystyöhön rakennetuista generatiivista tekoälyä hyödyntävistä chatbot-ratkaisuista.
Nuoriin liittyvät yhteydenotot kriisikeskuksiin ovat olleet tänä vuonna yhä murheellisempia4.12.2024 08:58:38 EET | Tiedote
Nuorten ja heidän läheistensä yhteydenotoissa MIELI ry:n kriisiauttamiseen toistuu nyt huoli avun saamisesta. Tilanteet vaihtelevat, mutta yleisesti aiheet ovat vakavia: syömishäiriöitä, itsetuhoisuutta, viiltelyä ja päihteitä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme