Palvelukeskus Helsinki panosti ympäristöystävällisiin ratkaisuihin vuonna 2016
Koulujen vuonna 2016 alkaneessa kasvisruokaprojektissa Palvelukeskus Helsinki kehittää houkuttelevampia kasvisruokia yhdessä asiakkaittensa kanssa. Koululaiset ja opiskelijat pääsevät vaikuttamaan koulujen kasvisruokavalikoimaan osallistumalla oppilasraateihin, joissa maistellaan ja arvioidaan uusia kasvisruokia.
Päiväkotiruokailussa siirryttiin jokaviikkoiseen kasvisruokapäivään ja 20 päiväkodissa käynnistettiin yhdessä varhaiskasvatusviraston kanssa vegaaniruokakokeilu. Hoitoalalle ja kotiaterioihin kehitettiin myös yli 40 uutta kasvisruokareseptiä.
- Vastuullisten kalojen käytössä olemme edelläkävijöitä. Ruokalistoillamme on ainoastaan WWF:n kalaoppaan suosittelemia kestävästi pyydystettyjä kalalajeja ja kehitämme jatkuvasti uusia, vastuullisia kalaruokareseptejä. Tunnemme kaikkien kotimaisten kalojemme pyyntialueet ja ruokalistoilta löytyy esimerkiksi Selkämeren silakoita, Puruveden muikkuja ja Pielisen särkiä, sanoo ympäristöasioista vastaava suunnittelija Maija Sarpo Palvelukeskus Helsingistä.
- Myös luomuruoka on tuotu päiväkotien ruokalistoille yhteistyössä asiakasvirastojemme kanssa. Palvelukeskus Helsingin päiväkotikeittiöt voittivat jo toisen kerran peräkkäin luomun Suomen mestaruuden suurten julkisten ruokapalvelujen tuottajien sarjassa, Maija Sarpo kertoo.
Palvelukonsepteilla säästettiin 1.4 miljoonaa ajokilometriä
Palvelukeskus Helsingin puhelin- ja hyvinvointipalveluissa tehdään merkittävää työtä autoilun ympäristövaikutusten vähentämiseksi.
Palvelukeskuksen ylläpitämä Helsingin Matkapalvelu yhdistää vanhusten ja vaikeavammaisten kuljetusten asiakkaita samoihin autoihin, jolloin erillisten ajojen tarve vähenee huomattavasti.
Virtuaalihoitajapalvelussa Palvelukeskuksen sairaan- ja lähihoitajat antavat kotihoidon asiakkaille etähoitoa kuva- ja ääniyhteyden avulla sen sijaan, että ajaisivat autolla näiden kotiin.
Vuonna 2016 näiden palvelukonseptien avulla säästettiin yhteensä noin 1,4 miljoonaa ajokilometriä.
Ympäristöraportti löytyy alta liitteenä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Ympäristöasiat: Ympäristöasioista vastaava suunnittelija Maija Sarpo p. 09 310 27031, maija.sarpo@hel.fi
Puhelin- ja hyvinvointipalvelut (mm. Matkapalvelu): Puhelin- ja hyvinvointipalvelujen yksikönjohtaja Riitta Laanala p. 09 310 74414, riitta.laanala@hel.fi
Viestintäpäällikkö Maisa Hopeakunnas, p. 09 310 27821, maisa.hopeakunnas@hel.fi
Kuvat
Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Palvelukeskus Helsinki toimii kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa, palvelutaloissa sekä sairaaloissa. Olemme mukana yli 100 000 ruokahetkessä päivittäin ja hoidamme myös siivouspalveluita.
Kehitämme ja tuotamme puhelin- ja hyvinvointipalveluita Helsingin kaupungin virastoille ja liikelaitoksille sekä tuemme kotona asumista monipuolisilla teknisillä ratkaisuilla ja palveluilla.
Tarjoamme parhaan palvelukokemuksen asiakkaille, sidosryhmille ja henkilöstölle ”Parasta yhdessä” -arvolupauksen mukaisesti.
Olemme Helsingin kaupungin liikelaitos ja työllistämme noin 1500 henkilöä. Kokemusta meillä on ruokapalveluiden hoitamisesta jo 100 vuoden ajalta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Palvelukeskus Helsinki
På Östersjödagen serveras Helsingforsborna 4 500 kilo fisk för Östersjön30.8.2023 09:48:01 EEST | Pressmeddelande
På Östersjödagen den 31 augusti har till och med 70 000 Helsingforsbor möjlighet att äta en lunch som gör väl för vårt hemmahav. Lunchen serveras av Palvelukeskus Helsinki, som producerar stadens måltidstjänster. På temadagen serverar Palvelukeskus Helsinki Östersjöns fiskbiffar, som innehåller brax- och strömmingsmassa, med olika tillbehör i skol- och läroanstaltsrestauranger, på daghem och vid vårdtjänsternas patient- och boendemåltider. I lunch- och personalrestauranger serveras Östersjöfisk antingen som fiskbiffar eller fiskhamburgare. Även hemvårdsklienterna har kunnat välja fiskbiffar bland veckans måltidsalternativ. Under dagen serveras totalt till och med 4 500 kilogram Östersjöfisk.
Helsinkiläisille tarjoillaan Itämeripäivänä 4500 kiloa kalaa Itämeren hyväksi30.8.2023 09:41:28 EEST | Tiedote
Itämeripäivänä 31.8. jopa 70 000 helsinkiläisellä on mahdollisuus syödä kotimerellemme hyvää tekevä lounas kaupungin ruokapalveluja tuottavan Palvelukeskus Helsingin valmistamana. Palvelukeskus Helsinki tarjoilee teemapäivänä koulu- ja oppilaitosravintoloissa, päiväkodeissa sekä hoitoalan potilas- ja asukasruokailussa lahna- ja silakkamassasta koostuvaa Itämeren fisupihviä erilaisten lisukkeiden kera. Lounas- ja henkilöstöravintoloissa Itämeren kalaa nautitaan joko fisupihvin tai fisuburgerin muodossa. Myös kotihoidon asiakkaat ovat voineet valita viikon ateriavaihtoehdoista fisupihvejä. Päivän aikana käytetään yhteensä jopa 4 500 kiloa Itämeren kalaa.
På Helsingfors daghem avnjöts ekologisk mat till den grad att det säkrade två finska mästerskap5.10.2022 17:15:03 EEST | Pressmeddelande
Helsingfors stads daghem och Palvelukeskus Helsinki lyckades tillsammans ta hem dubbelt mästerskap i den nationella tävlingen Luomu SM 2022: i serien för offentliga matserviceproducenter som mest ökat användningen av ekologiska livsmedel och i grundserien för stora offentliga matserviceproducenter. År 2021 användes inemot 900 000 kilogram ekologiska produkter på Helsingfors stads daghem.
Helsingin päiväkodeissa nautittiin luomua kahden suomenmestaruuden verran5.10.2022 17:02:59 EEST | Tiedote
Helsingin kaupungin päiväkodit ja Palvelukeskus Helsinki ylsivät yhdessä Luomu SM 2022 -kilpailun tuplavoittoon eniten luomua lisänneiden julkisten ruokapalvelun tuottajien sarjassa sekä suurten julkisten ruokapalvelun tuottajien perussarjassa. Vuonna 2021 Helsingin kaupungin päiväkotien ruokapalveluissa käytettiin lähes 900 000 kiloa luomutuotteita.
Palvelukeskus Helsinki will offer its clients 4,500 kg of herring and bream on Baltic Sea Day25.8.2022 00:00:00 EEST | News
On Baltic Sea Day on 25 August, Palvelukeskus Helsinki will offer its clients herring and bream in the form of Baltic Sea fish burgers and fish steaks. A total of 75,000 Helsinki residents will get to enjoy the fruits of the Baltic Sea in the course of the day, and up to 4,500 kilogrammes of Baltic Sea fish will be consumed that day.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme