Palvelukeskus HelsinkiPalvelukeskus Helsinki

Helsinkiläisissä päiväkodeissa syödään luomua suomenmestaruuden verran

Jaa
Luomu SM -kilpailun suurten julkisten ruokapalveluntuottajien sarjan voittoa juhlivat kolmannen perättäisen kerran Palvelukeskus Helsinki ja Helsingin kaupungin päiväkodit. Vuonna 2016 päiväkotiruokailussa elintarvikehankinnoista 8,3 prosenttia oli luomua. Luomun osuus valmiista annoksista laskettuna on noin 15 prosenttia.

Päiväkodeissa tarjotaan säännöllisesti useita luomutuotteita, kuten puuroa, leipää, pastaa, tofua, jogurttia ja viiliä. Helsinkiläisissä päiväkodeissa käytetään kaikkiaan huimat 300 000 kiloa luomuelintarvikkeita vuosittain.

– Luomun käyttö on osa Helsingin päiväkotien ruokapalvelun vastuullisuustyötä. Tässä on mukana myös päiväkotien henkilökunta. Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmassa on nostettu ruokakasvatus yhdeksi teemaksi, jota luomuruoan tarjoaminen tukee. Lasten vanhemmat ovat antaneet hyvää palautetta päiväkotiruoasta ja arvostavat luomuruokaa, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruokapalveluvastaava Erja Suokas.
– Teemme jatkuvaa yhteistyötä muun muassa ruokalistojen ja luomuruoan kehittämiseksi. Kuuntelemme myös asiakkaita eli lapsia ja heidän vanhempiaan herkällä korvalla.

Luomu SM -palkinto on tärkeä tunnustus pitkäjänteisestä työstä luomuruoan saamiseksi helsinkiläisiin päiväkoteihin.

– Valmistamme päiväkodeissa noin 42 000 annosta joka arkipäivä. Luomutuotteiden saatavuus ja korkeampi hinta aiheuttavat haasteita. Tästä huolimatta onnistuimme uusimaan Suomen mestaruuden, mistä voimme olla ylpeitä. Meidän tuotekehityksessä ja hankinnoissa on tehty työtä luomun eteen yhteistyössä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa ja tulokset näkyvät tässä, iloitsee Palvelukeskus Helsingin monipalvelujen yksikönjohtaja Anne Koskinen.

Luomun lisäksi tällä hetkellä panostetaan erityisesti kasvisruoan kehittämiseen. Koulujen ruokalistoille lisättiin syksyllä valikoima uusia kasvisruokia, jotka kehitettiin ja valittiin yhdessä oppilaiden kanssa. Kaikissa helsinkiläisissä päiväkodeissa ja kouluissa vietetään lähiruoka- ja luomuviikkoa ensi viikolla.

LISÄTIETOJA
Palvelukeskus Helsinki, ruokapalvelun tuottaja
Kehityspäällikkö Eeva Saarinen, puh. 09 310 40836

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin päiväkodit
Ruokapalveluvastaava Erja Suokas, puh. 09 310 43246

Palvelukeskus Helsinki Palvelukeskus Helsinki toimii kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa, palvelutaloissa sekä sairaaloissa. Olemme mukana 100 000 ruokahetkessä päivittäin, hoidamme siivous- ja logistiikkapalveluja sekä kehitämme ja tuotamme puhelin- ja hyvinvointipalveluja, mm. turvapuhelin- ja virtuaalipalvelua. Olemme Helsingin kaupungin liikelaitos ja työllistämme noin 1500 henkilöä. Kokemusta meillä on ruokapalvelujen hoitamisesta jo 100 vuoden ajalta. www.hel.fi/palvelukeskus

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/kasvatus-koulutus

Luomu SM Kilpailu on avoin kaikille ammattikeittiöille ja tavoitteena on löytää Suomessa eniten luomua tarjoavat julkiset ruokapalvelut ja yksityiset ravintolat. Luomu SM on osa Portaat luomuun -ohjelman toimintaa ja siinä tarkastellaan toimipaikkakohtaisesti luomun osuutta käytettyjen elintarvikkeiden kilomääristä. www.portaatluomuun.fi  

Portaat luomuun -ohjelma ja Luomua ravintola -hakupalvelu Portaat luomuun -ohjelma on vapaaehtoinen ammattikeittiöille suunnattu valmennusohjelma, jolla edistetään luomun käyttöä ruokapalveluissa. Tällä hetkellä mukana on jo lähes 2 500 keittiötä. Kaikki mukana olevat toimijat löytyvät Luomua ravintola -hakupalvelusta osoitteesta www.portaatluomuun.fi. Portaat luomuun -ohjelmaa ylläpitää Savon koulutuskuntayhtymä/EkoCentria.

Avainsanat

Kuvat

Tuoreet Luomu SM -palkitut poseeraavat. Kuvassa vasemmalla Palvelukeskuksen tuotesuunnittelija Katriina Bernoulli sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruokapalveluvastaava Erja Suokas.
Tuoreet Luomu SM -palkitut poseeraavat. Kuvassa vasemmalla Palvelukeskuksen tuotesuunnittelija Katriina Bernoulli sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruokapalveluvastaava Erja Suokas.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Palvelukeskus Helsinki
Palvelukeskus Helsinki
Elimäenkatu 15/Pakkalantie 30
Helsinki/Vantaa

http://www.hel.fi/palvelukeskus

  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Palvelukeskus Helsinki

På Östersjödagen serveras Helsingforsborna 4 500 kilo fisk för Östersjön30.8.2023 09:48:01 EEST | Pressmeddelande

På Östersjödagen den 31 augusti har till och med 70 000 Helsingforsbor möjlighet att äta en lunch som gör väl för vårt hemmahav. Lunchen serveras av Palvelukeskus Helsinki, som producerar stadens måltidstjänster. På temadagen serverar Palvelukeskus Helsinki Östersjöns fiskbiffar, som innehåller brax- och strömmingsmassa, med olika tillbehör i skol- och läroanstaltsrestauranger, på daghem och vid vårdtjänsternas patient- och boendemåltider. I lunch- och personalrestauranger serveras Östersjöfisk antingen som fiskbiffar eller fiskhamburgare. Även hemvårdsklienterna har kunnat välja fiskbiffar bland veckans måltidsalternativ. Under dagen serveras totalt till och med 4 500 kilogram Östersjöfisk.

Helsinkiläisille tarjoillaan Itämeripäivänä 4500 kiloa kalaa Itämeren hyväksi30.8.2023 09:41:28 EEST | Tiedote

Itämeripäivänä 31.8. jopa 70 000 helsinkiläisellä on mahdollisuus syödä kotimerellemme hyvää tekevä lounas kaupungin ruokapalveluja tuottavan Palvelukeskus Helsingin valmistamana. Palvelukeskus Helsinki tarjoilee teemapäivänä koulu- ja oppilaitosravintoloissa, päiväkodeissa sekä hoitoalan potilas- ja asukasruokailussa lahna- ja silakkamassasta koostuvaa Itämeren fisupihviä erilaisten lisukkeiden kera. Lounas- ja henkilöstöravintoloissa Itämeren kalaa nautitaan joko fisupihvin tai fisuburgerin muodossa. Myös kotihoidon asiakkaat ovat voineet valita viikon ateriavaihtoehdoista fisupihvejä. Päivän aikana käytetään yhteensä jopa 4 500 kiloa Itämeren kalaa.

På Helsingfors daghem avnjöts ekologisk mat till den grad att det säkrade två finska mästerskap5.10.2022 17:15:03 EEST | Pressmeddelande

Helsingfors stads daghem och Palvelukeskus Helsinki lyckades tillsammans ta hem dubbelt mästerskap i den nationella tävlingen Luomu SM 2022: i serien för offentliga matserviceproducenter som mest ökat användningen av ekologiska livsmedel och i grundserien för stora offentliga matserviceproducenter. År 2021 användes inemot 900 000 kilogram ekologiska produkter på Helsingfors stads daghem.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye