
Kuusamon Juusto ja Taiwalkosken Panimo yhdistivät maidon ja maltaat – syntyi suomalainen milk stout

Juustojen valmistusprosessissa syntyy sivutuotteena juustoheraa, jonka Kuusamon Juusto jatkojalostaa omassa jauhetuotannossaan proteiinijauheeksi ja laktoosiksi. Kuusamon Juusto etsii jatkuvasti uusia innovaatioita laktoosin käytölle. Syksyllä 2018 meijeri aloitti yhteistyön Taiwalkosken Panimon kanssa.
− Olemme tietojemme mukaan ensimmäinen meijeri, joka on näin vahvasti
mukana oluen valmistuksessa. Yhteistyön tiiviyttä kuvaa, että logomme on näkyvästi pulloissa. Uutuustuotteesta emme odota koko kansan uutta saunajuomaa. Sen sijaan meille on tärkeää, että raaka-aineet käytetään mahdollisimman pitkälle, jotta mitään ei menisi hukkaan, kertoo Kuusamon Juuston markkinointi- ja viestintäpäällikkö Laura Tonteri.
Laktoosia käytetään sokerina milk stoutin valmistuksessa maailmalla, mutta Suomessa se on harvinaista.
− Yhteistyö paikallisen toimijan kanssa tuo esille, kuinka moneen pohjoisen puhtaat raaka-aineet sopivat. Kuusamon Juuston laktoosia käytetään milk stoutissa sokerina. On hienoa olla ensimmäinen meijeri Suomessa, joka on näin vahvasti mukana oluen valmistuksessa, toteaa Kuusamon Juuston toimitusjohtaja Jarmo Oksman tyytyväisenä.
Panimolla uutuustuotteesta ollaan syystäkin innoissaan.
– Ajatus yhteistyöstä lähti Kuusamon Juuston jauhetuotannon vuoromestarin Kosti Paloniemen portteriamme koskevasta kehusta. Pian molemmilla heräsi ajatus laktoosin käyttämisestä oluen valmistuksessa. Puoli vuotta myöhemmin syntyi ensimmäinen milk stoutin testierä. Lopputulos oli suorastaan loistava, kertoo Taiwalkosken Panimon yrittäjä Sami Kuusela.
Paikallisuuden korostaminen on molemmille osapuolille erittäin tärkeää.
– Käytämme tuotannossa paikallisia raaka-aineita ulkomaisten sijaan aina kun se on mahdollista. Haluamme, että Koillismaa tunnetaan jatkossa hyvistä juustoistaan ja oluistaan, myös ulkomailla, Kuusela visioi.
Lisätietoja:
Laura Tonteri, markkinointi- ja viestintäpäällikkö
044 751 3557
laura.tonteri@kuusamonjuusto.fi
Sami Kuusela, panimoyrittäjä
040 650 3430
taiwalkoskenpanimo@gmail.com
Avainsanat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Kitkantie 110
93600 KUUSAMO
Toimisto avoinna ma-to klo 9-15, p. 044 751 3600https://www.kuusamonjuusto.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kuusamon Juusto Oy _ avidly
Kuusamon Juustolta neljä vuoltavan hyvää uutuutta29.8.2019 10:35:00 EEST | Tiedote
Suomen pohjoisin juustola hemmottelee laatua arvostavia hyvän ruuan ystäviä uusilla vuoltavilla herkuttelujuustoilla, jotka ovat kunnianosoitus niiden alkuperälle sekä suomalaiselle luonnolle.
Kuusamon Juusto sai uuden pakkauslinjan7.8.2019 09:00:00 EEST | Tiedote
Suomen pohjoisin juustola Kuusamon Juusto hankki uuden paloittelu- ja pakkauslinjan. Uusi laite korvaa jo pitkään käytössä olleen pakkauslinjaston. Kuusamon Juusto on Suomen toiseksi suurin juustonvalmistaja.
Kuusamon Juusto investoi juuston jatkojalostukseen5.3.2019 08:30:00 EET | Tiedote
Maamme pohjoisin juustola Kuusamon Juusto investoi uuteen paloittelu- ja pakkauslinjaan. Uuden pakkauslinjan ansiosta pakkaaminen helpottuu ja tehostuu sekä antaa uusia mahdollisuuksia pakkaamiseen. Uusi linja vastaa myös tulevaisuuden haasteisiin pakkausmateriaalien kierrätettävyyden osalta. Investoinnin arvo on noin 1,1 miljoonaa euroa.