
Kuusamon Juusto investoi juuston jatkojalostukseen
Uusi pakkauslinja tehostaa ja parantaa pakkaamon toimintaa merkittävästi. Elokuun alkupuolella käyttöönotettavat koneet parantavat ja varmistavat lopputuotteiden laatua sekä nopeuttavat pakkaamista ja pienentävät hävikkejä.
”Uudella linjalla on mahdollista pakata juustoja muun muassa biopohjaisista raaka-aineista valmistettuihin pakkauksiin. Uusinvestointi on merkittävä panostus tulevaisuuteen, sillä viime vuosien aikana olemme tehneet lähinnä korvausinvestointeja”, Kuusamon Juuston toimitusjohtaja Jarmo Oksman kiteyttää.
Viime vuonna Kuusamon Juuston liikevaihto kasvoi hieman edellisvuodesta. Liikevaihto oli 25 miljoonaa euroa. Investoinnin avulla Kuusamon Juuston tavoitteena on taata kasvu ja kilpailukyky jatkossakin.
Kuusamon Juusto on merkittävä teollinen työllistäjä Koillismaalla ja kotimaan mittakaavassakin iso meijerialan toimija, se on Suomen toiseksi suurin juuston valmistaja. Yhtiö työllistää tätä nykyä noin 80 henkilöä, mutta alihankkijoiden kautta sen työllisyysvaikutus on 90–100 työntekijää.
Pohjois-Suomessa ja Koillismaalla tuotettu ja juustolaan toimitettu maito kerätään 78 maitotilalta, jotka sijaitsevat keskimäärin 70 kilometrin säteellä juustolasta.
”Pohjoisen sijaintimme ansiosta juustoissa on makua ja luonnetta”, Oksman kertoo maamme pohjoisimman juustolan toiminnasta.
Kuusamossa on vahvat perinteet juustojen valmistuksesta. Sillä meijerissä on valmistettu erilaisia juustoja jo 55 vuotta eli vuodesta 1964 saakka. Tällä hetkellä tuotevalikoimaan kuuluvat emmental-, edam-, gouda-, maasdam- ja kermajuustot. Lisäksi Kuusamon Juusto valmistaa savujuustoja, sulatejuustoja, erilaisia raasteita ja murujuustoa. Meijeri valmistaa myös proteiinijauheita ja laktoosia, jotka kuivataan juustoherasta. Valtaosa tuotannosta myydään kotimaahan, mutta osa tuotannosta menee vientiin.
Lisätietoja antaa:
Jarmo Oksman, toimitusjohtaja
Kuusamon Juusto
044 751 3552
jarmo.oksman (a) kuusamonjuusto.fi
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta
Kitkantie 110
93600 KUUSAMO
Toimisto avoinna ma-to klo 9-15, p. 044 751 3600https://www.kuusamonjuusto.fi
Kuusamon Juusto on maamme pohjoisin juustola, joka voittaa muut maulla ja rohkeudella. Kuusamossa on tehty juustoa jo yli 50 vuoden ajan. Valmistamme ammattitaidolla juustomestariemme kehittämiä juustoja, joiden luonteikkuus kypsyy pohjoisen luonnon ympäröimänä. Käytämme juuston valmistuksessa puhdasta tuoretta maitoa, jonka saamme pääosin lähialueen perhetiloilta. Valikoimassamme on palkittuja emmentaljuustoja, aromikkaita Savujuustoja, Paimenpoika-kermajuusto, herkulliset Gouda ja Maasdam sekä raaste- ja sulatejuustoja. www.kuusamonjuusto.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kuusamon Juusto Oy _ avidly
Kuusamon Juustolta neljä vuoltavan hyvää uutuutta29.8.2019 10:35:00 EEST | Tiedote
Suomen pohjoisin juustola hemmottelee laatua arvostavia hyvän ruuan ystäviä uusilla vuoltavilla herkuttelujuustoilla, jotka ovat kunnianosoitus niiden alkuperälle sekä suomalaiselle luonnolle.
Kuusamon Juusto sai uuden pakkauslinjan7.8.2019 09:00:00 EEST | Tiedote
Suomen pohjoisin juustola Kuusamon Juusto hankki uuden paloittelu- ja pakkauslinjan. Uusi laite korvaa jo pitkään käytössä olleen pakkauslinjaston. Kuusamon Juusto on Suomen toiseksi suurin juustonvalmistaja.
Kuusamon Juusto ja Taiwalkosken Panimo yhdistivät maidon ja maltaat – syntyi suomalainen milk stout21.2.2019 13:38:45 EET | Tiedote
Kuusamon Juusto on ensimmäinen meijeri Suomessa, joka on vahvasti mukana oluen valmistuksessa. Yhteistyössä Taiwalkosken Panimon kanssa syntyi milk stout -tyyppinen olut. Vastaavaa meijerin ja panimon yhteistyömallia ei maailmalta löytyne tässä laajuudessa.