Oulun yliopisto tukee työperäistä maahanmuuttoa uusilla yrityskoulutuksilla
Koulutukset tukevat yritysten henkilöstöhallintoa ja auttavat uusia työntekijöitä aloittamaan tasapainoisen elämän Suomessa. Osallistujat saavat laajan tietopaketin muun muassa tuloverotuksen ja eläkejärjestelmän perusperiaatteista sekä esimerkiksi paikallisista koulu- ja varhaiskasvatusmahdollisuuksista perheen lapsille.
”Koulutuksiin on mahdollista osallistua etänä mistä päin Suomea tahansa”, kertoo asiakkuuspäällikkö Monika Luukkonen Oulun yliopistosta.
”Koulutuksia tarjotaan mahdollisuuksien mukaan myös paikan päällä. Perusmuodossaan koulutus on yhteensä 21 tuntia.”
Yksi koulutuksen käyttäjistä on noin 550 ihmistä työllistävä The Qt Company, joka toimii globaalisti ohjelmistotuotannon alalla.
”Me The Qt Companylla rekrytoimme tällä hetkellä kansainvälisesti, ja olemme ottaneet Oulun yliopiston tarjoaman Soft Landings -koulutuskokonaisuuden osaksi meidän Suomeen muuttavien uusien ulkomaalaisten työntekijöiden perehdytystä. Meille on tärkeää, että uudet työntekijämme saavat vahvan tietopaketin suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista sekä oikeat avaimet suomalaiseen työelämään. Koska monet ulkomaalaiset työntekijät tulevat Suomeen perheineen, nämä koulutukset ovat tarjonneet heille vinkkejä ja tietoa paikalliseen elämään, esimerkiksi lasten päiväkoti- ja kouluvalintoihin sekä mahdollisuuden saada vastauksia itseä mietityttäviin kysymyksiin Oulun yliopiston kouluttajilta”, kuvailee Krista Selander, Senior HR Manager.
”Olemme Qt:lla erittäin iloisia, että saamme joukkoon mukaan työntekijöitä ympäri maailmaa rikastuttamaan osaamistamme.”
Oulun yliopisto on mukana kansallisessa työ- ja elinkeinoministeriön johtamassa Talent Boost -ohjelmassa, joka tukee laajamittaisesti työvoiman maahanmuuttoa. Talent Boost -ohjelmassa panostetaan lisäksi entistä vahvemmin kansainvälisten opiskelijoiden ja tutkijoiden maahanmuuton ja Suomeen integroitumisen näkökulmaan.
Oulun yliopiston Soft Landings -koulutukset liittyvät keskeisesti kansalliseen Talent Boost -työhön. Koulutuksista ovat tähän mennessä kiinnostuneet erityisesti ICT-alan yritykset, mutta ne sopivat hyvin minkä tahansa alan kansainvälisille työntekijöille. Koulutuksia tarjotaan myös Oulun yliopiston henkilökunnalle, johon kuuluu paljon eri kansallisuuksia.
Lisätietoja:
Asiakkuuspäällikkö Monika Luukkonen, Oulun yliopisto
Puh. 0400 464 244
Yhteyshenkilöt
Elina Mattila-NiemiViestintäpäällikkö
Puh:050 336 1690elina.mattila-niemi@oulu.fiLinkit
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Uudet professorit esittäytyvät Oulun yliopistossa juhlaluennoilla ti 8.4.2025 klo 13–152.4.2025 12:16:00 EEST | Tiedote
Kuinka semanttinen viestintä määrittelee tietoliikenteen? Millainen on ohjelmistoarkkitehtuurin tulevaisuus, tai entäpä resilienssi yksilöllisesti ja alueellisesti? Kuulemme myös teräksen laatukysymyksistä, kun uudet professorimme johdattelevat kuulijoita ajankohtaisten tutkimusteemojensa äärelle kaikille avoimilla juhlaluennoilla Linnanmaan Tellus Stagella tiistaina 8.4.2024 kello 13–15. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteyksin.
Suomalainen huoltovarmuus: Viljan varastoinnista sosiaaliseen kriisinkestävyyteen2.4.2025 05:35:00 EEST | Tiedote
Suomalainen huoltovarmuus on aiempina vuosisatoina perustunut elintarvikkeiden säilöntään. 2000-luvulla kriisinkestävyys tarkoittaa myös tiedollista, kielellistä ja sosiaalista huoltovarmuutta.
Professori Mikko Hallman saa lastenlääketieteen arvostetuimman palkinnon1.4.2025 05:50:00 EEST | Tiedote
Rosén von Rosenstein -mitali myönnetään joka viides vuosi kolmelle tai neljälle ansioituneelle lastenlääkärille, ja sen jakaa Uppsalan yliopisto Ruotsissa. Mitalia pidetään maailman arvostetuimpana lastenlääketieteen palkintona. Se on nimetty modernin lastenlääketieteen perustajan Nils Rosén von Rosensteinin mukaan. Professori Hallman vastaanottaa palkinnon Uppsalassa 1. huhtikuuta järjestettävässä juhlatilaisuudessa.
Aistiyliherkkyys haastaa arjen – aistikuormituksella voi olla merkittäviä vaikutuksia mielenterveyteen ja sosiaaliseen toimintakykyyn27.3.2025 06:37:00 EET | Tiedote
Luokkahuoneen hälinä, kirkas valaistus, hankaava vaate tai suussa omituiselta tuntuva ruoka voivat tehdä tavallisesta arjesta raskasta aistiyliherkälle. Oulun yliopistossa tutkitaan, miten arkipäivän aistikuormitus heijastuu psyykkiseen vointiin ja sosiaaliseen toimintakykyyn lapsilla ja aikuisilla.
Oulun yliopistoon 18 606 hakijaa yhteishaussa26.3.2025 11:02:26 EET | Tiedote
Oulun yliopistoon haki kevään toisessa yhteishaussa 18 606 hakijaa. Tiistaina 25.3.2025 päättyneessä haussa Oulun yliopiston suomenkielisissä koulutusohjelmissa on tarjolla yhteensä 2455 opiskelupaikkaa. Hakijoiden määrä kasvoi hiukan viime vuodesta. Ensisijaisesti Oulun yliopistoon haki 5239 henkilöä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme