Ben & Jerry’s yhdistää voimansa Tony’s Chocolonelyn kanssa tehdäkseen suklaasta 100 % orjatyöstä vapaata
Tony’s Chocolonely ja Ben & Jerry’s tunnetaan kumpikin intohimosta sosiaalista oikeudenmukaisuutta kohtaan. Ei siis ihme, että yritykset ihastuivat päätä pahkaa toisiinsa, ja siitä syntyi suklainen rakkaustarina: Ben & Jerry’s liittyy Tony’sin missioon lopettaa nykyorjuus ja lapsityövoiman käyttö suklaateollisuudessa. Tässä on kaksi kuin toisilleen luotua muutoksentekijää!
Juhlistaakseen suklaista liittoaan, nämä jäätelöiden ja suklaiden gurut päättivät luoda herkkuja toistensa tuotteiden pohjalta. Ben & Jerry’s esittelee suklaisen rakkaustarinan nimeltä Chocolate Love A-Fair. Se on uusi Ben & Jerry’s maku, joka perustuu Tony’sin suosittuun karamellia ja merisuolaa sisältävään maitosuklaaseen. Tony’s Chocolonely taas esittelee kaksi uutta Love A Fair-suklaalevyä, joita inspiroimassa on ollut Ben & Jerry’sin Strawberry Cheesecake ja Chocolate Fudge Brownie-jäätelömaut. Tämä on rakkautta ensi puraisulla!
Näiden uusien suklaaherkkujen kaakaopavut on hankittu hyödyntäen Tony’sin avointa tuotantoketjua, joka auttaa yrityksiä ottamaan askeleen nykyorjuuden ja lapsityön lopettamiseksi suklaateollisuudessa. Ben & Jerry’s aloittaa myös jäätelöportfolionsa siirtämisen Tony’sin avoimen tuotantoketjun alle, koska haluaa priorisoida eettistä kaakaota jäätelöpohjissaan. Sitoutumalla Tony’sin orjatyöstä vapaan kaakaon viiteen periaatteeseen yritykset toimivat vastuullisesti, sillä näin ne varmistavat, että kaakaon toimitusketju on täysin jäljitettävissä. Lisäksi yritykset maksavat kaakaontuottajille parempaa hintaa, mikä vähentää köyhyyttä, joka on perimmäinen syy kaakaonviljelijöiden sosiaaliseen eriarvoisuuteen.
Reilun kaupan kumppanina Ben & Jerry’s maksaa jo nyt kaakaonviljelijöilleen reilun kaupan lisää sekä riittävän toimeentulon viitehintaa. Osana Tony’sin avointa tuotantoketjua Ben & Jerry’s sitoutuu nyt myös Tony’sin viiteen orjatyöstä vapaan kaakaon periaatteeseen. Tämä tarkoittaa, muun muassa Norsunluunrannikon kumppaniosuuskunnille maksettavaa erityishintaa, joka tukee osuuskuntien toimintaa.
Ryhtymällä Tony’sin avoimen tuotantoketjun kumppaniksi ja aloittamalla keskustelut kaakaon ostamisesta suoraan kahdeksalta norsunluurannikkolaiselta kumppanisosuuskunnalta Ben & Jerry’s saa tietoonsa, ketkä viljelijät tuottavat yrityksen suklaajäätelöissä käytettävät kaakaopavut. Tämän lisäksi Ben & Jerry’s oppii ymmärtämään tuotantoon liittyvät sosiaaliset ja ympäristölliset olosuhteet. Täysi jäljitettävyys ja läpinäkyvyys kaakaon toimitusketjussa on ratkaisevan tärkeää, jotta kaakaonviljelijöistä tulee sosiaalisesti tasa-arvoisia ja heidän elinkeinoaan arvostetaan.
“Aloitimme tämän matkan seitsemän vuotta sitten, kun loimme kumppanuussuhteita reilun kaupan osuuskuntien kanssa Norsunluurannikolla. Tämä on uusi jännittävä askel meidän kaakaomatkassamme, sillä nyt voimme entisestään vahvistaa sitoutumistamme maanviljelijöitä, oikeudenmukaisuutta ja eettistä tuotantoa kohtaan. Tony’sin avoin tuotantoketju sallii jäljitettävyyden ja sen perusteet yhdistyvät luontevasti Ben & Jerry’sin missioon. Lisäksi voimme tukea kaakaonviljelijöitä sosiaalisten ja ympäristöllisten tavoitteiden saavuttamisessa sekä osuuskunnan vahvistamisessa.” toteaa Cheryl Pinto, Ben & Jerry’sin Global Head of Values-led Sourcing.
”Tony’sin avoin tuotantoketju noudattaa viittä hankintaperiaatetta, joiden käyttöönotto yrityksessämme vahvistaa sekä kauppasuhteita että kaakaoyhteisöjen hyvinvointia”, toteaa Cheryl. ”Otamme suklaajäätelön vakavasti ja olemme tyytyväisiä voidessamme ryhtyä Tony’sin avoimen tuotantoketjun liittolaiseksi. Näin lähdemme herkulliselle matkalle kohti eettisempää kaakaon tuotantoa, jonka kaikki suklaasta pitävät ansaitsevat!”
Joke Aerts, Inspire to Actress (avoimen tuotantoketjun johtaja) Tony’s Chocolonelyssa kertoo: “On mahtavaa, että Ben & Jerry’s ryhtyy Tony’sin avoimen tuotantoketjun liittolaiseksi. Tämän kumppanuuden myötä Tony’sin avoimen tuotantoketjun kautta hankitaan suuria määriä kaakaopapuja, mutta ei siinä vielä kaikki – yhteistyö yhden maailman vastuullisimman yrityksen kanssa antaa aloitteellemme lisää näkyvyyttä kaikkialla maailmassa ja todistaa, että toimintatapamme hyödyttää kaikkia kaakaoteollisuuden tahoja. Olen varma, että yhdessä voimme torjua nykyajan orjatyötä ja lapsityövoimaa tehokkaasti sekä estää metsäkatoa ja parantaa länsiafrikkalaisten kaakaonviljelijöiden tulotasoa.”
Makuja ystäviemme mieleen:
- Ben & Jerry’s Chocolatey Love A-Fair ‑jäätelö, joka koostuu suklaajäätelöstä ja suussa sulavista karamellikierteistä sekä reilusta määrästä suklaa- ja karamellirakeita. Jäätelön inspiraationa on Tony’sin suosittu karamellia ja merisuolaa sisältävä suklaa. Kaikkien Ben & Jerry’sin jäätelöpakkausten tapaan tälläkin jäätelöllä on reilun kaupan sertifikaatti. Jäätelö on saatavana myös maidottomana vaihtoehtona!
- Tony's Chocolate Love A-Fair, kaksi uutta Tony’sin suklaata – tumma maitosuklaabrownie ja valkosuklainen mansikkajuustokakku, joiden inspiraationa on toiminut Ben & Jerry’sin kaksi klassikkojäätelömakua. Saatavilla vuoden 2023 alussa.
Taustatietoa toimittajille
Tony’sin viisi hankintaperiaatetta:
- Siirtymä täysin jäljitettävissä oleviin kaakaopapuihin.
- Tavallista paremman hinnan maksaminen kaakaopavuista, minkä ansiosta viljelijät voivat tulla toimeen elinkeinollaan.
- Osuuskuntien vahvistaminen, jotta kaakaonviljelystä tulisi ammattimaista, turvallista ja kestävää. Yleistasolla tämä tarkoittaa sitä, että viljelijöiden asema on vahva ja viljelijöillä on valtaa poistaa arvoketjussa vallitsevat rakenteelliset eriarvoisuudet.
- Pitkäaikainen sitoutuminen hankintaan, joka turvaa viljelijöiden tulotason ja auttaa heitä investoimaan elinkeinoonsa.
- Viljelijöiden valmentaminen kaakaoviljelmän tuottavuuden ja laadun parantamisessa sekä maanviljelytietämyksen lisääminen.
Ben & Jerry’s
Ben & Jerry’sin perustivat koulukaverukset Ben Cohen ja Jerry Greenfield vuonna 1978 ja yritys on siitä asti valmistanut herkullista jäätelöä. Heidän tavoitteenaan on (ja on aina ollut!) tehdä parasta mahdollista jäätelöä mahdollisimman reilusti. Kaikkien jäätelöidemme raaka-aineet ovat reilun kaupan sertifioimia, kuten sokeri, kaakao, vanilja, banaanit, kahvi, mantelit ja kookos. Lisätietoja liiketoimintatavoistamme on osoitteessa www.benjerry.co.uk.
Tony’s ChocolonelyTony’s Chocolonely on suklaata valmistava vaikuttajayritys. Tony's Chocolonely asettaa sosiaalisen vaikuttavuuden voittojen edelle visionaan tehdä suklaasta 100 %:sti orjatyöstä vapaata. Eikä se koske vain Tony's Chocolonelyn omia suklaita, vaan kaikkia suklaita koko maailmassa.
Yrityksen perusti vuonna 2005 kolme hollantilaisen TV-ohjelman ‘Keuringsdienst van Waarde’ toimittajaa havaittuaan, että maailman suurimmat suklaan valmistajat ostivat kaakaota plantaaseilta, jotka toimivat lapsityövoiman ja modernin orjuuden varassa.
Sen jälkeen Tony’s Chocolonely on panostanut suklaateollisuuden eriarvoisuudesta tiedottamiseen ja sen hävittämiseen. Tony’s Chocolonely johtaa esimerkillään ja rakentaa suoria pitkäaikaisia suhteita kaakaonviljelijöihin Ghanassa ja Norsunluurannikolla. Yritys maksaa kaakaosta tavallista korkeampaa hintaa ja tekee yhteistyötä viljelijöiden kanssa, jotta modernin orjuuden ja lapsityövoiman käytön juurisyyt saadaan poistettua.
Tony’s Chocolonely haluaa inspiroida koko suklaateollisuutta tekemään suklaasta 100 %:sti orjatyöstä vapaata. Yrityksen mielestä vastuullisen liiketoiminnan on oltava sääntö, ei poikkeus. Tony’s Chocolonelyn brändistä on tullut yksi Alankomaiden markkinajohtajista ja sen suklaita on nyt saatavana melkein kaikkialla maailmassa. Yritys toimii Alankomaissa, USA:ssa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Saksassa, Itävallassa, Belgiassa ja Ruotsissa.
Tony's Chocolonelyllä on B-Corp ‑vastuullisuussertifikaatti ja reilun kaupan sertifikaatti.
Lisätiedot
Riia Rantala, Spalt PR
riia.rantala@spaltpr.com
+358 50 416 3466
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jessica LinstenTony's Chocolonely, Marketing Manager Nordics
Puh:+46 70 776 6572jessica@tonyschocolonely.comSonja KoistinenIndieplace Oy
Puh:+358 41 731 1946sonja.koistinen@indieplace.fiKuvat
Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tony's Chocolonely
Tony’s Chocolonely lanseeraa kaksi uutta suklaalevyä juhlistaakseen kumppanuutta Ben & Jerry’sin kanssa10.1.2023 11:19:53 EET | Tiedote
Suklaalevyt täydentävät kahden yhteiskunnallisesti vaikuttavan yrityksen välistä kumppanuutta. Viime syksynä lanseerattujen Ben & Jerry’s Chocolate Love A-Fair -jäätelöiden seuraksi liittyvät uudet limited edition -suklaalevyt. Chocolate Fudge Brownie - ja Strawberry Cheesecake -suklaalevyt saapuivat kauppoihin tammikuun alussa.
Tony’s Chocolonely julkaisi reilun suklaakalenterin4.10.2022 07:15:00 EEST | Tiedote
Vastuullisen suklaan tuottaja Tony’s Chocolonely julkaisi ensimmäisen suklaakalenterinsa. Countdown Calendar -suklaakalenteri on luotu maistuvaksi tavaksi odottaa jouluaattoa sekä lisäämään tietoisuutta suklaateollisuuden epäkohdista. Tony's Chocolonelyn suklaakalenteri on yksi markkinoiden ainoista reiluista vaihtoehdoista ollen täydellinen lahja vastuullisuudesta tietoisille suklaafaneille ja kaikille, jotka haluavat ostaa itselleen syyllisyydestä vapaan juhlaherkun.
Valitse vastuullista tarjolle kesän juhlapöytään – näin tunnistat eettisesti tuotetun suklaan20.5.2022 08:15:00 EEST | Tiedote
Tony’s Chocolonely haastaa suomalaiset pohtimaan kesän juhlakauden kynnyksellä juhlapöydän tarjoilujen vastuullisuutta. Valitsemalla vastuullisesti tuotetun suklaan leivonnan raaka-aineeksi, voit nauttia kesän juhlista puhtaalla omallatunnolla.
Tony’s Chocolonely haluaa kääntää katseen kaakaon hinnoitteluun vuoden suurimpana suklaapyhänä13.4.2022 10:00:10 EEST | Tiedote
Eikö olekin paradoksaalista, että lapset saavat virpomisesta palkaksi suklaata, vaikka useiden suklaiden tuotantoketjuissa on käytetty lapsityövoimaa? Suurin osa suklaan ihmisoikeusongelmista johtuu kaakaon tuottajille maksettavasta liian alhaisesta hinnasta, joka on tuoreen julkaisun perusteella edelleen liian matala.