Tony’s Chocolonely julkaisi reilun suklaakalenterin
Jättimäinen suklaakalenteri sisältää 25 yksittäispakattua Tiny Tony's -suklaata kymmenessä suussa sulavassa maussa, jotka on valmistettu Reilun kaupan suklaasta noudattaen Tony’sin viittä hankintaperiaatetta reilumman suklaan toimitusketjun takaamiseksi. Kalenteri jakaa joulukuun ensimmäisestä päivästä lähtien aattoon asti suklaan lisäksi faktoja Tony’sin tavoitteista ja missioista.
- Loppuvuosi on suklaan yksi suurimmista kulutusjuhlista ja vaihtoehtoja vastuullisesti tuotetuille suklaakalentereille on edelleen rajallisesti. Olemme tyytyväisiä voidessamme tarjota vaihtoehdon, joka on paitsi vastuullinen, ajaa myös missiotamme koko suklaateollisuuden tekemisestä reilummaksi – 100 % orjavapaaksi, sanoo Tony’s Chocolonelyn pohjoismaiden markkinointipäällikkö Jessica Linsten.
Reilusta kalenterista epäreiluksi?
Kalenterin luukusta numero 12 paljastuu yllätys – tyhjä luukku. Tälle epäoikeudenmukaisuudelle on syy. Tony’s on tarkoituksella jättänyt luukun numero 12 tyhjäksi, sillä karut totuudet, kuten moderni orjuus ja lapsityövoima ovat edelleen olemassa ja käynnissä suklaateollisuudessa.
Kourallinen suuria yrityksiä tekevät tuottoa valtavia summia, kun samaan aikaan miljoonat pienet kaakaoviljelijät saavat edelleen aivan liian pieniä palkkioita kaakaostaan. Tästä johtuva köyhyys kaakaoviljelijöiden keskuudessa on laajalle levinnyttä, ja heidät pakotetaan jatkuvasti taistelemaan oman toimeentulonsa puolesta. Tällä hetkellä noin 30 000 ihmistä on modernin orjuuden uhreja kaakaoviljelmillä Ghanassa ja Norsunluurannikolla. Karkeasti joka toinen lapsi kaakaoviljelijöiden talouksissa (puhutaan noin 1,56 miljoonasta lapsesta) joutuu tekemään lapsityötä. Tony’s on olemassa muuttaakseen tämän. Hotkimalla Tony’sin (epä)oikeudenmukaista suklaakalenteria tuet samalla Tony’sin missiota lopettaa nykyorjuus ja lapsityövoiman käyttö suklaateollisuudessa.
Kalenteri on täysin kierrätettävissä, ja sitä voidaan käyttää uudelleen esimerkiksi alustana kasvien kasvattamiseen. Suklaafanit voivat ostaa joulukalenterin lokakuusta 2022 alkaen valikoiduista K-ryhmän myymälöistä sekä verkkokauppa.comista.
Suositushinta: 14,90 €
Lisätietoja Tony’s Chocolonelysta:
Tony’sin viisi hankintaperiaatetta:
- Siirtymä täysin jäljitettävissä oleviin kaakaopapuihin.
- Tavallista paremman hinnan maksaminen kaakaopavuista, minkä ansiosta viljelijät voivat tulla toimeen elinkeinollaan.
- Osuuskuntien vahvistaminen, jotta kaakaonviljelystä tulisi ammattimaista, turvallista ja kestävää. Yleistasolla tämä tarkoittaa sitä, että viljelijöiden asema on vahva ja viljelijöillä on valtaa poistaa arvoketjussa vallitsevat rakenteelliset eriarvoisuudet.
- Pitkäaikainen sitoutuminen hankintaan, joka turvaa viljelijöiden tulotason ja auttaa heitä investoimaan elinkeinoonsa.
- Viljelijöiden valmentaminen kaakaoviljelmän tuottavuuden ja laadun parantamisessa sekä maanviljelytietämyksen lisääminen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jessica LinstenTony's Chocolonely, Marketing Manager Nordics
Puh:+46 70 776 6572jessica@tonyschocolonely.comSonja KoistinenIndieplace Oy
Puh:+358 41 731 1946sonja.koistinen@indieplace.fiKuvat
Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tietoa Tony’s Chocolonelysta:
Tony’s Chocolonely on B-Corp- ja Reilu Kauppa -sertifioitu suklaanvalmistaja, joka asettaa sosiaalisen vaikuttavuuden tuloksen tahkomisen edelle ja pyrkii sertifikaatteja laajempaan vaikuttavuuteen tehdäkseen suklaasta sataprosenttisesti orjuusvapaata. Eikä ainoastaan omasta suklaastaan, vaan kaikesta suklaasta maailmanlaajuisesti.
Yrityksen perusti kolme journalistia vuonna 2005 tutkiessaan orjuutta kaakaoteollisuudessa hollantilaista Keuringsdienst van Waarde -TV-ohjelmaa varten. He järkyttyivät huomatessaan, että maailman suurimmat suklaanvalmistajat ostivat kaakaota viljelmiltä, jotka käyttävät hyväkseen orja- ja lapsityövoimaa.
Siitä lähtien Tony’s Chocolonely on omistautunut lisäämään tietoisuutta ja poistamaan eriarvoisuutta suklaateollisuudessa. Tony’s Chocolonely näyttää esimerkkiä ja rakentaa suoria pitkäaikaisia suhteita kaakaonviljelijöiden kanssa Ghanassa ja Norsunluurannikolla, maksaa heille korkeampaa hintaa ja tekee työtä nykyaikaisen orjuuden taustalla olevien syiden ratkaisemiseksi.
Tony’s Chocolonely haluaa inspiroida koko alaa tekemään sataprosenttisesti orjuusvapaasta suklaasta uuden normin. Brändi on kasvanut Alankomaissa markkinajohtajaksi ja sen suklaat ovat saatavilla maailmanlaajuisesti. Tony’s Chocolonelyn tuotteiden kääreisiin on käytetty minimaalinen määrä pakkausmateriaalia ja kaikki kääreiden osat ovat kierrätettäviä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tony's Chocolonely
Tony’s Chocolonely lanseeraa kaksi uutta suklaalevyä juhlistaakseen kumppanuutta Ben & Jerry’sin kanssa10.1.2023 11:19:53 EET | Tiedote
Suklaalevyt täydentävät kahden yhteiskunnallisesti vaikuttavan yrityksen välistä kumppanuutta. Viime syksynä lanseerattujen Ben & Jerry’s Chocolate Love A-Fair -jäätelöiden seuraksi liittyvät uudet limited edition -suklaalevyt. Chocolate Fudge Brownie - ja Strawberry Cheesecake -suklaalevyt saapuivat kauppoihin tammikuun alussa.
Ben & Jerry’s yhdistää voimansa Tony’s Chocolonelyn kanssa tehdäkseen suklaasta 100 % orjatyöstä vapaata18.8.2022 11:26:21 EEST | Tiedote
Chocolate Love A-Fair: suklainen rakkaustarina, jolla on vakavasti otettava missio. Juhlistamme tätä uusilla maukkailla suklaa- ja jäätelöherkuilla!
Valitse vastuullista tarjolle kesän juhlapöytään – näin tunnistat eettisesti tuotetun suklaan20.5.2022 08:15:00 EEST | Tiedote
Tony’s Chocolonely haastaa suomalaiset pohtimaan kesän juhlakauden kynnyksellä juhlapöydän tarjoilujen vastuullisuutta. Valitsemalla vastuullisesti tuotetun suklaan leivonnan raaka-aineeksi, voit nauttia kesän juhlista puhtaalla omallatunnolla.
Tony’s Chocolonely haluaa kääntää katseen kaakaon hinnoitteluun vuoden suurimpana suklaapyhänä13.4.2022 10:00:10 EEST | Tiedote
Eikö olekin paradoksaalista, että lapset saavat virpomisesta palkaksi suklaata, vaikka useiden suklaiden tuotantoketjuissa on käytetty lapsityövoimaa? Suurin osa suklaan ihmisoikeusongelmista johtuu kaakaon tuottajille maksettavasta liian alhaisesta hinnasta, joka on tuoreen julkaisun perusteella edelleen liian matala.