Haku auki! Uudessa leivontakilpailussa etsitään haastajia joulupöydän perinneherkuille
Haku Joululeivonnan Suomen mestaruuskilpailuihin käynnistyy tänään torstaina 20. lokakuuta. Kisan avulla haetaan joulupöytään uusia herkkuja perinteisten joululeivonnaisten rinnalle. Leivonnaiset voivat olla esimerkiksi modernisoituja versioita perinneherkuista tai täysin uusia oivalluksia.
Kisan järjestämisestä vastaa elintarvikebrändi Myllyn Paras, joka on aiempina vuosina järjestänyt suosittuja Piparinleivonnan SM-kisoja. Piparinleivontakisoissa etsittiin mahdollisimman näyttäviä teoksia, mutta nyt kärkeen nousevat taikinoiden kekseliäs käyttö, kilpailutöiden tarina sekä joulun maut.
Joululeivonnan Suomen mestaruustittelistä mitellään kahdessa sarjassa: aikuiset ja 15–20-vuotiaat. Kilpailun karsintaan voi hakea Myllyn Parhaan verkkosivujen kautta lähettämällä kuvan pikkujoulutarjottavasta, joka on valmistettu Myllyn Parhaan Torttu-, Lehti- tai Voitaikinasta.
Kummassakin sarjassa kilpailun voittaja palkitaan vuoden mittaisella pestillä Myllyn Parhaan someleipurina. Pesti sisältää muun muassa uuden reseptiikan kehittelyä, joten kekseliäisyys tulee tarpeeseen. Jaossa on lisäksi tuotepalkintoja.
Helsingin Teurastamolla 3. joulukuuta järjestettävään finaaliin valitaan kummastakin kisasarjasta kolme parasta leipuria. Finaalissa kisaajat valmistavat jouluisen kahvipöydän tarjoilut eli yhden makean ja yhden suolaisen herkun sekä piparisen pöytäkoristeen.
Leivonnaisten voittokriteereinä ovat maku, ulkonäkö sekä taikinoiden taidokas ja innovatiivinen käyttö. Pöytäkoristeen voittokriteerinä on näyttävyys, ulkonäkö sekä tarina. Finaalin juontaa tv:stä tuttu Sami Kuronen.
Suomessa joululeivonta on hyvin perinteistä
Viime vuonna Piparinleivonnan SM-kisoissa aikuisten sarjan voittanut Piia Hjelt kuvailee vuoden mittaista someleipurin pestiään antoisaksi. Työ on sisältänyt reseptiikan luomista eri sesonkien ja raaka-aineiden mukaan. Hjelt on kuluneen vuoden aikana tehnyt muun muassa karjalanpiirakasta täysin oman version.
“Se ei ollut enää karjalanpiirakka, vaan enemmän sellainen suolainen, parilla puraisulla nautittava leivos”, Hjelt muistelee.
Hjelt on tänä vuonna myös mukana kisatuomaristossa. Hänen mielestään etenkin joululeivonta on Suomessa hyvin perinteistä. Hän toivookin, että kisassa uskallettaisiin ajatella joululeivonta täysin uusiksi.
Joululeivonnan SM-kisoihin voit hakea tästä linkistä.
Joululeivonnan SM-kisoihin voi osallistua 20.10.–22.11. Myllyn Parhaan verkkosivuilla. Suomen mestaruudet ratkotaan 3. joulukuuta Helsingin Teurastamolla järjestettävässä finaalissa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot:
Matti Tuomela
+358 405137220
matti.tuomela@mellakka.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Myllyn Paras Finland Oy on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin mm. Kiinaan ja Baltian maihin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää yli sata henkilöä. Vuodesta 2022 alkaen Myllyn Paras on osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Myllyn Paras Finland Oy
Joululeivonnan Suomen mestarit ovat selvillä – tuomaristo hurmattiin yllättävillä mauilla ja hyvillä tarinoilla3.12.2022 19:01:08 EET | Tiedote
Suomen parhaat joululeipurit löytyivät Nokialta ja Iisalmesta.
Joululeivonnan Suomen mestari selviää 3. joulukuuta Sami Kurosen juontamassa kilpailussa – finalistit julki25.11.2022 09:37:31 EET | Tiedote
Suomen ensimmäiset Joululeivonnan SM-kisat järjestetään lauantaina 3.12. Helsingin Teurastamolla. Suomen parhaat kotileipurit yrittävät hurmata tuomariston maukkailla ja näyttävillä joulupöydän leivonnaisilla.
Joulu on käsissäsi – Piparinleivonnan SM-kisat laajenivat Joululeivonnan SM-kisoiksi14.6.2022 07:20:00 EEST | Tiedote
Tulevana syksynä Myllyn Paras järjestää ensimmäistä kertaa Joululeivonnan SM-kilpailut, joissa Suomen parhaat leipurit pääsevät näyttämään taitonsa ja loihtimaan erilaisia jouluisia leipomuksia pipari- ja torttutaikinoista.
Myllyn Paras jälleen Suomen vastuullisimpien brändien kärjessä24.3.2022 13:09:17 EET | Tiedote
Laajaan kuluttajahaastatteluun perustuva Sustainable Brand Index 2022 -bränditutkimuksen tulokset on nyt julkaistu. Myllyn Paras jatkaa Suomen vastuullisimpien brändien joukossa sijalla 7. ja on Suomen 4. vastuullisin elintarvikebrändi.
Myllyn Parhaan hävikki hyödynnetään nyt entistä kestävämmin – ravintoaineet jatkavat elämäänsä hyönteisproteiinina14.1.2022 07:55:00 EET | Tiedote
Myllyn Parhaan tehtailla syntyy joka vuosi miljoonia kiloja kaurankuori- ja taikinajätettä, jota hyödynnetään muun muassa biokaasuna ja lämpöenergiana. Jatkossa biojätteen ravintoaineet pistetään kiertoon myös hyönteisten kasvatusalustana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme