Joululeivonnan Suomen mestari selviää 3. joulukuuta Sami Kurosen juontamassa kilpailussa – finalistit julki
Joulun tuloon valmistaudutaan ottamalla selvää, kuka on Suomen kovin joululeipuri. Lauantaina 3.12. ensimmäistä kertaa järjestettävissä Joululeivonnan SM-kisoissa himotusta tittelistä kisaa yhteensä kuusi finalistia. Helsingin Teurastamon Flavour Studiolla järjestettävä kilpailu striimataan suorana Myllyn Parhaan Facebook-tapahtumassa.
Joululeivonta koskettaa suomalaisia laajalti, sillä kilpailuun tuli yhteensä 95 hakemusta. Hakuilmoituksessa etsittiin innovatiivisia ja joululeivonnan perinteet haastavia joululeivonnaisia.
Kisatuomaristoon kuuluva Myllyn Parhaan kehitysjohtaja Iiro Heinonen luonnehtii kilpailun tasoa erittäin kovaksi. Hänen mukaansa kisassa oli mukana korkeatasoisia töitä, joissa oli hyödynnetty luovasti eri teemoja ja käytetty erilaisia tekniikoita. Korkea taso ja monipuolisuus tekivät finalistien valinnasta vaikean.
– Finaaliin valitut työt olivat taidokkaasti tehty ja niistä huokui monipuolinen leivonnan osaaminen ja kytkös jouluun, Heinonen sanoo.
Joululeivonnan Suomen mestaruudesta kisataan kahdessa sarjassa: aikuiset ja 15–20-vuotiaat nuoret. Kummastakin sarjasta kisaan on valittu kolme finalistia. Molemmista kisasarjoista yksi kruunataan joululeivonnan Suomen mestariksi.
Finaalissa kisaajilla on kolme tuntia aikaa leipoa jouluisen kahvipöydän tarjoilut eli yksi makea ja yksi suolainen herkku 4–8 hengelle sekä piparinen pöytäkoriste. Kisaa isännöivä Sami Kuronen kiertelee kisan aikana keskustelemassa kisaajien ja tuomareiden kanssa.
Kisajärjestäjä Myllyn Paras palkitsee voittajat vuoden mittaisella someleipurin pestillä sekä tuotepalkinnoilla. Someleipurit pääsevät loihtimaan uusia reseptejä ja sisältöjä Myllyn Parhaan somekanaviin.
Iiro Heinosen lisäksi kisatuomaristoon kuuluvat viime vuonna Myllyn Parhaan Piparinleivonnan SM-kisoissa vuoden 2022 someleipurin pestin voittanut Piia Hjelt sekä Pullahiiren leivontanurkka -blogia pitävä elintarvikealan yrittäjä Taru Vihavainen.
Joululeivonnan SM-kisat ovat ensimmäiset laatuaan. Myllyn Paras on aikaisempina vuosina järjestänyt Piparinleivonnan SM-kisoja.
Nuorten sarjan finalistit:
Pihla Sallinen, Iisalmi
Jenna Siikala, Sipoo
Oona Joutjärvi, Hämeenkoski
Aikuisten sarjan finalistit:
Anna Jaatinen, Nokia
Sami Mannila, Espoo
Merit Miljaste, Helsinki
Joululeivonnan SM-kisojen finaalilähetys alkaa Myllyn Parhaan Facebook-tapahtumassa lauantaina 3.12. klo 12.30 alkaen. Toimittajat ja median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kisaa ja haastattelemaan finalisteja paikan päälle.
Ennakkoilmoittautumiset torstaihin 1. joulukuuta mennessä osoitteeseen matti.tuomela@mellakka.fi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Matti Tuomela
+358 405137220
matti.tuomela@mellakka.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Myllyn Paras Finland Oy on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin mm. Kiinaan ja Baltian maihin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää yli sata henkilöä. Vuodesta 2022 alkaen Myllyn Paras on osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Myllyn Paras Finland Oy
Joululeivonnan Suomen mestarit ovat selvillä – tuomaristo hurmattiin yllättävillä mauilla ja hyvillä tarinoilla3.12.2022 19:01:08 EET | Tiedote
Suomen parhaat joululeipurit löytyivät Nokialta ja Iisalmesta.
Haku auki! Uudessa leivontakilpailussa etsitään haastajia joulupöydän perinneherkuille20.10.2022 09:15:00 EEST | Tiedote
Ensimmäistä kertaa järjestettävissä Joululeivonnan SM-kisoissa pannaan perinteet uusiksi, kun Suomen parhaat kotileipurit loihtivat täysin uusia joululeivonnaisia tutuista joulutaikinoista.
Joulu on käsissäsi – Piparinleivonnan SM-kisat laajenivat Joululeivonnan SM-kisoiksi14.6.2022 07:20:00 EEST | Tiedote
Tulevana syksynä Myllyn Paras järjestää ensimmäistä kertaa Joululeivonnan SM-kilpailut, joissa Suomen parhaat leipurit pääsevät näyttämään taitonsa ja loihtimaan erilaisia jouluisia leipomuksia pipari- ja torttutaikinoista.
Myllyn Paras jälleen Suomen vastuullisimpien brändien kärjessä24.3.2022 13:09:17 EET | Tiedote
Laajaan kuluttajahaastatteluun perustuva Sustainable Brand Index 2022 -bränditutkimuksen tulokset on nyt julkaistu. Myllyn Paras jatkaa Suomen vastuullisimpien brändien joukossa sijalla 7. ja on Suomen 4. vastuullisin elintarvikebrändi.
Myllyn Parhaan hävikki hyödynnetään nyt entistä kestävämmin – ravintoaineet jatkavat elämäänsä hyönteisproteiinina14.1.2022 07:55:00 EET | Tiedote
Myllyn Parhaan tehtailla syntyy joka vuosi miljoonia kiloja kaurankuori- ja taikinajätettä, jota hyödynnetään muun muassa biokaasuna ja lämpöenergiana. Jatkossa biojätteen ravintoaineet pistetään kiertoon myös hyönteisten kasvatusalustana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme