Hyvä erikoiskahvi eurolla! Näin säästät ja saat kotona paremman kahvin kuin useissa kahviloissa
Suomalaisen kahvilakulttuurin kehittyminen on tarkoittanut myös kahvinautinnon kallistumista.
Tänä talvena on näkynyt ihmisten tarve säästää ylimääräisistä kuluistaan - mutta pitää silti kiinni elämää sulostuttavista nautinnoista.
Yksi keino tähän on tehdä kotona erikoiskahvia mutteri- eli mokkapannulla. Mokkapannulla saa valmistettua erinomaisen tiukan ja lyhyen kahvin. Se toimii hyvin myös jatkettuna maidon kanssa eli lattena.
Mokkapannu on erittäin suosittu eteläisessä Euroopassa. Suomessa se on joskus turhaan ylenkatsottu kun helpoksi koetut isoja määriä kerrallaan tekevät kahviautomaatit ovat syöneet sen suosiota.
Tarkan markan kotibaristalle mokkapannu on hyvä valinta, sillä hyvän mutteripannun saa muutamalla kympillä.
Mokkapannun käyttö ei edellytä pitkiä kursseja tai ammattipätevyyttä. Mokkapannussa vesi nousee pienellä paineella hienoksi jauhetun kahvin läpi, kuten espressossa. Tarkalleen ottaen espressosta ei ole kuitenkaan kyse. Se on vahva mokkakahvi, joka on melkein kuin espresso, mutta ei vaadi valmistukseen kallista espressokonetta.
Pieni laskutoimitus kertoo, että mokkapannulla kotona valmistettu latte maksaa noin euron. Kahvilassa kuluttaja joutuu varautumaan jopa viiteen euroon.
Yhden kahvikupillisen kustannus koostuu monesta osasta:
- Jauhettu kahvi 40 senttiä. Hyvän kahvin kilohinta on nyt noin 40 euroa.
- Maito 50 senttiä. Laskennassa arvioitu maitolitran hinnaksi 1,50 euroa.
- Kahvin valmistamiseen käytetty sähkön kustannus noin 10 senttiä.
Yhteensä noin 1 euro / 3 dl cafe latte
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mia NieminenKahvin maistaja, yrittäjä
Mia on kahvin maistaja ja tarkka kahvin uuttaja. Hän on aina perillä uusista uuttovariaatioista. Mia on kouluttanut lukuisia baristoja ja tuomaroinut kansallisella tasolla barista- ja kahvikilpailuissa.
Petri NieminenKahvinpaahtaja, yrittäjä
Petri on tinkimätön paahtaja. Petri maistaa kaikki myynnissä olevat kahvit ja etsii koko ajan uusia kahveja maailmalta paahdettavaksi. Petri on myös kirjoittanut ensimmäisen kattavan suomenkielisen kirjan kahvista, nimeltään Kahvi - Suuri suomalainen intohimo (Tammi).
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Caffi on vuonna 2006 perustettu suomalaisen kahvikulttuurin intohimoinen kehittäjä ja uranuurtaja.
Mia ja Petri Niemisen perheyritys paahtaa erikoiskahveja Lahdessa Askon alueella. Caffilla on kaksi myymälää Espoon Isossa Omenassa ja Vantaan Flamingossa.
Helsinki Coffee Festival on valinnut Caffin paahtaman kahvin kahdesti Suomen parhaaksi.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta caffi
Nämä kahvit sopivat yhteen pääsiäisruokien kanssa31.3.2023 07:08:38 EEST | Tiedote
Pääsiäinen tunnetaan hyvistä perinneruoista ja jälkiruokaherkuista. Mutta millainen kahvi kannattaa valita mämmin tai pashan kanssa? Kahvin paahtaja Petri Nieminen neuvoo.
Kahvista voi tulla pian pulaa29.9.2022 09:30:09 EEST | Tiedote
Näyttää siltä, että kahvin saatavuus ei yllä kulutuksen tasolle maailmalla ja tämä voi tietää sitä, että suomalaistenkin juoma kahvi kallistuu edelleen, Caffin kahviasiantuntija Petri Nieminen arvioi.
Kolme (väärää) myyttiä kahvin kalleudesta30.6.2022 09:26:53 EEST | Tiedote
Kaikki tietävät että kahvi on nyt huippukallista ja se kallistuu vain. Tämä on totta korkeintaan puoliksi, kahvien maahantuoja ja paahtaja Petri Nieminen kertoo.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme