Kauppakeskus AINOA

Kauppakeskus AINOAn 10-vuotisjuhlat käynnistyvät kansainvälisellä Synnyin tytöksi -taidenäyttelyllä

Jaa

Kauppakeskus AINOAn tiloissa avautuu loppuvuoden ajaksi Synnyin tytöksi -taidenäyttely, joka koostuu Minna Pietarisen maalauksista ja käsittelee naisten oikeuksia.

Maalattu teos naisesta.

Minna Pietarisen vaikuttavat taideteokset ovat koskettaneet ihmisiä ympäri maailmaa, ja ne saapuvat nyt kauppakeskus AINOAn tiloihin. Näyttely avaa samalla AINOAn kymmenvuotisjuhlakuukauden.

”AINOAn arvot, rohkeus ja intohimo, saivat meidät tarttumaan tähän tilaisuuteen. Korostamme kaikessa yhdessä tekemisen voimaa ja hyväntahtoisuutta. Iloitsemme mahdollisuudesta tuoda tällainen näyttely tiloihimme. Haluamme tehdä taiteen tutuksi ja helposti saavutettavaksi kaikille, ja tämä on siihen loistava tilaisuus”, kommentoi kauppakeskus AINOAn kaupallinen johtaja Marja-Liisa Finska

Synnyin tytöksi -näyttelyn tavoitteena on herättää keskustelua naisten oikeuksista ja voimaannuttaa taiteen ja runouden kautta sekä kannustaa jokaista meistä edistämään asiaa omalla tavallaan.

Synnyin tytöksi -taidenäyttely ei ole ainoastaan taidetta, vaan se tarjoaa myös vertaistuellisia ja voimaannuttavia valmennuksia osana kokonaisuuttaan. Taidenäyttelyn tiloissa järjestetään ja kaikille halukkaille erilaisia maalaustyöpajoja, kuten Minä ja luontaiset vahvuuteni -työpaja, jossa pohditaan, miten jalostaa vahvuudet eteenpäin vieväksi voimaksi.

YK:n naisten oikeudet näkyviin kaiken ikäisille ja sukupuolisille

Synnyin tytöksi -taidenäyttely on saanut alkunsa Malala Yousafzain tarinan innoittamana. Minna Pietarinen on luonut näyttelyyn teoksia naisista, jotka ovat työllään ja tarinoillaan tehneet merkityksellistä työtä naisten oikeuksien puolesta ja joista kukin työllään ilmentää yhtä tiettyä oikeutta.

”Olen sukeltanut jokaisen naisen tarinaan ja elämään syvälle maalatessani heitä. Maalaan ihmisen sisäisen kauneuden, sillä me olemme kaikki enemmän kuin ulkoinen olemuksemme”, kertoo taiteilija ja taideterapeutti Minna Pietarinen.

Edellisen kerran Synnyin tytöksi -taidenäyttely on ollut Meksiko Cityssä, jolloin näyttely järjestettiin yhteistyössä Suomen Suurlähetystön kanssa. Näyttelyn on tarkoitus jatkaa ensi vuonna Aasiaan, Etelä-Afrikkaan ja Los Angelesiin.

Maalauksista löytyy muun muassa seuraavia henkilöitä ja heidän edustamiaan naisten oikeuksia:

Nuorin Nobelin rauhanpalkinnon voittanut henkilö Malala Yousafzai, oikeus tyttöjen ja naisten koulutukseen

Ukrainan ensimmäinen nainen Olena Zelenska, oikeus rauhaan ja turvallisuuteen

Presidentti Tarja Halonen, oikeus poliittiseen osallistumiseen ja päätöksentekoon

Synnyin tytöksi -taidenäyttely on avoinna AINOAssa 3.10.–31.12.2023 kauppakeskuksen aukioloaikoina. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marja-Liisa Finska
Kaupallinen johtaja
marja-liisa.finska@lahitapiola.fi
+358 50 388 3278

Minna Pietarinen
Taiteilija
minna@sinako.fi
+358 40 737 3753

Kuvat

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Kymmenenvuotias AINOA on kasvanut Tapiolan honkien helmoissa uniikiksi, yli sadan rakkaudella rakennetun erikoisliikkeen, ravintolan ja kahvilan yhdistelmäksi. Vuonna 2022 AINOA:ssa vieraili 8,7 miljoonaa kävijää ja myyntikin kipusi 22 %, noin 207 miljoonaan euroon. AINOA on sydämeltään suuri kauppakeskus, jonka omistaa kotimainen Lähitapiolan Keskustakiinteistöt Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kauppakeskus AINOA

Kauppakeskus AINOA kokoaa tapiolalaiset yhteen kulttuurin ja tapahtumien äärelle30.11.2023 08:21:00 EET | Tiedote

Kauppakeskus AINOA ei ole pelkästään paikka ostoksille – se on elävä yhteisö, joka on mukana rakentamassa Tapiolasta kulttuurin ja tapahtumien keskipistettä. AINOAn viimeisin yhteistyö Espoon modernin taiteen museon EMMAn kanssa on esimerkki siitä, miten kauppakeskus osallistuu alueen kehittämiseen. Joulukuun aikana luvassa on muun muassa joulumyyjäisiä ja Tapiolan Kamerakerhon valokuvanäyttely.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye