Idea Group

Kierrätetty elektroniikka kiinnostaa julkista sektoria ja yrityksiä – käytetty kannettava keventää hiilijalanjälkeä noin 467 kiloa

Jaa

Vaatteet, huonekalut ja nykyisin myös käytetty elektroniikka kiinnostaa: yhä useampi suomalainen ostaa kännykkänsä tai tietokoneensa kierrätettynä ja kunnostettuna. Myös yritykset ja organisaatiot valitsevat aikaisempaa useammin käytetyn tietokoneen. Ympäristönäkökulma sai Turun Steiner-koulun valitsemaan käytetyt kannettavat lukiolaisilleen Nordic IT Solutionsilta.

Pöydällä on kannettava tietokone, jonka avoin kansi nojaa kirjapinoon.
Kuluttajat, yritykset ja organisaatiot valitsevat aikaisempaa useammin käytetyn tietokoneen. Adobe Stock

Tietokoneiden kysyntä on viime vuosina vaihdellut maailmanlaajuisesti. Vuosina 2020–21 koronan aiheuttama etätyöbuumi lisäsi uusien laitteiden kysyntää, ja komponenttipula aiheutti jopa toimitusvaikeuksia. Tämän jälkeen uusien laitteiden kysyntä on romahtanut. Käytettyjen laitteiden kysyntä on kuitenkin kasvanut. Hinnan lisäksi merkittävä motiivi käytetyn koneen valintaan on kasvanut ympäristötietoisuus.

– Uuden kannettavan ostaminen kasvattaa hiilijalanjälkeä huomattavasti, mutta kierrätetty kannettava auttaa merkittävästi pienentämään sitä. Jokainen kierrätetty kone keventää hiilijalanjälkeä noin 467 kilon verran, mikä vastaa noin 2 747 ajokilometriä, eli matkaa Turusta Pariisiin, kertoo Nordic IT Solutionsin toimitusjohtaja Peter Bergström.

Steiner-koulu valitsi kierrätetyt koneet

Turussa toimiva Steiner-koulu hankki lukiolaistensa käyttöön kannettavat tietokoneet kierrätettyinä.

– Valinnassa yksi merkittävä asia oli tietysti hinta. Itselleni kuin myös opetuksen järjestäjälle ympäristönäkökulma on tärkeä: miksi ostaa aina uutta, kun tarjolla on hyvää laitteistoa, joka on ollut käytössä vain pari vuotta ja johon tulee myös takuu, kertoo Steiner-koulun yläluokkien ja lukion rehtori Liisa Taimen.

Yrityskäytössä aikaisemmin olleet kannettavat tarkistettiin, tyhjennettiin ja kunnostettiin, ja niihin asennettiin käyttöjärjestelmä ja tarvittavat ohjelmistot. Kannettavat ovat koulun lukiolaisten henkilökohtaisessa käytössä lukion ajan. Koneisiin kuuluva takuu varmistaa sen, että mahdolliset ongelmat koneiden kanssa tulevat hoidetuiksi.

– Teemme kaikille koneille ensin refurbishing-käsittelyn, eli ne tietoturvatyhjennetään, testataan, puhdistetaan ja päivitetään. Lopuksi niihin asennetaan uusi, puhdas käyttöjärjestelmä, tuoreet ajurit ja päivitykset. Käsittelymme jälkeen kone on kuin uusi, mutta hiilijalanjäljeltään kevyempi ja hinnaltaan alkuperäiseen verrattuna noin 70 prosenttia edullisempi, Bergström painottaa.

Yrityskäytöstä kiertoon: laadukas käytetty on parempi valinta kuin huonolaatuinen uusi

Suurin osa Nordic IT Solutionsin myymistä koneista on yritysten leasing-kierrosta palautuneita malleja. Yrityskäytössä olleet tietokoneet ovat käytettyinäkin usein järkevämpi valinta kuin kotikäyttöön tarkoitettu, uutena ostettu halpa laite: yrityskannettavat on suunniteltu pitkäikäisiksi ja kestämään kovaa käyttöä, toisin kuin kuluttajille suunnatut, köykäisemmin rakennetut laitteet.

– Yritysmallin kannettavat ovat vankkarakenteisia ja niiden komponentteihin on helppo päästä käsiksi, mikä helpottaa huoltoa. Uudet kuluttajakoneet hajoavat helposti jo vuoden käytön jälkeen, ja edessä voi olla vaihto kokonaan uuteen, jos koneen huoltaminen ei ole edes mahdollista.  

Nordic IT Solutions on myynyt käytettyjä kannettavia, pöytäkoneita ja oheislaitteita jo vuodesta 2002. Toimialana on ensisijaisesti kierrätettyjen ICT-laitteiden vähittäis- ja tukkumyynti, maahantuonti ja huolto. Uudenmaankadun kivijalkamyymälä toimii myös laptops.fi-verkkokaupan noutopisteenä.

– Olemme erikoistuneet palvelemaan molemmilla kotimaisilla kielillä, ja asiakkaitamme ovat yksityiset henkilöt, yritykset, yhteisöt, viranomaiset, kunnat, kaupungit sekä koulut ympäri Suomen kuin myös EU-alueella, Bergström jatkaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pöydällä on kannettava tietokone, jonka avoin kansi nojaa kirjapinoon.
Kuluttajat, yritykset ja organisaatiot valitsevat aikaisempaa useammin käytetyn tietokoneen.
Lataa
Kierrätyssymbolin keskellä on tietokoneiden komponentteja.
Käytetty kannettava keventää hiilijalanjälkeä noin 467 kiloa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Nordic IT Solutions Oy on toiminut Turussa paikallisesti ja www.laptops.fi-verkkokaupan kautta valtakunnallisesti jo vuodesta 2002. Yrityksen toimialana on ensisijaisesti kierrätettyjen ICT-laitteiden vähittäis- ja tukkumyynti, maahantuonti ja huolto. Yrityksen palveluksessa on 4 henkilöä, ja se tavoittelee noin 1 miljoonan euron myyntiä vuonna 2024. Myymällä käytettyjä tietokoneita uusien sijaan Nordic IT Solutions onnistui yhdessä asiakkaidensa kanssa säästämään lähes miljoonaa kiloa kasvihuonepäästöjä vuoden 2022 aikana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Idea Group

Faron julkistaa täyteen merkityn 30,7 miljoonan euron osakeannin lopullisen tuloksen20.6.2024 09:06:11 EEST | Tiedote

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, YHDYSVALLOISSA, AUSTRALIASSA, KANADASSA, JAPANISSA, UUDESSA-SEELANNISSA TAI ETELÄ-AFRIKASSA TAI NÄILLE ALUEILLE TAI MILLÄÄN MUULLA ALUEELLA TAI MILLEKÄÄN MUULLE ALUEELLE, JOSSA LEVITTÄMINEN TAI JULKAISEMINEN OLISI LAINVASTAISTA. TÄMÄ TIEDOTE ON TEHTY AINOASTAAN TIEDOTTAMISTARKOITUKSESSA EIKÄ SE OLE PYYNTÖ, KEHOTUS, SUOSITUS, TARJOUS TAI NEUVONANTO KELLEKÄÄN HENKILÖLLE HANKKIA MITÄÄN ARVOPAPEREITA. KATSO TÄRKEÄ HUOMAUTUS TÄMÄN TIEDOTTEEN LOPUSTA. Lehdistötiedote, 20.6.2024 kello 9.00 (Suomen aikaa) Keskeisiä tietoja Osakeanti herätti merkittävää kiinnostusta sekä nykyisissä osakkeenomistajissa että uusissa sijoittajissa ja ylimerkittiin. Yhtiö keräsi osakeannin kautta yhteensä noin 30,7 miljoonaa euroa, mistä noin 3,7 miljoonan euron osuus maksetaan konvertoimalla Yhtiön Pääomalainoja (kuten määritelty jäljempänä) ja niihin liittyviä järjestelypalkkioita ja korkoja Yhtiön osakkeiksi. Osakeannin seurauksena, noin 27 miljoo

Faron aloittaa osakeannin ja julkistaa esitteen; alustavasti enintään 30 714 592 Tarjottavaa Osaketta; Merkintähinta 1,00 euroa Tarjottavalta Osakkeelta4.6.2024 09:09:22 EEST | Tiedote

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, YHDYSVALLOISSA, AUSTRALIASSA, KANADASSA, JAPANISSA, UUDESSA-SEELANISSA TAI ETELÄ-AFRIKASSA TAI NÄILLE ALUEILLE TAI MILLÄÄN MUULLA ALUEELLA TAI MILLEKÄÄN MUULLE ALUEELLE, JOSSA LEVITTÄMINEN TAI JULKAISEMINEN OLISI LAINVASTAISTA. TÄMÄ TIEDOTE ON TEHTY AINOASTAAN TIEDOTTAMISTARKOITUKSESSA EIKÄ SE OLE PYYNTÖ, KEHOTUS, SUOSITUS, TARJOUS TAI NEUVONANTO KELLEKÄÄN HENKILÖLLE HANKKIA MITÄÄN ARVOPAPEREITA. KATSO TÄRKEÄ HUOMAUTUS TÄMÄN TIEDOTTEEN LOPUSTA.

Faron Pharmaceuticals julkaisi ensimmäisiä faasin II tuloksia leukemiapotilailla – vahvistavat aiemmat lupaavat faasi I tulokset, BEXMAB-tutkimuksessa hoidetuista MDS-potilaista 79 % sai kliinisen hyödyn20.5.2024 09:07:22 EEST | Tiedote

Faron Pharmaceuticals julkaisi lisää erinomaisia tuloksia kokeellisesta bexmarilimab-tutkimuslääkkeestä verisyövän hoidossa. Nämä ensimmäiset faasin II tulokset vahvistavat tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa saatuja positiivisia tuloksia bexmarilimab-täsmäimmunoterapian tehosta useisiin pahanlaatuisiin hematologisiin kasvaimiin eli verisyöpiin. Tutkimuksessa pidempään hoidettujen MDS-potilaiden hoitovasteet ovat säilyneet pääosin hyvinä ja elinajanodote on pidentynyt huomattavasti odotetusta.

MEDIEINJBUDAN TILL BAKGRUNDSINFO ons. 24.4 kl. 9.30–11: MS-sjukdomsbilden uppdateras12.4.2024 08:10:06 EEST | Kutsu

Idag får personer med MS helt andra framtidsutsikter än för till exempel 10 år sedan. Behandlingen för sjukdomen har utvecklats kraftigt. Forskarsamfundet har uppnått genombrott i att få reda på sjukdomens uppkomstmekanism. Samtidigt insjuknar allt fler i MS. Finlands Neuroförbund och Finlands MS-stiftelse bjuder in journalister till ett bakgrundsinfotillfälle via Teams. På programmet står de färskaste uppgifterna om incidens, behandling och prognos av multipel skleros (MS), samt om forskningen. Samtidigt publiceras MS-stiftelsens forskningsfinansiering för år 2024. Vid slutet av evenemanget har journalisterna möjlighet att ställa frågor till experter. Tillfället är endast avsett för medierepresentanter. Kl. 9.30 Välkomsttal Helena Ylikylä-Leiva, verkställande direktör, Finlands Neuroförbund rf Vad innebär det att insjukna i MS idag? Juha-Pekka Erälinna, docent i neurologi, styrelseordförande, Finlands Neuroförbund rf MS i Finland och resten av världen – senaste fakta Merja Soilu-Hänni

KUTSU TAUSTAINFOON MEDIALLE ke 24.4. klo 9.30–11: Kuva MS-taudista päivittyy12.4.2024 08:10:06 EEST | Kutsu

MS-tautiin sairastuvalle avautuu tänään aivan erilainen näkymä tulevaan kuin vaikkapa 10 vuotta sitten. Sairauden lääkehoito on kehittynyt voimakkaasti. Tiedeyhteisö on saavuttanut läpimurtoja sairauden syntymekanismin selvittämisessä. Samaan aikaan MS-tautia sairastavia on yhä enemmän. Neuroliitto ja Suomen MS-säätiö kutsuvat toimittajat taustoittavaan infotilaisuuteen Teamsin välityksellä. Luvassa on tuoreinta tietoa multippeliskleroosin eli MS-taudin esiintyvyydestä, hoidosta ja ennusteesta sekä tutkimuksesta. Samassa yhteydessä julkistetaan Suomen MS-säätiön vuoden 2024 tutkimusapurahat. Toimittajilla on mahdollisuus esittää asiantuntijoille kysymyksiä tilaisuuden lopussa. Tilaisuus on suunnattu vain median edustajille. Klo 9.30 Tilaisuuden avaus Helena Ylikylä-Leiva, toimitusjohtaja, Neuroliitto ry Mitä MS-tautiin sairastuminen tarkoittaa tänään? Juha-Pekka Erälinna, neurologian dosentti, hallituksen puheenjohtaja, Neuroliitto ry MS-tauti Suomessa ja maailmalla - päivitetyt faktat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye