Vihreää joulupöytään - Kotimainen pakasteherne ja pinaatti hurmaavat jouluherkuissa
Joulupöydän tuttu klassikko on vihreä, raikas ja makea - kotimainen pakasteherne. Herneet ovat olennainen osa suomalaista jouluruokaperinnettä. Tämä näkyy myös Apetitin pakasteherneen myyntitilastoista: pakasteherneen myynti moninkertaistuu joulun alla.
Uutta twistiä perinteisiin – Herne hurmaa keitossa ja pinaatti tortussa
Joulupöydässä makeutta ja keveyttä tuovalla herneellä on perinteisesti tuttu paikka kinkun tai kalkkunan vierellä. Herne käy tarjottavaksi joulupöytään sellaisenaan, mutta vaihtelua voi hakea kevyellä marinadilla ryyditetyistä appelsiini-valkosipuliherneistä. Raikas sitrus paritettuna valkosipulin kanssa tuo lisäkeveyttä ja uutta twistiä joulupöytäklassikkoon.
”Paras tapa säilyttää pakasteherneen napakkuus, on kiehauttaa ne nopeasti pienessä määrässä vettä. Liian pitkä kuumennusaika muuttaa herneen löysäksi”, kertoo Apetitin markkinointipäällikkö Nina Dahlberg.
Pakasteherne on pääraaka-aine myös juhlavassa Creme Ninon -hernesosekeitossa, joka sopii vaikka alkukeitoksi juhlapöytään. Creme Ninon on klassinen ranskalainen tuorehernekeitto, joka hurmaa maullaan ja värityksellään.
Vihreästä väristä voi nauttia myös joulutortuissa. Tortut maistuvat mainiosti myös suolaisella täytteellä. Esimerkiksi glögin kaveriksi sopii hyvin pinaatti-fetatortut, joissa on hyödynnetty kotimaista pinaattia. Pinaatti sopiikin erinomaisesti torttutäytteeksi ja vihreä väri tuo näyttävyyttä.
Pakastekasvikset ovat aina sesongissa
Apetitin kotimainen pinaatti viljellään Satakunnassa lähellä Apetitin Säkylän pakastetehdasta. Pinaatti aloittaa satokauden, sillä se valmistuu ensimmäisenä sopimusviljelijöiden viljelemistä vihanneksista. Apetitin pakastetehtaalla pinaatti pestään, ryöpätään ja pakastetaan helposti käyttävänä pellettinä. Pinaatissa erityistä on se, että siitä saadaan yleensä kaksi satoa samana satokautena.
Herne pakastetaan pinaatin tapaan tuoreena. Herneen pakastusprosessi on erityisen vauhdikas, sillä herneen tie pellolta pakkaseen vie noin kaksi tuntia. Tästä syystä herneet saadaan tuoreena pakastimeen ja ovatkin näin aina sesongissa. Ripeä tuotantoprosessi ja teollinen pakastus takaavat, että kasvisten ravinteet ja maku säilyvät erinomaisen hyvin.
Pakasteherne puidaan tarkoitukseen erikseen suunnitellulla hernepuimurilla. Apetit omistaa kaikki Suomessa käytössä olevat hernepuimurit, jotka erottelevat herneet paloista jo pellolla puimurin liikkuessa. Seuraavalla puintikaudella nähdään myös Apetitin uusi hernepuimuri, joka odottaa nyt Apetitin tehtaalla käyttövalmiina seuraavaa satokautta. Vuonna 2021 hankitulle puimurille Apetit järjesti julkisen nimikilpailun, jossa puimuri sai nimekseen Hernesteri. Puimurijoukon konkari on puolestaan ahkeroinut hernepuintien parissa yli 10 vuotta.
Yhteyshenkilöt
Miika KemiläViestintä- ja vastuullisuuspäällikköApetit Oyj
Puh:+358104024044miika.kemila@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 182 miljoonaa euroa. Lue lisää: apetit.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Ravitsemussuositukset korostavat kasvipohjaista ruokavaliota - kasviproteiini BlackGrainia käytetään parantamaan elintarvikkeiden ominaisuuksia22.11.2024 10:30:00 EET | Tiedote
Kasvipohjaisen ruokavalion merkittävyys korostuu ravitsemussuosituksissa. Kasvisten lisäämistä ruokavaliossa suositellaan sekä terveys- että ympäristösyistä. Kotimaisten kasviproteiinien määrää voisi lisätä huomattavasti. BlackGrain From Yellow Fields® -kasviproteiini vastaa suositeltuun tarpeeseen. BlackGrain on rypsistä ja rapsista jalostettu innovatiivinen elintarvike.
The nutritional recommendations emphasize a plant-based diet – plant protein BlackGrain is used to improve the characteristics of food products22.11.2024 10:30:00 EET | Press release
The significance of plant-based diet is emphasized in nutritional recommendations. Adding vegetables to the diet is recommended for both health and environmental reasons. The amount of Finnish plant proteins could be increased considerably. The BlackGrain From Yellow Fields® plant protein answers to the recommended need. BlackGrain is an innovative food ingredient processed from turnip rape and rapeseed.
Kotimaisuus on suomalaisille tärkeä valintakriteeri kasviöljyn valinnassa – yli 40 prosenttia valitsee rypsi- tai rapsiöljyn terveellisyyden vuoksi13.11.2024 10:30:00 EET | Tiedote
Apetit selvitti kuluttajakyselyllä* suomalaisten käyttötottumuksia ja valintakriteerejä kasviöljyihin liittyen. Kotimaisuus, monikäyttöisyys ja terveellisyys ovat suomalaisten tärkeimmät syyt valita rypsi- tai rapsiöljy. Yli puolet suomalaisista käyttää rypsi- tai rapsiöljyä vähintään joitain kertoja viikossa. Rypsi- tai rapsiöljyä käytetään enemmän kuin oliiviöljyä.
Apetit Rypsiöljy on nyt Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljy6.11.2024 08:30:00 EET | Tiedote
Apetit rypsiöljyn nimi muuttuu Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyksi. Tuote pysyy ennallaan. Nimenmuutokseen on vaikuttanut Ruokaviraston suositus muuttaa elintarvikkeiden nimet vastaamaan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusta. Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyssä käytetään raaka-aineena kotimaista rypsiä ja rapsia. Muutoksen yhteydessä tuote tuodaan osaksi Apetit Kotimainen -tuoteperhettä. Apetitin vähittäiskaupassa myytävä rypsi- & rapsiöljy on aiemminkin puristettu 100-prosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta.
Apetitin uutuuksissa maistuvat lempeän tulinen nduja sekä mausteinen harissa21.10.2024 10:30:00 EEST | Tiedote
Apetitin syksyn uutuudet tuovat pakastealtaseen lämpimiä makuja: pehmeän tulinen Superior Nduja-pepperonipizza, mehevän juustoinen Margherita-pizza tuplapakkauksessa, pehmeän Tomaattinen linssikeitto, mausteiset Falafel Harissa -pyörykät sekä värikäs Kotimainen Wok Satokausi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme