Uusia Afrikka-aiheisia kirjoja: Valkoista ja mustaa sekä Mafia Africa

Jaa

Siltalan keväässä on kaksi Afrikka-aiheista kirjaa: Raakel Inkerin kirjoittama VALKOISTA JA MUSTAA – ETELÄ-AFRIKKA APARTHEIDISTA NYKYPÄIVÄÄN sekä MAFIA AFRICA – NIGERIAN JÄRJESTÄYTYNYT RIKOLLISUUS, joka on kahden ranskalaisjournalistin kirja. Se kuvaa nigerialaisten kulttien kehittymistä mafiaksi, jonka lonkerot ulottuvat kaikkialle maailmaan.

TOUKOKUUN LOPUN PARLAMENTTIVAALEIHIN valmistautuva Etelä-Afrikka on ristiriitojen maa. Kohisten kasvanut talous, BRICS-jäsenyys ja vankka asema globaalin etelän edustajana ovat nostaneet sen merkittävään maailmanpoliittiseen rooliin. Toisaalta maata ja enemmistöä sen 60-miljoonaisesta väestöstä kurittaa köyhyys, korruptio, apartheidin ajassa jumittava elintaso ja syvä yhteiskunnallinen turvattomuus.

Valkoista ja mustaa -kirja johdattaa lukijan kolonialismin vaiheiden kautta rotuerottelujärjestelmään sekä siihen, miten järjestelmä lopulta hajosi. Kirja myös kysyy, luhistuuko maa auttamatta käsiin, vai onko se maanosansa taloudellinen ja sosiaalinen veturi ja tulevaisuuden toivo.

Raakel Inkeri on porvoolainen valtiotieteiden tohtori ja yhteiskuntapolitiikan ja kaupunkisosiologian tutkija. Hän on asunut  ja työskennellyt Etelä-Afrikassa pitkiä aikoja.

***

NIGERIAN KULTIT SYNTYIVÄT 1950–1970-LUVUILLA Benin Cityn yliopistojen veljeskuntina. Vähitellen kultit muuttuivat yhä sotilaallisimmiksi ja väkivaltaisimmiksi organisaatioiksi. Jengit sotivat keskenään, mutta tekivät tarvittaessa yhteistyötäkin. Lopulta ne sotkeutuivat myös Nigerian politiikkaan.

Nykyään kultit toimivat viidessä maanosassa verkostona, jonka johdossa ovat mahdikkaat ja vallantäyteiset afrikkalaispoliitikot sekä paikallisruhtinaat.

Nettirikosten lisäksi Nigerian mafian ydintoimintaa on muun muassa raakalaismainen ihmiskauppa, ja metamfetamiinia kokataan NIgerian viidakkolaboratorioissa teollisessa mittakaavassa.

Italiassa Nigerian mafia tekee yhteistyötä sikäläisten mafiajärjestöjen kanssa, Japanissa yakuzoiden ja Meksikossa huumekartellien... 

Mafia Africa -kirjan kirjoittaneet ranskalaiset Célia Lebur ja Joan Tilouine ovat tutkivia journalisteja. Kirja on vuosien työn tulos.

Yhteyshenkilöt

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Petri Raudasmaa Kustannusosakeyhtiö Siltalan myyntijohtajaksi17.6.2024 10:28:41 EEST | Tiedote

Myyntipäällikkö Petri Raudasmaa on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Siltalan myyntijohtajaksi 1.8.2024 alkaen. Raudasmaa vastaa jatkossa kustantamon myynnin johtamisesta, uusasiakashankinnasta, logistiikan optimoinnista ja verkkokauppaliiketoiminnan kehittämisestä. Vuodesta 2008 lähtien Raudasmaa on toiminut Storia Oy:n (ent. Kirjavälitys Oy) myyntipäällikkönä. Kaikkiaan hän on työskennellyt jo 18 vuotta kustannusalan parissa, erityisesti logististen palveluratkaisujen myynnissä. Aiemmin Raudasmaa on työskennellyt mm. pankkisektorilla kuluttaja- ja yrityspalveluissa.

Lahden 31. kansainvälinen kirjailijakokous 14.–15. kesäkuuta – Ulkomaisina vieraina muiden muassa Ljudmila Ulitskaja ja Beatrice Salvioni29.5.2024 11:15:29 EEST | Tiedote

Lahteen kokoontuu jälleen kesäkuussa monikymmenpäinen joukko kirjailijoita ja muita kirjallisuusalan ammattilaisia keskustelemaan kirjallisuuden merkityksestä maailmassa ja maailman merkityksestä kirjallisuudessa. Teemana tämänkertaisessa kokouksessa on Kirjallisuuden peili. Yleisöllekin avoimet keskustelutilaisuudet käydään tällä kertaa entisen kansanopiston juhlasalissa Lahden keskustassa. Ulkomaisia vieraita ja keskustelujen alustajia ovat muiden muassa venäläinen, nykyään Saksassa asuva, nobelveikkauksissa korkealla oleva Ljudmila Ulitskaja sekä italialaisen nykykirjallisuuden kuuma nimi Beatrice Salvioni. Kotimaiset alustajat ovat kirjailijat Anneli Kanto, Juhani Karila, Harry Salmenniemi, Magdalena Hai ja Adrian Perera.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye