Vapuksi kootaan snack-lautanen ja paistetaan munkkeja - katso Imanin ja Leenan herkulliset dippivinkit
Vappu avaa pitkään odotetun kevään ja kesän juhlakauden. Vapun tärkeimpiä herkkuja ovat tietysti tuoreet vappumunkit. Iloiseen kevään juhlaan sopivat mainiosti herkulliset pienet suolaiset napostelupalat. Kasvispohjaiset herkut ovat helppo ja näppärä valinta niin juhlapöytään, vappubrunssille kuin piknikillekin.
Maukkaat Apetit Kukkakaaliwingsit valmistuvat vaivattomasti uunissa tai airfryerissä – sopivatpa ne myös grillattavaksi. Näppärät napostelutuotteet maistuvat sellaisenaan sekä sopivat esimerkiksi tacojen täytteeksi tai salaattipöytään.
”Apetit Kukkakaaliwingsit ovat jo kestosuosikki, joka kerää ihastusta ruokavalioon katsomatta. Jos pidät mausteisemmista ruoista, kannattaa ehdottomasti kokeilla kevään uusia wings-makuja: Buffalo ja Hot BBQ”, kertoo Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Wilhelmiina Ritala.
Apetitin Kukkakaaliwingsit ovat paitsi maukas sekä huoleton vaihtoehto sillä vegaanisina, laktoosittomina ja gluteenittomina ne sopivat moneen erityisruokavalioon.
Iman ja Leena: Pikkusuolaisista ja dipeistä juhlava platteri
”Kukkakaaliwingsejä täydentävät herkulliset dipit ja kastikkeet. Pakkauksista löytyvät kullekin maulle sopivat dippireseptit. Vappuun suosittelen kuitenkin erityisesti ranch-dippiä ja hot honey -majoneesia, joiden reseptit ovat vuosikumppanimme Iman Gharagozlun ja Leena Ahokkaan käsialaa”, sanoo Ritala.
Juhlapöytään tai säiden salliessa piknikviltille voi valmistaa monipuolisen dippiplatterin, johon sopivat wingsien ohella esimerkiksi jalapeno-cheddar-kukkakaalitikut, AURA® juusto & porkkananugetit sekä tuoreet kasvikset.
Uppopaistossa tärkeintä on tasainen paistolämpötila ja turvallisuus
Rypsiöljy on vapun hittituote, sillä klassiset makeat herkut, munkkirinkelit ja tippaleivät valmistetaan uppopaistamalla. Tähän rypsiöljy sopii erinomaisesti miedon ja tasapainoisen makunsa ansiosta. Se on jokaisen keittiön luottotuote niin ruoanlaitossa kuin leivonnassa.
Uppopaistaessa öljyn lämpötila on kaiken a ja o. Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti vinkkaa, että 180 astetta on paras lämpötila uppopaistamiseen. Lämpömittari helpottaa lämpötilan tasaisena pitämisessä. Lisäksi kannattaa lisätä paistettavat tuotteet öljyyn pienissä erissä, jotta öljy ei pääse jäähtymään. Liian viileä öljy myös imeytyy taikinaan, jolloin lopputulos ei ole kuohkea. Myös välineisiin tulee kiinnittää huomiota.
”Valitse riittävän iso kattila, ettei kuuma öljy pääse roiskumaan. Pidä kattilan kansi aina lähettyvillä, jotta kattilan saa peitettyä nopeasti vaaratilanteen sattuessa. Myös sammutuspeite on hyvä pitää käden ulottuvilla”, Hursti muistuttaa turvallisuusseikoista.
Jos vappusää sallii, voi uppopaistamisen tehdä myös ulkona esimerkiksi kaasugrillin sivupolttimolla tai siirrettävällä keittolevyllä. Näin rasvan tuoksu jää ulos. Ulkona on tärkeää varmistaa, että kattilan alusta on vakaa, jotta kuuma kattila öljyineen ei pääse kaatumaan.
Munkkien valmistukseen käytetyn öljyn voi käyttää uudelleen.
”Öljyn voi käyttää uudelleen ainakin toisen kerran uppopaistoon tai lettujen paistamiseen. Siivilöi jäähtynyt öljy ja säilytä lasipurkissa jääkaapissa”, Hursti vinkkaan.
Kun on aika hävittää uppopaistossa käytetty öljy, tulee se tehdä oikein. Pienen määrän ruokaöljyä voi imeyttää talouspaperiin ja lajitella kompostoriin tai biojäteastiaan. Isompi määrä tulee hävittää polttokelpoisena jätteenä tiiviisti pakattuna esimerkiksi maitotölkkiin. Ruokaöljyä ei saa kaataa viemäriin.
Tutustu resepteihin:
Tutustu tuotteisiin:
Yhteyshenkilöt
Miika KemiläViestintä- ja vastuullisuuspäällikköApetit Oyj
Puh:+358104024044miika.kemila@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Ravitsemussuositukset korostavat kasvipohjaista ruokavaliota - kasviproteiini BlackGrainia käytetään parantamaan elintarvikkeiden ominaisuuksia22.11.2024 10:30:00 EET | Tiedote
Kasvipohjaisen ruokavalion merkittävyys korostuu ravitsemussuosituksissa. Kasvisten lisäämistä ruokavaliossa suositellaan sekä terveys- että ympäristösyistä. Kotimaisten kasviproteiinien määrää voisi lisätä huomattavasti. BlackGrain From Yellow Fields® -kasviproteiini vastaa suositeltuun tarpeeseen. BlackGrain on rypsistä ja rapsista jalostettu innovatiivinen elintarvike.
The nutritional recommendations emphasize a plant-based diet – plant protein BlackGrain is used to improve the characteristics of food products22.11.2024 10:30:00 EET | Press release
The significance of plant-based diet is emphasized in nutritional recommendations. Adding vegetables to the diet is recommended for both health and environmental reasons. The amount of Finnish plant proteins could be increased considerably. The BlackGrain From Yellow Fields® plant protein answers to the recommended need. BlackGrain is an innovative food ingredient processed from turnip rape and rapeseed.
Kotimaisuus on suomalaisille tärkeä valintakriteeri kasviöljyn valinnassa – yli 40 prosenttia valitsee rypsi- tai rapsiöljyn terveellisyyden vuoksi13.11.2024 10:30:00 EET | Tiedote
Apetit selvitti kuluttajakyselyllä* suomalaisten käyttötottumuksia ja valintakriteerejä kasviöljyihin liittyen. Kotimaisuus, monikäyttöisyys ja terveellisyys ovat suomalaisten tärkeimmät syyt valita rypsi- tai rapsiöljy. Yli puolet suomalaisista käyttää rypsi- tai rapsiöljyä vähintään joitain kertoja viikossa. Rypsi- tai rapsiöljyä käytetään enemmän kuin oliiviöljyä.
Apetit Rypsiöljy on nyt Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljy6.11.2024 08:30:00 EET | Tiedote
Apetit rypsiöljyn nimi muuttuu Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyksi. Tuote pysyy ennallaan. Nimenmuutokseen on vaikuttanut Ruokaviraston suositus muuttaa elintarvikkeiden nimet vastaamaan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusta. Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyssä käytetään raaka-aineena kotimaista rypsiä ja rapsia. Muutoksen yhteydessä tuote tuodaan osaksi Apetit Kotimainen -tuoteperhettä. Apetitin vähittäiskaupassa myytävä rypsi- & rapsiöljy on aiemminkin puristettu 100-prosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta.
Apetitin uutuuksissa maistuvat lempeän tulinen nduja sekä mausteinen harissa21.10.2024 10:30:00 EEST | Tiedote
Apetitin syksyn uutuudet tuovat pakastealtaseen lämpimiä makuja: pehmeän tulinen Superior Nduja-pepperonipizza, mehevän juustoinen Margherita-pizza tuplapakkauksessa, pehmeän Tomaattinen linssikeitto, mausteiset Falafel Harissa -pyörykät sekä värikäs Kotimainen Wok Satokausi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme