Vihreät Euroopan parlamentissa

Europarlamentaarikko Ville Niinistö vappupuheessaan: Vihreät on takuupuolue kestävän kehityksen ja tulevaisuudenuskon puolesta

Jaa

Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö puhui vappupäivänä Turussa Vihreiden vapputapahtumassa. Hän korosti sitä että tänä aikana yhteisöllisyyteen sekä koulutukseen ja nuorten tulevaisuudennäkymiin panostaminen on tärkeää, jotta suomalaiset pitävät yhtä.

MEP Ville Niinistö
MEP Ville Niinistö Salla Merikukka

– Orpon hallituksen kovat leikkaukset nuorilta ja opiskelijoilta ovat monin tavoin haitallisia Suomen tulevaisuudelle aikana, jolloin kansainvälinen tilanne on kärjistynyt ja jossa yhteisöllisyyteen panostaminen olisi kansallisen eheyden kannalta erityisen tärkeää.  Suomella ei ole varaa koulutuksen eriarvoistumiseen ja siihen että osa nuorista jää syrjään hyvästä koulutuksesta ja edellytyksistä pärjätä työelämässä, Ville Niinistö korosti.

– Orpon hallitus aliarvioi myös leikkaustensa työllisyyttä heikentävä vaikutusta. Työttömyysturvan ja asumistuen suojaosien leikkaukset vaikeuttavat entisestään nuorten pääsyä työelämään ja vähentävät etenkin osa-aikaista työntekoa. Suomi ei saa hylätä ihmisten keskinäistä solidaarisuutta, joka on tulevaisuudenuskolle ja maanpuolustustahdollekin tärkeää, Niinistö sanoi.

Eurovaaleissa kesäkuussa päätetään osaltaan merkittävästi Suomen ja koko Euroopan suunnasta. Vihreät on eurovaaleissa niin Suomen kuin koko Euroopan unionin tasolla takuupuolue sille, että Eurooppa-myönteinen yhteistyö kestävän kehityksen ja inhimillisten arvojen sekä demokratian, oikeusvaltion ja turvallisuuden puolesta vahvistuu entisestään. 

– Vihreillä on ratkaisevan tärkeää rooli siinä että europarlamentissa on tulevaisuutta rakentava Eurooppa-myönteinen enemmistö, joka hakee talouden ja turvallisuuden vahvistamista sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Puhtaiden investointien vauhdittaminen ja vihreän siirtymän jatkaminen on Suomen ja Turun seudun elinkeinoelämälle tärkeää: teknologiajohtajuus luo työpaikkoja ja hyvinvointia Suomeen, samalla kun se vahvistaa meidän riippumattomuuttamme autoritäärisistä maista sekä edistää ilmastokriisin ratkaisemista, Ville Niinistö korosti puheessaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye