Vihreät Euroopan parlamentissa

Puhemiehistö tarkistaa Alviina Alametsän (vihr.) kansanedustajan valtakirjan eduskunnassa 28.6 klo 12

Jaa

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä (vihr) tapaa eduskunnan varapuhemiehen Paula Risikon eduskunnassa tänään perjantaina 28.6 klo 12 kansanedustajan valtakirjan tarkistamisen yhteydessä. Alametsä siirtyy Euroopan parlamentista Suomen eduskuntaan europarlamentin istuntokauden päättyessä 16.7.2024. 

”Olen erittäin innoissani tulevasta kansanedustajan tehtävästä, ja olen täysin valmis ajamaan esimerkiksi parempia mielenterveyspalveluita suomalaisille, Terapiatakuuta ja luonnon ja ihmisten yleistä hyvinvointia. Suhtaudun tehtävään suurella vakavuudella ja sitoutumisella”, Alametsä kommentoi.

Vaalilautakunnan ja eduskunnan puhemiehistön tarkastettua valtakirjat uudet kansanedustajat pääsevät pian tarttumaan tehtäviinsä. Alametsä siirtyy kansanedustajaksi Maria Ohisalon (vihr) siirtyessä Euroopan parlamentin jäseneksi.

”Kiitämme Marian kanssa molemmat suomalaisten luottamuksesta näihin tehtäviin. Uskon, että Maria tulee tekemään erinomaista työtä europarlamentaarikkona, ja hän tulee varmasti ajamaan monia niitä ihmisoikeus- ja turvallisuuskysymyksiä, joiden puolesta olen itsekin saanut työskennellä europarlamentissa”, Alametsä toteaa.

Alametsän siirtyessä eduskuntaan hänen avustajanaan tulee toimimaan Anne-Mari Hietaharju (09 432 4144​​​, 050 478 7900 ​, anne-mari.hietaharju​(at)eduskunta.fi). Hietaharju on työskennellyt aiemmin esimerkiksi Maria Ohisalon avustajana ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa. 

Alametsä siirtyy kansanedustajaksi Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnasta. Hän on toiminut kauden aikana myös turvallisuusvaliokunnassa, vetoomusvaliokunnassa, kehitysvaliokunnassa ja liikennevaliokunnassa. Vihreä ryhmä tekee päätöksiä Alametsän eduskunnan valiokuntapaikoista myöhemmin istuntotauon päättyessä.  

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye