Like Kustannus

Sarjakuvataiteilija Sami Makkosen Sielujen kutoja paljastaa Suomen syrjäseutujen pimeän puolen

Jaa

Kalevala-tulkinnoillaan ja Hevosjumala-teoksellaan vaikutuksen tehneen Sami Makkosen uutuus on hyytävä ja upean visuaalinen kauhusarjakuva unohdetusta kyläyhteisöstä Suomen korpimailla.

Ilmestyy 6.6.2024

On kevätkylvöjen aika. Markus kuulee äitinsä voinnin huonontuneen ja matkustaa Hiisimäelle sukunsa kartanoon.

Mustien peltojen keskellä odottaa puolilaho talo ja nippu tädin jättämiä muistiinpanoja. Jossain on myös kirja, joka auttaisi ymmärtämään mennyttä ja tulevaa.

Läheisellä kukkulalla kytee jotain pakanallista ja karmivaa. Jo ensimmäisenä yönä valveillaolo muuttuu painajaiseksi, joka ei kuitenkaan ole unta.

Sielujen kutojassa esoteria ja kansan uskomukset yhdistyvät yliluonnolliseen kauhuun. Tuloksena on upea, makaaberi näytelmä.

Sami Makkonen kertoo yhdistelevänsä sarjakuvissaan folk-kauhua eksistentiaaliseen kosmiseen kauhuun. Hänen tavoitteenaan on rakentaa tarinat siten, että alusta alkaen ja sivu sivun jälkeen lukija altistuu uudelle ja oudolle, surrealistiselle ja pysäyttävälle kuvastolle.

Makkonen pyrkii herättämään lukijassa ihmeen ja mysteerin tuntua – tunteen jostakin syvemmästä ja todellisemmasta, myytistä "pelkän" sarjakuvan taustalla. Sielujen kutojan tumman tarinan työstäminen osui sattumalta myös tummaan ajankohtaan Makkosen elämässä.

”Teoksen käännekohtaan kirjoittamani kuolema sai odottamaani synkempiä sävyjä, kun oma läheiseni menehtyi kirjoittamisprosessin aikana”, hän kertoo.

Sarjakuvataiteilijan aiemmat teokset, kahdessa osassa julkaistu Kalevala sekä Hevosjumala, ovat olleet ilmestymisvuosiensa sarjakuvatapauksia. Kauppalehti kutsui Hevosjumalaa arviossaan ”viime vuosien uljaimmaksi sarjakuvaromaaniksi.”

Makkosen viimeisimpiä töitä on nähtävillä myös hänen Instagram-tilillään @samimakkonen.

Palkittu sarjakuvataiteilija Sami Makkonen on piirtänyt yhdysvaltalaisille kustantajille Deadworld-, Hellraiser- ja Hatter M -sarjakuvia. Hänen sarjakuvaromaanejaan on käännetty myös ulkomaanmarkkinoille, mm. Yhdysvaltoihin ja Hollantiin.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sami Makkonen
Sami Makkonen
Mikko Kutvonen Like
Lataa
Sielujen kutoja
Sielujen kutoja
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Tuntematon Juice Leskinen -kirjassa tähtiartistit kertovat legendoja Juicen kanssa tehdystä yhteistyöstä8.10.2024 13:40:37 EEST | Tiedote

Juice Leskinen (19.2.1950–24.11.2006) tunnetaan suurista hiteistään, jotka hän itse lauloi. Ahkerana kynämiehenä Leskinen teki oman tuotantonsa lisäksi myös valtavan määrän kappaleita muille artisteille. Juicen muille tekemien biisien syntyvaiheisiin liittyy entuudestaan tuntemattomia tarinoita, jotka kuitenkin ovat olennainen osa suomalaisen musiikin historiaa. Timo Kalevi Forssin kirjoittama Tuntematon Juice Leskinen on tietokirja näistä muille tehdyistä lauluista ja tarinoista.

Vesterinen yhtyeineen on tämän hetken suurin iskelmäbändi, mutta miten tähän on tultu? Antti Heikkinen avaa bändin tarinan, jota ei ole koskaan aiemmin kerrottu23.8.2024 10:41:20 EEST | Tiedote

Mikä tekee Vesterinen Yhtyeineen -orkesterista yhden Suomen suosituimmista livebändeistä, joiden hitit ovat radiokanavien vakiosoitossa? Kymmenhenkinen yhtye on onnistunut luovimaan päivänpopin, hiphopin ja sooloartistien miinoittaman musiikkikentän lävitse ja löytänyt yleisönsä soundilla, joka asettuu suomirockin ja iskelmän leikkauspisteeseen. Nykyään bändin kiertueet myydään hetkessä loppuun, ja tunnelma keikoilla on suorastaan hurmoksellinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye