Like Kustannus

Vesterinen yhtyeineen on tämän hetken suurin iskelmäbändi, mutta miten tähän on tultu? Antti Heikkinen avaa bändin tarinan, jota ei ole koskaan aiemmin kerrottu

Jaa

Mikä tekee Vesterinen Yhtyeineen -orkesterista yhden Suomen suosituimmista livebändeistä, joiden hitit ovat radiokanavien vakiosoitossa? Kymmenhenkinen yhtye on onnistunut luovimaan päivänpopin, hiphopin ja sooloartistien miinoittaman musiikkikentän lävitse ja löytänyt yleisönsä soundilla, joka asettuu suomirockin ja iskelmän leikkauspisteeseen. Nykyään bändin kiertueet myydään hetkessä loppuun, ja tunnelma keikoilla on suorastaan hurmoksellinen.

Omaleimaisuus ja tinkimättömyys ovat myös uhanneet yhtyeen uraa, mutta lopulta juuri nämä piirteet ovat kääntyneet voitoksi. Sitä, mikä on hartaudella rakennettu, eivät musiikkibisneksen trendien muutokset heilauta.

– Vesterinen Yhtyeineen on tehnyt ennen suurta menestystään huomattavan pitkän taipaleen. Jopa niin pitkän, että monelle sen mitta tulee yllätyksenä. Yhtye ei suinkaan ilmestynyt muutama vuosi sitten tyhjästä, vaan bändi aloitti jo viitisentoista vuotta sitten. Matkalla on tarvittu sisua, sinnikkyyttä ja uskoa omaan tekemiseen, mutta mikään niistä ei toteudu, ellei taustalta löydy lujaa yhteishenkeä ja vankkumatonta ystävyyttä, yhtyeen tarinan kirjoittanut Antti Heikkinen sanoo.

Vesteriset eivät ole riidelleet bändiään hajoamisen partaalle, eivätkä he ole antaneet periksi silloinkaan, kun suuressa festariteltassa on luuraillut vain muutama kymmen katsojaa. Määrätietoisuus on kannattanut.

– Yhtye on nyt huipulla – tai ainakin hyvin korkealla, koska varsinainen huippu on luultavasti vielä edessäpäin, Heikkinen pohtii. 

– Nyt julkaistava kirjahan on kuitenkin vain välitilinpäätös tähän astisesta. Välitilinpäätökset ovat monesti turhia tai ainakin mitäänsanomattomia, mutta Vesterisiin väite ei päde. Tarina on ehdottomasti kertomisen arvoinen. Taiteilijatarinat taas ovat monesti traagisia, riitaisia tai muuten synkähköjä. Vesteristen tarinasta jää hyvä mieli. Näinä aikoina hyvää mieltä ei liiaksi tarjoilla – ei kansien välissäkään.

Antti Heikkinen (s. 1985) on nilsiäläinen kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Pihkatappi (2013) sai Savonia-palkinnon ja Kalevi Jäntti -palkinnon. Kuuden romaanin lisäksi Heikkinen on kirjoittanut menestyksekkäät elämäkerrrat muun muassa Juice Leskisestä, Heikki Turusesta
ja Eila Roineesta. Teatterilava on Heikkiselle rakas paikka: kirjoittamisen ohella hän näyttelee, laulaa ja tekee stand up -keikkoja.

Vesterinen yhtyeineen on käsittely- ja arvosteluvapaa julkaisupäivänä 19.9.2024. 

Tiedustelut, haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@like.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Like julkaisee kesällä tanskalaisen tähtitoimittajaparin maailmanmaineeseen nousseen dekkarin suomeksi30.5.2024 13:23:15 EEST | Tiedote

Janni Pedersen ja Kim Faber ovat dekkareita kirjoittava journalistipariskunta. Pedersen on juontaja ja rikosreportteri Tanskan TV2:ssa. Vuonna 2018 hänet palkittiin vuoden uutisjuontajana. Faber puolestaan on entinen sanomalehti Politikenin toimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut kaksi tietokirjaa. Kirjailijapariskunnan maailmanmaineeseen noussut kirjasarja Junckerin ja Kristiansenin tutkimuksia jatkuu hyytävällä yhteiskunnallisella rikosromaanilla Veren maa, jonka Like julkaisee 6.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye